Migdalele, conțin proteine și vitamina E, care co-stimulează pielea. De asemenea, acestea sunt bogate în fibre care ajută la scăderea apetitului pentru următoarele ore. Să nu uităm să menționăm faptul că, migdalele sunt gustoase crude sau prăjite cu sare…acestea având un gust excelent. La Universitatea Purdue, au descoperit faptul că migdalele sunt bogate în calorii și ele nu contribuie la depunerea grăsimii. Așa că treceți de la cips-uri grase și care conțin o grămadă de E-uri la migdale și veți observa diferența.
Spui că, ai un stomac încăpățânat care nicicum nu ascultă și are în permanență nevoie de mâncare? Ce zici, să incluzi la fiecare masă câte o porție de legume verzi și frunzoase. Salata verde, varza, spanac și broccoli, sunt doar câteva exemple, ele sunt extrem de sărace în calorii și pline de fibre. De asemenea oferă și multe vitamine vitale pentru o funcționare mai bună a organismului. Mineralele din ele ajută la o retenție scăzută a apei fără a cauza balonare și disconfort, așa cum provoacă alte legume.
A mânca o porție de ovăz cu lapte în fiecare dimineață, oferă organismului tău energia necesară, pe care o vei consuma pe tot parcursul zilei. Ovăzul îți dă foarte repede senzația de saturație și te poate ajuta să scazi în greutate! El fiind alegerea perfectă pentru micul dejun (în loc de cereale cu zahăr), deoarece acestea fac parte din categoria dietelor cu puține calorii. Dacă mănânci ovăz, te vei simții sătul în permanență. Fă o cură de ovăz, mănâncă în fiecare dimineață și vei observa că reduce nivelul colesterolului.
Crezi sau nu, de fapt, uleiul de măsline ajută la scăderea în greutate. Uleiul de măsline conține grăsimi polisaturate care potolesc foamea. De asemenea uleiul de măsline conține o substanță chimică naturală numită acid oleic. Acest acid ajută la arderea grăsimilor din organism. Uleiul de măsline poate fi consumat dimineața, dacă nu te îngrețoșează prea tare. E indicat să iei o înghițitură cam cât o lingură și să ții uleiul în gură câteva secunde înainte de a-l înghiți, pentru a omorâ bacteriile de pe limbă și din gură.
Știai că, fiecare bob de fasole conține fibre, nutrienți și proteine? Fasolea e slabă în calorii dar te ajută să ai energie pe tot parcursul zilei pentru cu eliberează energia încet. Din acest motiv, vă veți simții sătuli și conținutul crescut de proteine vă ajută să lucrați mușchii mai ușor și să îi tonifiati. Așa că, nu mai mâncați burgeri și mâncați mai multă fasole cu ardei iute inloc de carne de vită cu ardei iute.
Menta are proprietăți de vindecare și de calmare a digestiei, deci, dacă dorești să începi o dietă, trebuie să incluzi această plantă medicinală în dieta ta. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să începi să consumi ceai de mentă, evită ceaiul de mentă cumpărat din supermaket pentru că nu se știe exact ce conține. Nu fi leneș, culege câteva frunze de mentă sau cumpără de la piață și usucă-le acasă, pentru a-ți face propriul ceai. Este eficent de asemenea pentru curățarea tenului!
Ceaiul verde este recunoscut ca fiind un ceai foarte sănătos și este recomandat să bei câte o cană (minim) în fiecare zi. Consumul de ceai verde ajută organismul să elimine lichidele inutile și calmează balonarea. Balonarea poate fi cauzată din lipsa apei. Ceaiul verde accelerează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor de care nu aveți nevoie. De asemenea este foarte benefic în calmarea nervilor.