Cum alegem o Mâncare Sănătoasă? Sfaturi Pentru A Mânca Sănnătos

Când mergeți la cumpărături incercați să evitați produsele care conțin zahăruri, pesticide, arome și E-uri și nu vă lăsați păcăliți de etichetele produselor pe care scrie “sănătos” sau “natural”. Pe lângă acestea, există și mâncăruri care vă pot ajuta să slăbiți sau care sunt pur și simplu sănătoase. Trebuie să fiți foarte atenți la produsele pe care le consumați! Mai în jos vă prezentăm unele dintre cele mai “curate” mâncăruri pe care le găsim sau cele care trebuie evitate, pentru a avea o dietă cât mai sănătoasă și vă vom spune de asemenea cum să alegeți o mâncare sănătoasă de care organismul vostru să fie mulțumit.

Cum facem diferența dintre mâncare sănătoasă și mâncare mai puțin sănătoasă?

Ouă

oua

Ouăle fierte tari, adaugă proteine și grăsimi sănătoase în salata voastră și vă ajută să absorbiți de opt ori mai mulți antioxidanți carotenoizi din legume. În schimb, ouăle care provin de la pui crescuți în masă, înghesuiți în cuști de metal și hrăniți doar cu cereale nu sunt la fel de sănătoase ca și ouăle produse de la găini crescute în condiții bune, la aer liber și soare, iar în unele cazuri pot fi chiar dăunătoare.

Batoane proteice

Batoane proteice

Batoanele sunt în plină expansiune, și pot fi o gustare sănătoasă și convenabilă pentru toată lumea. Când vă cumpărați aceste batoane trebuie să fiți atenți din nou, la ceea ce conțin, să nu conțină zaharuri și chimicale, așa cum sunt majoritatea. Dacă ești în căutare de suplimente cu proteine, poți găsi ceea ce cauți într-un baton – însă ai grijă că nu toate batoanele sunt la fel de bune. Trebuie să îl cauți pe cele mai sănătos..

Nuci

Nuci o mancare sanatoasa

Adăugarea nucilor (1 pahar) în salată oferă organismului, 6 grame de proteine și 3 grame de fibre, la o porție de salată și e mult mai sănătos decât să folosim crutoane. De asemenea, nucile mențin foarte bine starea de sațietate. Dar să nu consumați în exces, deoarece organismul poate avea efecte secundare.

Verdeață

Verdeață

Dacă alegeți salata greșită puteți obține un produs chimic care vine la pachet împreună cu agenții patogeni care vă pot îmbolnăvi. Preferabil verdețurile să fie cumpărate din piață. Consumul verdețurilor ajută digestia și ne ajută să ne menținem în formă, deorece organismul arde multe calorii încercând să le digere. Salata verde este una din cele mai recomandate alimente în diete.

Conserve

Conserve

Conserva de pește, are un conținut scăzut de calorii și nu necesită gătire? Aceste este un motiv destul de bine întemeiat pentru care mâncăm conserve uneori. Dar unele conserve de pește pot avea o concentrație mare de toxine, cum este mercurul, alegeți cu grijă speciile de pește. Optați pentru conservele care nu sunt ambalate în cutie care conține, bisfenolul A sau BPA, aceasta fiind o substanță chimică care îngrașă și care dezvoltă aritmii cardiace, anumite tipuri de cancer și alte probleme de sănătate. Citiți cu atenție etichetele.

Dacă vrei mai multe idei de alimente sănătoase, uite un video de pe Youtube în care găsești niște idei faine.

Fiți foarte atenți ce mâncăruri alegeți de pe rafturile supermaketurilor. Citiți de fiecare dată la secțiunea “ingrediente” de pe eticheta produselor. Vă dorim multă sănătate!

Lasă un comentariu