Prajitura vieneza


Un desert extraordinar aceasta prajitura vieneza cu nuca macinata.Se prepara extrem de repede si este exceptionala!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Blatul:

* 140 gr nuca macinata
* 140 gr zahar
* 140 gr unt
* 1 praf de copt
* 100 gr faina
* 4 albusuri

Crema:

* 4 galbenusuri
* 180 g zahar

Mod de preparare:

Se prepara blatul. Intr-un vas se amesca bine untul topit cu faina, zaharul, cele 4 albusuri, nuca macinata si praful de copt. Aceasta compozitie se asaza intr-o tava si se da la cuptor. Intre timp se prepara crema. Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, iar cand blatul este aproape copt, se adauga peste el. Se da din nou la cuptor pana se intaresc galbenusurile. La final se poate pune glazura de ciocolata.

Recomandam

  1. Prajitura cu miere
  2. Prajitura cu fructe
  3. Chec cu nuci
  4. Tort crema de zahar ars
  5. Rulada de biscuiti cu nuca de cocos
  6. Tarta cu ciocolata
  7. Negresa cu crema de vanilie
  8. Tarta cu ciuperci
  9. Ce poti face cu citricele
  10. Chec cu spuma de visine
vibratoare