Nescafe Dolce Gusto Piccolo de la Krups

In timp ce cateva aparate folosesc sistemul de capsule  Nescafe Dolce Gusto, aparatul de cafea Nescafe Dolce Gusto Piccolo este cel mai compact dintre acestea. Piccolo inseamna “mic” in limba italiana si tot ce priveste acest aparat se supune acestui principiu – este subtire din orice unghi ai privi si chiar si pretul este destul de mic.

Aici gasesti pretul actual Nescafe Dolce Gusto Piccolo

Din fericire, gama de bauturi pe care le poti prepara este mai substantiala, intrucat sunt peste 30 de varietati de capsule, unele fiind disponibile numai in mediul online.

Aceasta gama  incpe de la espresso si cappucino (folosind o capsula de lapte combinata cu o capsula de cafea), pana la bauturi cu gheata, bauturi decofeinizate, ristretto si ciocolata calda, dar si diferite ceaiuri.

Nescafe Dolce Gusto Piccolo – Design si trasaturi

O combinatie inspirata de stil si dimensiuni reduse, aparatul de cafea Piccolo seamana cu fratele sau mai mare, aparatul Melody III,  cu partea superioara fiind curbata, aici gasindu-se locul capsulelor si parghia de control, in timp ce butonul de deschidere se afla discret in partea laterala.

Impresiile clientilor despre Nescafe Dolce Gusto Piccolo

Nescafe Dolce Gusto Piccolo Este destul de mic ca sa fie pus sub un cabinet, destul de subtire sa fie pus oriund si destul de usor ( 2,7 kg) ca sa il poti muta cand vrei.

Trasaturile sale au fost facute conform principiilor fundamentale- in timp ce alte aparate Dolce Gusto sunt versiuni automate care elibereaza cantitatea necesara de apa fiecarei capsule, aparatul Piccolo este operat manual prin intermediul parghiei de control.

Acest lucru inseamna ca poti folosi mai multa sau mai putina apa la fiecare capsula, dar nu poti pleca de langa aparat in timpul  prepararii.

Este un ghid pe fiecare cutie de capsule care iti arata cata apa sa folosesti, dar e cam greu sa nimeresti de fiecare data. Totusi, acest lucru inseamna ca bauturile pot fi adaptate gusturilor tale, facandu-le mai lungi sau mai scurte.

Gasiti aici recenziile altor espressoare care s-ar putea sa va intereseze.

O platforma reglabila pentru cani poate fi setata la trei inaltimi diferite pentru o varietate intreaga de marimi a canilor, asa ca poti folosi chiar si cele mai mari cani.

Pareri Nescafe Dolce Gusto Piccolo

Dupa ce am golit cateva rezervoare de apa pentru a-l curata, aparatul Piccolo este gata de folosit la cateva minute dupa ce e scos din cutie.

Aparatul se incalzeste rapid, cu butonul de pornire schimbandu-si culoarea de la verde deschis la rosu atunci cand e gata de folosire.

Rezervorul de apa este mic dar poate fi ciudat de umplut direct de la robinet si trebuie aplecat la un anumit unghi ca sa poate fi umplut. Este mai bine sa il umpli cu un bidon, pentru a evita varsarea apei.

Prepararea bauturilor este directa- capsulele incap perfect in locurile lor si apoi o clama este coborata pentru a gauri capsula si a o tine pe loc.

Nescafe Dolce Gusto Piccolo bauturi

In loc sa aiba mai multe butoane, parghia de control trebuie intoarsa spre stanga pentru apa rece folosita la prepararea bauturilor reci sau intoarsa spre dreapta pentru apa calda necesara prepararii bauturilor calde, revenind in pozitia originala cand a eliberat destula apa.

Un alt espressor cu un rezervor de apa destul de mic si cu o alimentare prin capsule este Bosch Tassimo Vivy II TAS1401.

Aparatul picura cand capsula este scoasa, dar numai putin. Din fericire, aceasta e singura mizerie- tot zatul de cafea, resturile de lapte sau frunzele pentru ceai sunt continute in capsula si aparatul poate fi sters pentru a-l pastra stralucitor.

Aparatul se incalzeste rapid intre prepararile diferitelor bauturi, asa ca nu trebuie sa astepti prea mult cand prepari cateva cani, dar realimentarea rezervorului ar putea sa te incetineasca.

Nescafe Dolce Gusto Piccolo – Cat este de buna cafeaua?

O pompa de presiune de maxim 15 bari asigura o crema bogata si consistenta a bauturii tale si cafeaua are o aroma bogata si e destul de fierbinte.

Capsulele cu lapte de la Dolce Gusto creeaza o crema spumoasa pentru cappucino si latte, dar e posibil sa nu fie pe gustul tuturor, asa ca ar trebui sa iei in considerare un agitator separat daca iti place laptele proaspat.

De ce sa alegi Nescafe Dolce Gusto Piccolo?

Acest aparat este un lucru bun intr-un pachet mic. Este ideal ca un prim aparat de cafea, datorita modului simplu in care poate fi folosit si poate fi perfect pentru oricine care se simte depasit de numarul mare de aparate disponibile.

Dimensiunea rezervorului de apa ar putea fi cel mai mare dezavantaj al sau, deoarece prepararea  a catorva bauturi pe baza de lapte il poate lasa aproape gol, dar e perfect pentru o casa in care locuiesc una sau doua persoane sau pentru cei care beau espresso.

Avantaje Nescafe Dolce Gusto Piccolo

  • usor de folosit
  • design compact
  • platforma variabila pentru cani

Dezavantaje Nescafe Dolce Gusto Piccolo

  • rezervor mic de apa
  • limitat la capsule compatibile
  • greu de reumplut

Concluzii  Nescafe Dolce Gusto Piccolo

Varietatea mare de bauturi, dimensiunile compacte si controalele deloc complicate depasesc lejer dezavantajele acestui aparat, dar cei care sunt dependenti de cafea s-ar putea satura sa tot reumple rezervorul.

Lasă un comentariu