Pasul 1. Ai un produs. Să zicem că este vorba despre uleiul de oregano, despre care ai auzit de la bunica ta că ar trata candidoza si care apropo are si alte beneficii asupra sanatatii. Vezi că nu prea se vinde. Te gândești proastele astea nu știu ce pierd și dai un comunicat de presă aiuritor:
Oregano sălbatic este unul dintre cele mai puternice antifungice naturale, astfel încât uleiul de oregano este o alegere excelentă în materie de antifungice pentru a începe tratamentul Candidozei. Uleiul de oregano este nu numai un antifungic, ci are, de asemenea, proprietăți antivirale, antibacteriene și anti-inflamatorii. Un studiu a demonstrat chiar și proprietăți de prevenire a cancerului.
Nu ai niciun studiu științific din care să rezulte cele pe care le afirmi. Dar nu contează, că oricum nu stă nimeni să verifice.
Pasul 2. O grămadă de specialiști preiau informația, doar că nu pot să o publice exact, că le freacă șeful ridichea. Ca atare uleiul de oregano ajunge nu să prevină ci chiar să vindece cancerul.
Pasul 3. Nu mai contează că inițial vindeai uleiul pentru tratamentul candidei. Deja lumea i-a găsit alte întrebuințări.
Pasul 4. Ai exagerat cu laudele și deja ai semănat neîncredere. Și poate produsul tău chiar făcea ce credea bunica. Dar acum cine să te mai creadă?
Concluzie. Doamnelor, decât să încercați să tratați candidoza cu informații de la bunica, nu mai bine mergeți la medic? Nu de alta, dar a făcut o facultate destul de grea și sigur știe mai bine decât bunica ta care sunt simptomele și cum se tratează arsurile, mâncărimile și scurgerile alb-gălbui.
Acest fenoment este foarte des intalnit si in industria suplimentelor pentru slabit. Datorita informatiilor gresite, promisiunilor fara nici o baza stiintifica si dorintei de a vinde cat mai mult, cei care activeaza in industrie si-au taiat singuri craca de sub picioare semanand neincredere si tepe 😉