10 Zile Fără Zahăr – Ce beneficii există dacă scoatem zahărul 10 zile din alimentație?

Dacă ai nevoie să fi convins că zahărul rafinat poate face ravagii sănătății tale, atunci citește noul studiu care demonstrează că o dietă cu un nivel de zahăr scăzut, doar pe parcursul a câteva zile, îți îmbunătățește dramatic sănătatea. Este vorba de o dietă de 10 zile fără zahăr. Crezi că reziști? Poate ți se pare ușor când te gândești, dar zahărul e ca un drog și poate fi dificil să-i reziști. Beneficiile însă sunt extraordinare.

Cum să reziști 10 zile fără zahăr pentru a-ți îmbunătăți sănătatea?

Cum să reziști 10 zile fără zahăr

Studiul a fost efectuat pe 43 de copii obezi cu afecțiuni metabolice cronice , cum ar fi hipertensiunea arterială. Cercetătorii au schimbat dieta lor timp de 9 zile, înlocuind gustările și sucurile pe care le consumau aceastia zi de zi cu alimente care conțin aceeași cantitate de calorii dar care au un nivel de zahăr scăzut. În loc de iaurturi cu zahăr, produse de patiserie și cereale, copiilor li s-a dat să manace covrigi, fructe și pizza.

“Rezultatele au fost extrem de vizibile” spune autorul principal al studiului, endocrinolog pediatru, Robert Lustig. Cu toate că acești copii au consumat aceeași cantitate de calorii și au eliminat doar zahărul din alimentație, sau observat îmbunătățiri majore din punct de vedere al sănătății metabolice cum ar fi, tensiunea arterială scăzută, un nivel scăzut de colesterol și de insulină din sânge. De asemenea a îmbunătățit și funcționarea ficatului. Acest experiment a fost conceput pentru a menține greutatea. Copiilor li s-a oferit mai multă mâncare odată ce au început să piardă din greutate. Copii au spus cercetătorilor că s-au simțit mai sătuli pe această dietă cu nivel de zahăr scăzut.

Lustig a numit această descoperire “cea mai puternică dovadă până astăzi că efectele negative ale zahărului nu sunt datorate caloriilor sau obezității”. Nu putem spune că dietele sunt o minciună, însă acest studiu a arătat de asemenea că zahărul ne afectează metabolismul. Constatările ne indică un lucru clar, faptul că monitorizarea adaosului de zahăr din alimentația familiei tale, este extrem de importantă pentru îmbunătățirea sănătății și poate avea efect și la felul în care organismul stăpânește starea de sațietate. Așadar, o dietă de 10 zile fără zahăr poate fi extrem de benefică pentru sănătatea ta.

Zahărul adăugat poate să apară sub diferite denumiri pe lista ingredienelor, așa că e important să citiți cu atenție etichetele produselor înainte de-a le cumpăra și să optați pentru mâncăruri neprocesate. Ascultați sfatul domului Dr. Lustig care spune “caloriile din zahăr sunt cele mai dăunătoare, optați pentru dieta cu nivel de zahăr scăzut dacă doriți să aveți rezultate vizibile în scurt timp”. De asemenea renunțați la sucuri, zahăr în cafea sau în ceai, înlocuiți zahărul cu miere, sirop de ștevie, sirop de arțar sau cu nectar de agave.

Lasă un comentariu