3 Minciuni Despre Dietă – Află de ce sfaturi trebuie să te ferești când vrei sa slăbești

Este bine cunoscut faptul că femeile sunt cu mult mai preocupate de frumusețe, ingrijire si dietă decât bărbații și tocmai pe acest detaliu mizează comercianții. Informații îndoielnice sunt lansate prin intermediul campaniilor media, susținute de companii puternice, care se adresează femeilor. Vă dăm doar 3 exemple:

1. Să bei suc după suc nu este sănătos

sucul-la-dieta

Sucurile conțin multe calorii, puține fibre și un număr redus de nutrienți, ceea ce înseamnă că, până la urmă te vei îngrășa consumând suc, după suc. Cei care le vând, promit marea cu sarea: hidratare, nutriție, restaurarea echilibrului alcalin, detoxifiere, un păr mai frumos, piele strălucitoare, energie, sistem digestiv mai rezistent la patogeni. Toate aceste proprietăți atrag clientele, iar sucurile sunt vândute la suprapreț, indiferent dacă au sau nu gust.

Chiar dacă s-au pierdut câteva kg, pe parcursul unei astfel de diete, după ce se revine la mâncarea solidă, grăsimea se instalează iar. Dacă, în mod obișnuit am putea mânca doar 2-3 fructe, la o gustare, transformându-le în suc, vom ajunge să înghițim cantități mari de zahăr, dar nu ne vom putea susține corpul și sistemul muscular cu carbohidrați și alte substanțe necesare sănătății.

Sucurile naturale, din fructe sau legume sunt benefice, într-o dietă variată, sub nicio formă nu face bine la frumusețe să înlocuim mâncarea obișnuită, bogată în fibre, cu o dietă care conține doar sucuri.

2. Yoga te face să arăți bine

exercitii yoga

Exercițiile de yoga nu vor schimba formele corpului cu mult mai mult decât exercițiile fizice în sine. Oricând este loc pentru mișcare, pentru că altfel, corpul își pierde din tonus, însă la fel de importantă poate fi o plimbare mai lungă sau o drumeție prin pădure. Yoga se remarcă printr-un set de exerciții care conferă flexibilitate corpului uman, însă nu se poate spune că se ajunge la rezultate mai speciale față de multe alte activități fizice, mai puțin mediatizate.

În 2012, se organizează un studiu, la care participă femei, care urmează să între la menopauză. S-au format 2 grupuri, care au urmat lecții de yoga timp de 8 luni, de două ori pe săptămână, câte 60 min. Conform studiului, participantele la yoga și-au întărit musculatură picioarelor, dar nu și-au fortifiat și alți mușchi, la fel cum nu s-au putut demonstra îmbunătățiri de sănătate.

În 2013, un alt studiu, care a durat 12 săptămâni a fost făcut pe participanții la un curs de yoga. S-a demonstrat că un număr de adulți tineri au avut rezultate pozitive și au scăpat de kg în plus, dar nu au fost înregistrate și alte îmbunătățiri ale sănătății.

Un alt studiu, mai inovativ a strâns un grup de practicanți de yoga, într-o cameră dotată cu aparatură de măsurare a metabolismului. Timp de o oră, practicanții au făcut exercițiile preferate, fiindu-le înregistrate bătăile inimii și cantitatea de calorii arse. Următoarea probă a acestui test a fost să li se facă aceleași măsurători, dar în timp ce se plimbă o oră, fără să facă exerciții.
Rezultatul final al acestui test arată că o oră de yoga este echivalentul unei plimbări de 2 ore, în ceea ce privește efectele benefice asupra metabolismului. Yoga îți va întări abdomenul, te va face să te simți mai în formă, dar nu va face minuni.

3. Detoxifierea este o necesitate

Sucuri de fructe și smoothie-uri

Ideea principală a detoxifierii este că fiecare dintre noi trebuie să-și curețe organismul de toxine. Ficatul și rinichii au deja funcția asta incorporată și-și fac treaba. Detoxifierea este recomandată celor care au probleme cu creșterea toxinelor în organism, respectiv cei care consumă cantități mari de alcool, droguri sau în cazurile de otrăvire.

Începuturile detoxifierii comerciale se găsesc în anii 1800, când se vehicula concepția că omul mănâncă atâtea prostii încât se “autointoxica”, ceea ce nu este foarte departe de adevăr, însă acceptarea intoxicării și a detoxifierii în ritmul cotidian este de-a dreptul exagerată. Stiind că unele alimente provoacă daune organismului, vom evita acele substanțe, nu ne vom complace în ideea că ne putem otrăvi, pentru că detoxifierea există.

Vitamina D – de ce avem nevoie de ea și de unde ne luăm doza zilnică recomadată?

Contemporaneitatea bulversează cumpărătorul cu multitudinea de aditivi alimentari, săruri, gluten, vaccinuri, medicamente, smog și diete. Susținătorii detoxifierii insistă că toate aceste substanțe malefice formează o placă toxică în colon, numai bună ca mediu de înmulțire a paraziților.

În realitate, sistemul uman este deja dotat cu aparate de detoxifiere (ficat, rinichi), de care ne putem îngriji. Ideea că nu își fac bine treaba și că trebuie neapărat să intervenim prin cure de detoxifiere este un concept media, alimentat de companii care se folosesc de speranțele noastre la o viață mai sănătoasă, pentru a-și vinde produsele.

Lasă un comentariu