Suplimentele cu Proteine

Mulți începători cred că suplimentele cu proteine sunt steroizi.

Cei care merg la sală și consumă suplimente cu proteine sigur au auzit cel puțin o dată: „eu nu bag proteine că vreau să fiu natural” / „și eu aș arăta așa dacă aș lua proteine„. Foarte mulți începători asociază suplimentele cu proteine cu steroizii.

Cei care au consumat suplimente cu proteine știu că acestea nu te transformă peste noapte, deci articolul ăsta nu este pentru voi, ci pentru cei noi care au impresia că suplimentele cu proteine sunt la fel de eficiente ca steroizii.

Ce sunt suplimentele cu proteine?

Cele mai populare sunt concentratele sau izolatele din zer (whey protein). Acestea sunt exact ceea ce sună. Proteină extrasă din zer.

Ele ajută la atingerea cantității țintă de proteine zilnic. Cei care fac antrenament cu greutăți au nevoie de o cantitate mai mare decât cei care nu fac, pentru că fibrele musculare, în timpul antrenamentului, se deteriorează, iar proteina ajută la refacerea și creșterea acestora.

Proteinele nu afectează ficatul sau rinichii pe termen scurt sau lung, DAR, cei cu probleme renale ar trebui să consulte medicul înainte de a crește aportul de proteine.

Ce sunt steroizii?

Există 2 definiții, una științifică și una socială.

Definiția științifică: un steroid este o grăsime caracterizată printr-un schelet de atomi de carbon cu patru inele unite.

Definiția socială: ce ia ăla mare.

Incluzând și testosteronul injectabil (enantat sau cipionat) sau compuși ai acestuia, cum ar fi danabol (metandrostenolon) sau winstrol (stanozolol). Sau câteodată, formule care nu se aromatizează, cum ar fi arimidex (anastrozole).

Steroizii te ajută să pui masă musculară mult mai rapid prin accelerarea sintezei proteice. Din cauza asta cei care folosesc steroizi anabolizanți consumă mult peste cele 2 grame / kg de proteine recomandate.

Cât de eficienți sunt steroizii?

FOARTE EFICIENȚI!

Spre exemplu, acest studiu.

Au împărțit subiecții în 4 grupe:

  • steroizi + antrenament
  • steroizi fără antrenament
  • placebo + antrenament
  • placebo fără antrenament

La finalul studiului ce s-a observat?

Cei care au primit testosteron și nu s-au antrenat au pus mai multă masă musculară decât cei cu placebo și antrenament!

Așa că orice tip mare din sală care spune că trebuie muncă și dedicare chiar și pe steroizi, mhmm… sigur. (îi excludem bine-înțeles cei care concurează, pentru că acolo toată lumea folosește steroizi și un mic detaliu face diferența între câștigător sau învingător)

Într-un alt studiu, pe o perioadă de 10 săptămâni sau mai puțin, media celor care au folosit steroizi anabolizanți a fost între 2 și 5 kg de masă musculară. Ținând cont că poți lua 1 kg de masă musculară pe lună în cel mai bun caz.

De asemenea, testosteronul inhibă producerea celulelor grase. Și asta se poate traduce prin „iei masă musculară fără să pui pic de grăsime”.

Ține minte că aceste studii sunt făcute doar pe testosteron. Există, spre exemplu, trenbolonul, care este de 5 ori mai puternic ca testosteronul, iar un ciclu normal de steroizi implică combinarea mai multor steroizi.

Ce efecte secundare are consumul de steroizi?

Mulți băieți mari din sală îți vor spune că nu sunt chiar așa de răi, sau că poți păți ceva doar dacă nu faci ceva corect.

  • Studiile arată că unele efecte ale steroizilor pot fi reversibile, iar altele nu. De exemplu, reversibile pot fi: micșorarea testiculelor, acneea, piele și păr gras, presiunea arterială crescută, agresiunea crescută și mișcorarea numărului de spermatozoizi. Iar ireversibile: chelie, disfuncții ale inimii, boli ale ficatului și ginecomastia (sâni).
  • Risc de dependență, fizică cât și psihică. Un studiu, a descoperit că 30% din consumatorii de steroizi dezvoltă dependență psihică. Asta pentru că atunci când consumi te simți ca Superman, iar fără te simți ca un ratat. Dependeța fizică apare ca urmare a abuzului de steroizi, iar secreția de testosteron este oprită în corp, ca atare va trebui să stai pe injecții toată viața.

Aceste efecte depind și de genetică. Spre exemplu cineva poate să consume cocktail-uri de steroizi și să fie mai puțin afectat decât unu care a luat 2 săptămâni danabol.

Așa că primul ciclu este ca ruleta rusească.

Decizia de a lua steroizi trebuie să fie una gândită și întotdeauna discutată cu un doctor care cunoaște subiectul!

Ce se întâmplă dacă iei după ureche?

Uite un exemplu:

LA 17 ANI SĂ NU POȚI OBȚINE O ERECȚIE!

Concluzie:

Suplimentele cu proteine:

  • te ajută să îți atingi aportul proteic zilnic necesar scopului tău
  • nu au efecte secundare pe termen lung dacă nu suferi de boli renale

Steroizi:

  • accelerează procesul de dezvoltare musculară
  • pot produce daune ireversibile asupra sănătății

Lasă un comentariu