5 Principii de bază pentru o căsnicie de succes

Poate ca acesta este un cliseu, ”Si au trait fericiti pana la adanci batraneti”, dar viata ne-a aratat ca toate relatiile de lunga durata, in care armonia si buna intelegere se intinde pe o perioada foarte lunga de timp, au la baza o fundatie foarte solida. O fundatie consolidata de aceste 5 principii:

Increderea

O relatie sanatoasa, o relatie care sa reziste in timp nu poate functiona fara acest pilon principal. Increderea in persoana iubita este baza de la care toate relatiile de iubire trebuie sa porneasca.

Afectiunea

Cuvintele de incurajare, saruturi si imbratisari si toate gesturile mai mici sau mai mari pe care le facem pentru persoana de langa noi, pentru ca aceasta sa nu se simta neglijata, sunt stalpii unei relatii bazata pe afectiune.

Respectul

Partenerul tau nu este perfect, dar nici tu nu esti. Intr-o relatie cu siguranta vor mai aparea si certuri cu argumente mai mult sau mai putin serioase, dar respectul pentru partenerul tau te va ajuta sa nu depasesti anumite limite. Te va opri sa nu pornesti pe un drum gresit. Cu cat simti si ii arati partenerului tau de viata ca il respecti, cu atat casnicia ta va dura mai mult in timp.

Comunicarea

Un alt pilon esential intr-o casnicie de lunga durata este comunicarea. Este adevarat ca in timp ajungem sa ne cunoastem partenerul foarte bine, sa il intelegem si sa ne dam seama de nevoile lui, insa nu putem citi gandurile. De aceea, comunicarea, punerea de acord, deciziile mai mult sau mai putin importante se iau impreuna. Pentru ca doar discutand cu persoana de langa tine, se poate vorbi despre voi ca sunteti un cuplu.

Efortul

Pentru ca o relatie sa reziste in timp, este nevoie de efort din partea amandurora. Asa cum orice cladire are nevoie de multa munca pentru a se ridica, la fel si o casnicie presupune efort si multa munca din partea partenerilor pentru ca relatia lor sa se ridice si sa dainuie in timp.

Si elementul care intruneste toti acesti piloni si fara de care o relatie sanatoasa nu poate exista, este: IUBIREA.

Lasă un comentariu