Cel mai important factor intr-o relatie nu este comunicarea, ci respectul

Ce iti voi spune este lucrul numarul 1, cel mai important lucru dintre toate este respectul. Nu este atractia sexuala, felul cum arata, telurile comune, religia, sau iubirea.

Vor fi momente cand nu veti simti dragoste pentru partener. Acesta este adevarul. Dar nu doresti sa pierzi niciodata respect pentru partenerul tau. Indata ce ai pierdut respectul, nu il vei mai primi inapoi. – Laurie

In timp ce am trecut prin sute de raspunsuri primite, am inceput sa observ un lucru interesant.

Oamenii ce au trecut prin divorturi si/sau au fost cu partenerul timp de 10-15 ani, aproape tot timpul au vorbit de comunicare, ca ar fi cea mai importanta parte in a face ca lucrurile sa functioneze. Vorbiti frecvent, deschis. Vorbiti despre totul, chiar daca doare.

Dar am observat ca persoanele cu casnicii de 20, 30 si chiar 40 ani, vorbesc mai mult despre respect.

Cred ca acesti oameni, in ciuda experientei foarte mari, au invatat ca comunicarea, indiferent de cat de deschisa, transparenta si disciplinata este, se va sparge la un moment. In cele din urma conflictele nu pot fi evitate si sentimentele vor fi tot timpul ranite.

Ultimul lucru ce te poate salva pe tine si pe partener, este respectul recipric si faptul ca aveti incredere in partenerul dumneavoastra mai mult decat aveti incredere in voi.

Soțul meu și cu mine facem 15 ani de cand suntem impreuna, în această iarnă. M-am gândit foarte mult la ceea ce pare să ne păstreze împreună, în timp ce căsătoriile din jurul nostru se destramă (serios, este peste tot … se pare că suntem la acea vârstă). Singurul cuvânt la care mă reîntorc este „respect”. Desigur, aceasta înseamnă a arăta respect, dar este prea superficial. Doar arătând, nu este suficient. Trebuie să simțiți profund în interiorul vostru. Îl respectu profund și cu adevărat pentru etica profesională, răbdarea, creativitatea, inteligența și valorile sale fundamentale.

comunicarea in cuplu

Din acest punct de vedere vine si restul  – încredere, răbdare, perseverență (pentru că uneori viața este foarte grea și amândoi trebuie să perseverati). Vreau să aud ceea ce are de spus (chiar dacă nu sunt de acord cu el), pentru că îmi respect opinia. Vreau să-i permit lui să aibă timp liber în viețile noastre nebunești, deoarece îmi respectu alegerile cu privire la modul în care își petrece timpul și cu cine își petrece timpul. Și, într-adevăr, ceea ce înseamnă acest respect reciproc este că ne simțim în siguranță prin împărtășirea celor mai adânci și mai intime sentimente dintre noi. – Nicole

De asemenea, trebuie sa te respecti si pe tine, la fel cum partenerul dumneavoastra trebuie sa se respecte si pe el. Pentru ca fara acest respect de sine nu te vei simti niciodata vrednic de respectul acordat de partenerul tau. Nu veti fi dispusi sa o acceptati si veti gasi modalitati de a o subestima.

Lasă un comentariu