Dieta de primavara

Primavara este anotimpul perfect pentru o dieta sanatoasa, in acest anotimp gasim fructe si legume proaspete bogate in vitamine, minerale si fibre. In aceasta perioada este de neconceput o dieta fara legume si fructe proaspete, acestea sunt baza oricarei diete de primavara.

Se pot tine extrem de multe diete in aceasta perioada, dar trebuie sa tineti cont si de legumele si fructele care va plac si care va fac sa va simtiti mai bine. O dieta pe care am urmat-o si v-o recomand este urmatoarea:

Micul dejun

In fiecare luni, miercuri si sambata am consumat cereale integrale cu lapte degresat, pe cand martea, joia si duminica am mancat in fiecare dimineata un mar verde si o felie de paine toast prajita.

Gustare

Si aici am alternat astfel ca lunea, miercurea si sambata am mancat cate o banana, iar martea, joia si duminica gustam cateva capsuni simple (fara zahar sau frisca!!!).

Pranz

In fiecare zi de luni, miercuri si sambataimi preparam o salata cu piept de pui la gratar.

Ingrediente: o jumatate de piept de pui, cateva frunze de salata, o rosie medie, un castravete, o bucatica de branza degresata de vaca si 3-4 masline dulci, ulei de masline si putina zeama de lime.

Preparare: pieptul il taiam bucatele de marime medie si il puneam la gratar cu putin piper si o lingurita de ulei de masline, intre timp spalam branza si verdeata cu legumele, iar apoi marunteam salata si o puneam intr-un bol, urma apoi sa tai castravetele si rosia, branza cubulete ca la sfarsit sa pun bucatelele de piept de pui si maslinele. Intr-un alt bol mai mic puneam 2 lingurite de ulei de masline si zeama de la u jumatate de lime si amestecam bine pana se omogeniza, lasam la congelator pentru maxim 2 minute si apoi turnam peste salata in timp ce o amestecam.

Martea, joia si duminica puneam la cuptor o bucata de peste alb cu legume.

Gustare

Intre masa de pranz si cea de seara obisnuiam in fiecare zi sa consum fructe, ba kiwi, ba mere sau capsuni.

Cina

La cina nu mai faceam diferente de zile, in fiecare seara consumam cartofi copti la cuptor care ii asortam in functie de pofta pe care o aveam, fie cu salata traditionala cu rosii, ceapa, salata si castraveti (fara ulei!) ba cu pat de legume prajite (telina si morcovi cubulete in putin ulei de masline).

Seara dupa cina incercam sa nu mai consum absolut nimic in afara de un pahar de suc natural de fructe (portocale de obieci sau grefe).

Write a Comment

view all comments

Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *