Suc de cătină – băutura delicioasă plină de vitamine. Rețetă ușoară

Suc de cătină – o bombă de vitamine. Această băutură delicioasă, este extrem de bogată în antioxidanți și vitamine, în special vitamina C și vitamina A.

Putem folosi atât boabele de cătină, cât și semințele și frunzele sale, deoarece au proprietăți antiinflamatorii și, de asemenea, ajută la scăderea nivelului de colesterol.

Beneficiile cătinei

Oamenii ar trebui să consume mai des fructele de cătină. Sucul făcut din fructe de cătină nu este doar delicios, ci și foarte sănătos. Iată ce beneficii are cătina.

Proprietăți anticancerigene

Uleiul de cătină este bogat în fitonutrienți și elemente anticancerigene. Studiile au arătat că uleiul de cătină are un rol hepatoprotector, protejând ficatul și ajutând la regenerarea lui. Utilizarea regulată a cătinei poate ajuta la prevenirea cancerului și a bolilor hepatice.

Ameliorează problemele pielii

Cătina ajută la reducerea multor probleme ale pielii, precum îmbătrânirea prematură și acneea. Poate fi utilizată în mai multe forme (ulei, extracte, concentrate sau fructe proaspete) atât în tratamente interne cât și externe.

probleme pieleUleiul de cătină poate fi aplicat pe piele pentru a proteja împotriva arsurilor sau pentru a vindeca arsurile solare existente. Ajută la vindecare acneei, dermatitei, eczemelor, pielii uscate și a vergeturilor.

Uleiul de cătină poate fi utilizat și ca loțiune de corp. Combinat cu ulei de migdale, face minuni. Hidratează, hrănește, înmoaie și luminează pielea. Cel mai bun este uleiul de cătină natural.

Uleiul de cătină oferă o strălucire uimitoare pielii. Poate fi folosit chiar și pentru tratarea hiperpigmentării pielii. Dacă dorești să îmbunătățești aspectul petelor de pe piele, aplică regulat ulei de cătină pe petele respective.

Estompează ridurile

De asemenea, poți folosi ulei de cătină pentru a estompa ridurile fine din jurul ochilor. Uleiul de cătină poate îmbunătăți producția de colagen a pielii și poate estompa ridurile. Datorită proprietăților sale antioxidante, uleiul de cătină poate accelera procesul de regenerare și poate încetini procesul de îmbătrânire a pielii.

Combate acneea

Cătina ajută la prevenirea infecțiilor, deoarece poate împiedica bacteriile infecțioase să provoace inflamații în organism. Putem folosi uleiul de cătină pentru a trata cicatricile lăsate de acnee și pentru a ajuta pielea să se vindece mai repede.

Pentru un tratament mai eficient, ar trebui să utilizăm cătina atât extern cât și intern. Putem aplica uleiul de cătină pe piele și, în același timp, putem consuma zilnic suc de cătină sau suplimente de cătină.

Redă strălucirea părului

probleme parDacă vrei să ai un păr sănătos, strălucitor și puternic, ar trebui să folosești ulei de cătină. Utilizând săptămânal un tratament de păr pe bază de cătină, elasticitatea firului de păr va crește. De asemenea, părul va crește mai repede.

Poți face un tratament de păr cu cătină amestecând 1 lingură de ulei de cătină, 1 lingură de ulei de ricin, 10 picături de ulei esențial de rozmarin și 10 picături de tinctură de ardei iute.

Aplică amestecul obținut pe păr, începând de la scalp. Cel mai bine este să aplici tratamentul pe păr seara, apoi să-ți înfășori părul într-un prosop și să lași tratamentul să acționeze peste noapte.

A doua zi, dimineața, spală-ți părul. Folosește acest tratament o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni. Părul tău va arăta mult mai bine!

Ajută la slăbit

Boabele de cătină te pot ajuta să slăbești. Acestea inhibă pofta de mâncare, dar în același timp, alimentează corpul cu vitamine. Studiile au arătat că uleiul de cătină ajută la menținerea nivelului normal de zahăr în sânge, ajutând astfel și la combaterea diabetului zaharat de tip 2.

Cum să adaugi cătina în dieta ta?

De obicei, consum cătina în două moduri: suc de cătină sau boabe combinate cu miere.

catinaPentru a face un suc de cătină, folosim un storcator sau un blender. Putem dilua sucul de cătină cu puțină apa. Îndulcim sucul cu miere sau orice alt îndulcitor sănătos. Boabele de cătină sunt foarte acre, de aceea vom folosi îndulcitorul.

Boabele de cătină cu miere au un efect uimitor atunci când vine vorba de vindecarea durerii în gât și a gripei. Chiar pot face minuni. De asemenea, pot fi consumate pe stomacul gol, în fiecare dimineață, pentru că acționează ca un imunostimulator excelent.

Când se culege cătina?

Cel mai bun moment pentru recoltarea fructelor de cătină este chiar înainte de primul îngheț. De obicei, fructele de cătină se coc până la mijlocul lunii septembrie.

fructe crenguta suc de catinaBoabele de cătină se găsesc în grămezi foarte strânse, de aceea sunt cam dificil de cules. În plus, boabele se desprind greu de pe crengi, de aceea, ar fi bine să folosim o foarfecă ascuțită. Trebuie însă să avem mare grijă când tăiem crengile. Dacă tăiem prea multe crengi, arbustul nu va mai face multe fructe anul următor.

Suc de cătină – rețetă

Sigur o să-ți placă această băutură delicioasă și sănătoasă. Este plină de vitamine. De fapt, fructele de cătină conțin de 10 ori mai multă vitamina C decât citriciele.

Consumând zilnic un pahar cu suc de cătină, îndulcit cu miere, vei avea mai multă energie.

Ingrediente necesare:

  • 500 gr fructe de cătină
  • Apă (cât este necesar pentru a face 1 litru de suc)
  • Miere de albine (după gust)

Mod de preparare:

suc de catina deliciosClătește boabele de cătină. Pune-le în blender și adaugă puțină apă. Amestecă bine. Mai adaugă apă, atât cât este necesar pentru a obține un litru de suc.

Folosește o strecurătoare pentru a separa pulpa și semințele de suc. După ce ai separat cea mai mare parte a sucului, mai strânge pulpa până când se usucă complet ( nu vrem să pierdem vitaminele, nu-i așa?).

Adaugă miere sau orice alt îndulcitor sănătos (nu folosi zahăr). Consumă sucul obținute.

În loc de blender, poți folosi și un storcător de fructe. Folosind un storcător, sucul va fi mai ușor de preparat. Doar pune boabele de cătină în storcător. Diluează apoi sucul de cătină cu apă și îndulcește-l cu miere.

Dacă îți mai rămâne suc de cătină, îl poți turna într-o tava cu forme. Pune tava la congelator. După ce îngheață, scoate cubulețele de suc înghețat și pune-le într-o pungă. Depozitează-le în congelator.

Când vrei să bei suc de cătină, adaugă un cub mic de suc de cătină înghețat într-un pahar cu apă. Adaugă miere, după gust.

Lasă un comentariu