10 sfaturi pretioase pentru o relatie ca la carte

Tot mai multe dintre cuplurile care intampina greutati recunosc ca trebuie sa apeleze la un specialist pentru a gasi rezolvarea. Te-ai gandit si tu sa faci asta? Poti anula programarea…

1. Comportati-va diferit!
Cuplurile dezvolta o dinamica speciala: modul in care se raporteaza unul la celalalt se repeta la infinit. Daca rupi aceasta rutina si te comporti altfel – intr-un mod pozitiv – dai un suflu proaspat legaturii voastre.

De exemplu, daca te infurii pe iubitul tau atunci cand nu-ti face pe plac, incearca sa i te adresezi altfel, cu mai mult calm si dragalasenie, mai prietenos, pentru ca apoi sa-i multumesti cand face treaba buna. Strategia asta da rezultate de fiecare data.

2. Mentineti legatura
Nu e nici o indoiala ca, de fiecare data cand va vedeti, imbratisarile si sarutarile nu lipsesc, sau ca va giugiuliti si dupa o partida de sex. Miscari simple precum atingerea mainii lui atunci cand va uitati la televizor, faptul ca-l tii de mana in timp ce va plimbati pe strada sau la o cina romantica… sunt toate metode istete de a mentine vie legatura dintre voi.

Atingerea partenerului pe parcursul unei zile ajuta la cresterea productiei de hormoni ai fericirii, ceea ce intareste afectiunea dintre voi si va ajuta sa va simtiti apropiati. Este foarte indicat totodata sa incercati sa va gasiti momentele voastre de afectiune non-sexuala: cateva secunde, minute sau ore in care sa stati pur si simplu imbratisati.

3. NU va imprieteniti la catarama!
Faptul ca sunteti camarazi e un lucru bun… teoretic. Insa astfel de legaturi intre parteneri pot ucide viata erotica.

S-ar putea sa te simti bine regasind in iubitul tau un coleg de camera si un prieten de nadejde, insa legatura voastra va pierde din romantism, din erotism, tensiunea specifica relatiilor pasionale va disparea, iar lucrurile vor lua o cu totul alta turnura fata de inceputul relatiei.

Pastreaza confesiunile pentru cea mai buna amica a ta si concentreaza-ti energia sexuala pentru momentele petrecute cu partenerul.

Mai țin minte când femeile se străduiau să devină gingașe și aristrocrate, iar bărbații… ei bine, bărbații obișnuiau să fie bărbați. Acum a rămas doar un vis frumos ce se spulberă în preajma metrosexualului periculos (de needucat) si a felinei devoratoare de de ghetou(din ghetou). Și de ce să te mai chinui să îți găsești jumătatea într-o baltă în care cei mai mici pești fac cele mai mari valuri. Că e de-ampulea’ să te uiți peste umăr toată ziua, nu cumva să nu se ivească unu mai smardoi ca tine. Prost fiind, că nu ți-au spus părinții de ce omu ăla mai parșiv îți vorbește cel mai frumos, te-ai îndrăgostit de curva ta, sau golanul tău, și ai învățat de ce doare atât de tare prima dată … când te încrezi în persoana nepotrivită.

Ai încasat primul glonț și te-ai ridicat să îl cauți pe al doilea. Că dragostea e ca un drog ce doare doar atunci când nu mai ai pe cineva care să ți-l administreze. Salvarea a venit inevitabil în brațele a ceea ce se numește primul profesor. Câțiva ani mai în vârstă, vrajeală de îndrăgostelă la secundă, gagica asta/ gagiul ăsta e pentru tine ca un smartphone în mainile unui copil de 2 ani – poți sa îți plimbi degetele pe el da nu ai nici cea mai mică idee cum să îl folosești cu adevărat.

Magia s-a dus în **** când ți-ai dat seama că nu ai fost niciodată singurul student, nici măcar ăla mai preferat. Te-ai gândit că poate asta îți e destinul, să mergi singur pe drumul tău printre dimineți pline de parteneri goi ce nu se mai văd la fel de accesibili pe cat se vedeau cu o seara înainte. Începi să apreciezi sinceritatea, iar acum nu mai bagi în seamă nimic din tot ce înseamnă promisiuni șoptite pe marginea patului tău matrimonial. Aici se pierd mulți oameni, devenind goi pe interior și plini de de ei pe dinafara.

Așa ai devenit și tu.. Acum îți place să te joci cu ei/ele, să îi/le amăgești cu o privire și să le dai viteză când se aproprie prea tare de inima ta. Number One în micul tău joc ai uitat ceva: oamenii de caracter nu fug după tine când te dai ocupat, ci pur și simplu caută pe cineva care îi apreciază așa cum sunt; când te dai mereu rănit/rănită, vor cauta pe altcineva mai puțin dramatic; când te îndepărtezi, nu o sa te prindă nimeni și să te sărute din senin..

Ăsta nu e un film. În viața reală, nimeni cu care te joci nu se întoarce la tine să îți arunce cu pietre în geam, în viața reala oamenii pur și simplu pleacă și nu se mai întorc.

Lasă un comentariu