Cel mai bun cuptor cu microunde

Cu o istorie de peste 70 de ani, cuptorul cu microunde a devenit astazi aproape nelipsit din orice bucatarie așa că trebuie să știi cum să alegi cel mai bun cuptor cu microunde pentru tine și familia ta.

Indiferent ca vrem sa gatim ori, mai ales, sa incalzim mancarea, cuptorul cu microunde este o alternativa la clasicul aragaz. In primul rand, nu trebuie sa mai folosesti oale si farfurii suplimentare pentru incalzirea mancarii. Pe de alta parte, la cuptorul cu microunde mancarea nu se prinde de tava, nici de farfurie, iar incalzirea ori dezghetarea unor alimente este o chestiune de minute sau chiar de secunde.

Iar daca pana nu demult cuptoarele cu microunde erau vazute ca obiecte oarecum de lux, astazi, ele au devenit mai mult decat accesibile, fiind disponibile aproape pentru orice buget si cu caracteristici pe masura.

Cum alegem insa cel mai bun cuptor cu microunde si care sunt avantajele si dotarile pe care trebuie sa le urmarim, veti putea citi in randurile ce urmeaza.

Conditii pe care trebuie sa le indeplineasca cel mai bun cuptor cu microunde:

cel mai bun cuptor cu microunde Beko Primul pas pe care va trebui sa-l facem atunci cand alegem cel mai bun cuptor cu microunde este sa ne hotaram daca dorim un cuptor cu microunde standard, pe care sa-l putem amplasa oriunde, sau unul incorporabil, care sa poate sta suspendat.

De asemenea, o caracteristica importanta in functie de care sunt categorisite cuptoarele cu microunde este puterea. Cu cat aceasta este mai mare, cu atat si viteza de lucru a cuptorului va creste.

De obicei, aceasta est cuprinsa intre 600-800 W, dar poate trece si de 1000 W. Nu in ultimul rand, avem capacitatea cuptorului. De obicei, aceasta este cuprinsa intre 18-23 de litri, dar exista si cuptoare mai mari, de pana la 32 sau 36 de litri.

Decongelarea si autocuratarea, conditii obligatorii pentru cel mai bun cuptor cu microunde:

Nu in ultimul rand, la cel mai bun cuptor cu microunde trebuie sa beneficiem de functii care sa ne faca viata mai usoara in bucatarie.

Astfel, in afara de incalzirea obisnuita a mancarii, cuptoarele cu microunde pot avea functie de decongelare, de gatire a mancarurilor semipreparate, putand beneficia de tava speciala sau de etajera pentru asezarea produselor.

Un alt criteriu de alegere a cuptoarelor cu microunde este controlul functiilor, care poate fi mecanic sau digital, in cazul celor de generatie noua. De asemenea, un aspect important este intretinerea. Iar pentru cel mai bun cuptor cu microunde, functia de autocuratare ar fi mai mult decat necesara.

Recomandarile noastre pentru cel mai bun cuptor cu microunde:

cel mai bun cuptor cu microunde Samsung

Daca ar fi sa alcatuim un top pentru a identifica cel mai bun cuptor cu microunde, prima optiune ar fi modelul Samsung GE109MST:

 • acesta are o putere de 900 W
 • capacitate de 28 l
 • beneficiaza de functia grill
 • în plus, este dotat cu panou de comanda digital, iar combinatia negru-inox la nivelul carcasei si al usii ii confera un plus de eleganta

Pozitia a doua a podiumului nostru este ocupata de cuptorul Beko MGF20210X:

 • cu o capacitate de 20 l
 • 800W putere
 • acesta dispune de control electronic al comenzilor
 • carcasa este din inox

Al treilea loc în topul nostru pentru cel mai bun cuptor cu microunde este modelul Gorenje MO17MW:

 • este intruchiparea cuptorului cu microunde clasic
 • panou de control mecanic
 • acesta are doar 700 W si o capacitate de 17 l, fiind ideal pentru o familie mica si uz moderat
Opinia noastra cu privire la cel mai bun cuptor cu microunde:

In alegerea unui cuptor cu microunde, un rol hotarator il are puterea de coacere, dar si modalitatea de control. Iar in functie de buget, putem opta pentru un cuptor de o capacitate mai mare si cu mai multe functii.

Lasă un comentariu