Aventurile sexuale te pot dezamagi

Sexul Intamplator

Sexul intamplator este minunat in teorie, insa pentru majoritatea oamenilor nu pare sa functioneze. Avorturile, inimile zdrobite, un sentiment acut de dezamagire sunt adesea rezultatul unui asemenea comportament. Inima, mintea, sexualitatea, toate fac parte din intregul omenesc, nu poti face dragoste cu cineva care nu-ti place, in care nu ai incredere sau pe care nu-l intelegi fara a avea sentimente profund nefiresti. Nu poti face dragoste de la brau in jos, tinandu-ti inima si capul in afara ecuatiei, poate doar cu pretul unei suferinte serioase.

Sexul Rapid

Mancarea ”rapida”, fast food, se face usor si pare, cand o privesti, mai buna decat este. Asa cum mancarea de calitate se pregateste pe indelete si cu grija, iubirea de calitate presupune suficient timp ca sa-ti cunosti partenerul ca persoana. Sexul ”rapid”, ca si mancarea preparata rapid, te lasa subnutrit. In plus, sexul rapid nu se limiteaza la persoanele singure. Multe cupluri stabile au renuntat la hrana sanatoasa si se multumesc, sa zicem asa, cu o dieta de pizza.

Expresia ” a face dragoste” a aparut pentru ca sa descrie in mod poetic un ideal pe care il cautam cu totii. Cand viata ta sexuala este in regula, iti cunosti partenerul si simti ca este potrivit pentru tine, atunci inima ti se deschide, mintea ti se deschide, organele sexuale se deschid pentru ca partenerul sa fie primit de catre tine la toate nivelurile. Odata ce ai facut ”dragoste”, sa faci doar ”sex” va fi nesatisfacator.

DORINTA / ATRACTIE – PARTENERUL TAU ESTE CA DESERTUL PREFERAT?

Eros si atat. Intr-o relatie, trebuie sa existe chimie, dorinta pentru partener (daca trebuie sa iti faci curaj de fiecare data cand faceti dragoste, inseamna ca esti cu persoana gresita). Partenerul tau este ca desertul preferat: cand il mananci, iti satisfaci pofta, dar a doua zi apetitul reapare cu acelasi avant; organismul cere mai mult si placerea se reinnoieste.

 Cuplurile care functioneaza bine impreuna se devoreaza din dragoste si fac din erotism un joc agreabil si simpatic. Fanteziile comune si bine gestionate presupun imaginatie in echipa: eros reciproc. Atunci cand erosul este prezent, lumanarea va fi intotdeauna aprinsa: este suficienta o scanteie pentru a declansa explozia. Ce se intampla daca erosul se stinge fara nicio cauza aparenta? Trebuie sa intervii rapid, pentru ca, odata stins este practic imposibil sa-l recuperezi.

 Cuplurile care ajung victime ale rutinii isi schimba impulsul initial, vioi si energic, cu o sexualitate mecanica si aproape intotdeauna plictisitoare, ce lezeaza grav erosul: fara nicio surpriza sau mica nebunie, sexul devine previzibil, plictisitor si uneori grotesc.

 Daca dinamica este dupa cum urmeaza sau ceva asemanator, cere urgent ajutor: El: „Ai chef?” Ea: „Pai, nu prea am… In plus sunt racita… Dar daca nu mai poti, o facem…” Se dezbraca, el se descarca, ea suporta: misiune indeplinita si merg mai departe. Acesta nu este eros! Lipsa de cochetarie, exhibitionismul, lacomia, cateva tipete, asumarea unor roluri, echipamentele, in fine: partea carnala nu inlocuieste senzualitatea. A cersi sex este nedemn; a o face cu reticenta, este deprimant.

Lasă un comentariu