Care sunt beneficiile și efectele extractului din boabe verzi de cafea asupra organismului?

A pierde în greutate este destul de dificil. Din aceste motive oamenii apelează la tot felul de suplimente alimentare pentru a simplifica treaba. Extractul din cafeaua verde este unul dintre acestea, el aflându-se printre cele mai populare suplimente alimentare pentru slăbit.
După nume putem să ne dăm seama că acest supliment alimentar este extras din boabele verzi de cafea. Conține o substanță numită acid chlorogenic, care este responsabilă pentru efectele de slăbire. Extractul din cafea verde a fost promovat de Dr. Oz în anul 2012, el fiind unul dintre cei mai renumit “guru” al sănătății.

Se știe că, în general oamenii sunt sceptici în ceea ce privește consumul suplimentelor alimentare deoarece, de obicei nu au efectele care sunt prezentate.

În acest articol vă vom face o prezentare mai detaliată despre extractul din boabele verzi de cafea, vom explica ce este acesta, care sunt efectele lui și ce spune știința despre acest supliment.

Ce sunt boabele verzi de cafea?

Ce sunt boabele verzi de cafea

Aceste boabe verzi sunt boabele de cafea cu care suntem obișnuiți doar că acestea sunt neprăjite. Cam așa arată:

Toate boabele de cafea sunt defapt verzi, dar deobicei sunt prăjite înainte de a fi vândute, de aceea au culoarea maro, așa cum le știm cu toții. Boabele de cafea verde conțin antioxidanți și compuși farmaceutici activi iar două dintre cele mai importante substanțe sunt cofeina și acidul clorogenic.

Citește și: Benefficiile cafelei pentru sănătate

Acidul Clorogenic este recunoscut a fi unul dintre cele mai active element din boabele verzi de cafea. Aceasta este substanța care produce efectul slăbirii. Din păcate acidul clorogenic dispare în momentul în care cafeaua este prăjită. Pentru aceste motive boabele obișnuite de cafea nu au același efect asupra organismului.

Ce efect are extractul din cafea verde asupra organismului? Care sunt mecanismele acestuia?

Boabe verzi din cafea – Ce efect au acestea?

Conform multor studii cofeina accelerează metabolismul cu până la 11%. Oricum, ingredientul activ principal este considerat a fi acidul chlorogenic. De asemenea, cafeaua verde reduce absorbția de carbohidrați de pe tractul digestiv, astfel având efect direct asupra scăderii nivelului de zahăr din sânge. Dacă acest lucru este adevărat, atunci putem spune că o dietă scăzută în carbohidrați poate fi înlocuită fără nici o problemă cu extract din boabe verzi de cafea.

Alte studii (efectuate pe șobolani de laborator) au arătat faptul că acidul clorogenic poate ajuta la scăderea în greutate pentru că, reduce absorbțiile grăsimilor din dieta de zi cu zi, reduce stocarea grăsimilor în ficat și îmbunătățește funcționarea hormonului care este responsabil de arderea grăsimilor.

De asemenea, acidul clorogenic din acest extract a îmbunătăți drastic nivelul colesterolului și al trigliceridelor din corpul șobolanilor. Aceștia sunt factori de risc importanți pentru cei care au probleme cu inima.

Ce ne spun studiile efectuate pe oameni?

De-a lungul timpului s-au efectuat numeroase studii bazate pe efectele extractului din cafea verde asupra organismului uman. Unul dintre acestea a inclus 30 de persoane supraponderale care au consumat extractul timp de 12 săptămâni.

Subiecții au fost impartiti în două grupe, un grup a consumat cafea instant (obișnuită), iar celelalt grup a consumat cafea instant amestecată cu 200 mg de extract din cafea verde. Persoanele care au luat parte la experiment nu au fost sfătuite de specialiști să își modifice dieta sau stilul de viață.

Graficul următor prezintă modificările in greutate pentru cele două grupuri de subiecți in decurs de 12 săptămâni:

După cum puteți observa, în grupul în care s-a consumat cafea instant amestecată cu extractul din cafea verde s-au pierdut în medie 5.4 kg , în schimb în celalat grup care a consumat doar cafea instant s-a pierdut în medie în jur de 1.7 kg.

De asemenea, procentajul grăsimii din corp a scăzut la persoanele care au consumat extractul din cafea verde în medie cu aproximativ 3.6%, comparativ cu celălalt grup care a pierdut doar 0.7%.

Ce beneficii mai are extractul din cafea verde asupra organismului?

beneficii boabe verzi

Extractul din cafea verde are efect pozitiv asupra modului în care corpul absoarbe și utilizează carbohidrații. Iar în urma studiilor reiese faptul că acidul clorogenic din acest extract, reduce absorbția de glucoză, având un rol productiv asupra metabolismului persoanelor care suferă de diabet.

De asemenea, extractul din cafea verde are un impact destul de mare asupra circulației sangvine, care la rândul ei are un efect semnificativ asupra sănătății inimii.

Doze cuprinse între 140-720 mg pe zi, au arătat o scădere a tensiunii atât în cazul studiilor efectuate pe oameni cât și în cele efectuate pe șobolani. Acidul clorogenic funcționează de asemenea, ca și antioxidant.

Efectele secundare, dozajul și modul de administrare

Potrivit studiilor, extractul din boabele verzi de cafea pare a avea un profil destul de sigur. Cu toate că, unii dintre participanți au renunțat la studiu datorită migrenelor și infecțiilor ale tractului urinar.

Dar acestea pot fi doar coincidențe, deoarece studiul s-a desfășurat pe o perioadă destul de scurtă de timp, astfel încât nu pot fi luate prea mult în considerare efectele secundare ale acestui supliment alimentar.

pastile naturale de slabitCafeaua verde conține cofeină, care poate avea efecte secundare (precum anxietate, agitație, bătăi accelerate ale inimii, etc.), în cazul în care este consumată în cantități mari. Dacă ești sensibil la consumul de cofeină atunci ar trebui să ai grijă și cu extractul din aceste boabe verzi de cafea. Acidul clorogenic poate să aibă un efect laxativ și să provoace diaree.

Anumite persoane au avut alergii cauzate de consumul de cafea verde. Așadar, în cazul în care sunteți predispuși în a avea alergii, ar fi bine să consultați medicul înainte de a consuma produsul.
Extractul din cafea verde nu este recomandat spre consum femeilor gravide sau celor care alăptează. De asemenea, nu trebuie să fie lăsat la îndemâna copiilor.

Nu este niciun studiu care să determine spre consum o anumită doză din extract de cafea verde. Cu toate că, în sudiile prezentate în acest articol s-a folosit o doză de aproximativ 120-300 mg de acid clorogenic.

Daca vrei sa afli mai multe despre cafeaua verde, uite un video care te poate ajuta

Concentrația de acid clorogenic diferă în acest supliment; poate fi de la 240 mg până la 3000 mg, acest lucru fiind specificat de comercianți. Trebuie să citiți și să urmați modul de administrare de pe cutia produsului când vă hotărâți să-l consumați.

Extractul din boabe verzi de cafea este recomandat să fie consumat cu 30 de minute înainte de fiecare masă.

Dacă doriți să slăbiți mai repede, într-un mod cât mai natural și fără a depune prea mult efort, încercați extractul din boabe de cafea verde, Green Coffee Plus. Este produsul numărul unu de acest fel, în România, renumit pentru stimularea proceselor de ardere a grăsimilor și multe alte beneficii pe care le ofera organismului. Mai multe detalii despre acest produs gasiti aici.

Lasă un comentariu