Istoria Antică / Veche a Detoxifierii

Descrierea cea mai exactă a originii detoxifierii sau curățării detoxifiante datează încă de la începutul timpului. Chiar mai interesant, nu începe nici măcar cu oamenii. Din punct de vedere istoric, detoxifierea face referire la „procesul metabolic prin care toxinele sunt transformate în substanțe mai puțin toxice sau mai ușor excretabile”.

Drept urmare, animalele foloseau procesul de bază al detoxifierii chiar și cu sute de mii de ani în urmă. Deși, când vine vorba de procesele corporale, animalele nu au cunoștințele omului din secolului XXI, ele au fost întotdeauna supuse procesului de detoxifiere.

Expulzarea substanțelor nocive se află la baza proceselor noastre. Pentru a menține și a reglementa în mod eficient homeostazia, animalele trebuie să poată să își ia la revedere de la substanțelor care perturbă echilibrul natural al corpului lor. Astfel, prima pagină a poveștii despre detoxifiere nu începe cu oamenii, ci cu animalele care au populat pământul.

Ca o funcție corporală importantă, oamenii au încercat să replice efectele pozitive ale detoxifierii timp de mulți ani. În Egiptul antic, sculpturile, picturile și alte dovezi recente sugerează că atât oamenii de rând, cât și membrii familiei regale, au experimentat cu ideea de a stimula procesul de detoxifiere.

detoxifiere cu zmeura
Opiniile originale despre detoxifiere susțin că beneficiul lor principal nu este medical, ci spiritual și religios. Picturile vechi din Egipt îi obligă pe unii cercetători să concluzioneze că ideea că oamenii pot avea de câștigat, din punct de vedere spiritual, din curățarea corpului lor de substanțe chimice inutile, nu este nouă pentru secolul XXI. În schimb, din punct de vedere istoric, dovezile din întreaga lume arată că oamenii au fost întotdeauna fascinați de ideea de a se apropia de o putere superioară, printr-un corp mai curat și mai eficient.

De-a lungul istoriei, inovațiile pe care le vedem acum ca fiind caracteristice industriei suplimentelor, au fost aplicate treptat la detoxifierea și curățarea corpului. De-a lungul timpului, oamenii au început încet, încet să afle ce funcționează și ce nu. Rezultatul acestui proces constant de teste și erori a rezultat într-o multitudine de tipuri diferite de planuri și băuturi de detoxifiere.
Destinată pentru a ajuta consumatorii să canalizeze procesul de homeostazie interioară, detoxifierea este un proces încă în lucru. Sutele de mii de ani de schimbări și descoperiri au transformat industria sa într-un jucător important în economia globală a sănătății, aparand tot felul de suplimente precum Fito Balt.

Lasă un comentariu