Cum sa creezi un smokey perfect?

Machiajul “Smokey eyes” este potrivit pentru sezonul de toamna-iarna si poate fi adaptat pentru a avantaja orice persoana.

Inainte de a incepe machiajul ochilor trebuie sa ne asiguram ca sunt aplicate corect produsele pentru machiajul fetei (respectiv fond de ten, corector/anticearcan, pudra). Este foarte important sa urmarim acesti pasi cu exactitate pentru a obtine un rezultat deosebit, iar o mare atentie trebuie acordata aplicarii anticearcanului.

Acesta trebuie aplicat intr-o cantitate foarte mica utilizand miscari de tapotare. Daca se utilizeaza o cantitate mai mare, anticearcanul se va strange inestetic in liniile fine de sub ochi, iar machiajul smokey va evidentia acest aspect datorita culorilor inchise.

Pasul 1: Sa nu uitam de baza

Pentru ca machiajul smokey sa reziste cat mai bine este indicat sa folosim o baza de machiaj sau un primer pentru pleoape. Acesta va ajuta machiajul sa dureze mai mult si va preveni strangerea culorilor in pliul pleoapei. O varianta buna ar fi Shadow Insurance de la Too Faced sau daca va doriti rezistenta deosebita incercati Eyeshadow Primer Potion de la Urban Decay.

Tips: Este foarte important sa pastram zona de sub ochi intr-o nuanta cat mai deschisa pentru ca machiajul smokey sa fie evidentiat. Dar trebuie sa avem grija la aplicarea fardului pentru a evita ca nuantele inchise sa se intinda sub ochi. In plus, daca pastram aceasta zona in nuante mai deschide machiajul va arata perfect in poze!

Pasul 2: Aplicarea fardului de baza

Pe toata pleoapa se va aplica un fard intr-o nuanta deschisa de crem pana sub sprancene. Acesta are rolul de a ilumina pleoapa si de a crea baza pentru aplicarea fardurilor in nuante inchise.

Tips: Fardul cu rol iluminator poate fi aplicat si doar de la pliul pleoapei catre spranceana deoarece pleoapa mobila va fi in totalitate acoperita de culori inchise. De asemenea, opteaza pentru o nuanta putin sidefata pentru contrast si un plus de luminozitate.

Pasul 3: Creionul dermatograf

Machiajul smokey clasic are la baza utilizarea creionului dermatograf. Astfel, vom incepe prin a trasa o linie cu creionul dermatograf negru la baza genelor. Aceasta poate fi mai groasa si nu trebuie sa fie neaparat perfecta pentru ca va reprezenta doar punctul de plecare in acest machiaj.

Apoi, cu o pensula smudge se intinde creionul dermatograf cu miscari rapide si ascendente catre pliul pleoapei.

Pasul 4: Aplicarea culorilor inchise

Incepand de la baza genelor si pana aproape de pliul pleoapei se va aplica un fard negru intens. Se poate opta si pentru nuante de gri inchis daca se doreste un rezultat mai putin dramatic.

Cu ajutorul unei pensule de blending fardul negru va fi distribuit ascendent, dar fara a depasi pliul pleoapei. Pensula de blending se foloseste cu miscari usoare circulare si ajuta la crearea unui degrade.

Pornind din locul unde am terminat aplicarea fardului negru vom continua cu unul gri inchis. Acesta se va aplica pana spre arcada si se va utiliza din nou pensula de blending.

cum-sa-faci-machiaj-smokey-eyes

Pe arcada se va aplica un fard gri mai deschis sau se poate opta pentru variantele machiajului smokey alegand o culoare, ca de exemplu mov.

Machiajul poate fi finalizat in doua moduri in functie de cum se doreste. Acesta se poate termina in linii precise ce contureaza ochiul sau “pierdut” pentru un efect mai “light”. Daca se doreste obtinerea aspectului “pierdut” se va folosi inca o data pensula de blending pentru a estompa liniile de contur.

Nu trebuie sa uitam sa conturam si pleoapa inferioara, astfel, cu ajutorul unei pensule mici si plate se va aplica fard negru si sub genele inferioare. Acesta poate fi pastrat in nuanta intensa sau poate fi combinat cu o alta culoare inchisa sau estompat cu pensula de blending. De asemenea, pentru o privire luminoasa, in coltul intern al ochiului se va aplica un fard argintiu sidefat.

Tips: Pensula de blending este foarte importanta in crearea machiajului smokey deoarece ajuta la obtinerea degradeului si estompeaza trecerea de la o culoare la alta. De asemenea, trebuie avuta mare grija la aplicarea fardurilor inchise pentru ca acestea sa nu cada sub ochi si sa se intinda inestetic.

Astfel, se poate utiliza un servetel care va fi tinut imediat sub ochi in timpul aplicarii fardului sau se poate apela la pudra libera translucida aplicata intr-un strat gros sub ochi. Acest strat va fi foarte usor de indepartat si va preveni intinderea fardului sub ochi in timpul aplicarii.

Orice alte mici urme de fard inchis cazute sub ochi vor putea fi indepartate cu ajutorul unei pensule evantai.

Pasul 5: Iluminator

Daca mai este considerat necesar sau daca s-a sarit peste pasul 2, imediat sub sprancene se va aplica un fard iluminator.

Pasul 6: Mascara si conturarea sprancenelor

Deoarece machiajul smokey este unul intens este necesara conturarea sprancenelor. Daca aceasta nu este facuta exista riscul ca machiajul sa arate neterminat. Cel mai simplu de utilizat este un creion pentru sprancene sau daca se doresc rezultate deosebite se poate apela la ceara de sprancene si fardul aferent (in acest caz kit-ul Brow Zings de la Benefit fiind perfect).

La final se va aplica mascara cu miscari in zig-zag. Este indicat sa aplicati 2-3 straturi de mascara pentru a va asigura ca ochii sunt perfect conturati si incadrati. O mascara pentru volum este cea mai potrivita in cazul machiajului smokey.

Pasul 7: Aplicarea gloss-ului

Pentru un look dramatic se poate opta pentru un gloss roz-fuchsia, dar daca va doriti un look purtabil optati pentru un gloss transparent, nude sau roz deschis. Machiajul smokey arata cel mai bine alaturi de un gloss, asa ca evitati aplicarea unui ruj care poate altera efectul misterios urmarit inlocuindu-l cu unul de prea mult machiaj.

Pasul 8: Get ready to party!

Purtati cu incredere machiajul smokey si bucurati-va de privirile admirative din jur!

Lasă un comentariu