Ce este Ayurveda?

Ayurveda sau medicina ayurvedică, este un stil de viata sănătos pe care oamenii din India l-au folosit de peste 5000 de ani. Ayurveda pune accentul pe o sănătate bună, prevenirea și tratamentul bolilor, prin practici ale stilului de viata (cum ar fi masaj, meditație, yoga, si schimbarile de dieta), precum și utilizarea de remedii din plante.

Medicina ayurvedică este holistică, ceea ce înseamnă că se vizionează corpul și mintea ca un întreg. Ayurveda nu numai că tratează supararile fizice ale unei persoane, dar schimbă, de asemenea, practici ale stilului de viata, pentru a ajuta la menținerea sau îmbunătățirea sănătății.Potrivit ayurvedei, cele cinci elemente ale naturii (spațiu, aer, foc, apă, pământ) se combină în corp sub forma a trei componente (dosha), cunoscute sub numele de Vatta, Pitta și Kapha. Aceste dosha sunt strâns legate de elementele de bază ale naturii și funcțiilor specifice ale corpului. Un echilibru al acestor dosha este considerat a fi necesar pentru o sănătate optimă.

  • AyurvedaAerul și spațiul reprezintă Vatta. Vatta controleaza miscarea musculara si articulara, respirația și bătăile inimii. De asemenea, Vatta controleaza anxietatea, frica, durerea, și alte funcții ale sistemului nervos.
  • Focul și apa reprezintă Pitta, care este cunoscuta a controla funcțiile corporale, precum digestia, metabolismul, inteligenta si culoarea pielii. Pitta guvernează emoțiile de furie, ură și gelozie.
  • Pământul și apa reprezintă Kapha. Structura fizică a corpului și a sistemului imunitar sunt guvernate de Kapha. Răspunsurile emoționale considerate a fi controlate de Kapha includ calmul, iertarea, iubirea și lăcomia.

Aceste dosha, care sunt determinate la momentul conceperii, de asemenea, se referă la machiajul și personalitatea fizică a unei persoane. O persoana cu un machiaj Vatta tinde să aibă o contructie mica, subțire. Stilul Pitta este reprezentata de o constructie medie.

Aspectul Kapha este de obicei mai mare și mai bine dezvoltat. Cei mai mulți oameni sunt considerati a avea o combinație de dosha, cu un singur tip predominant.In medicina ayurvedică, se crede că în cazul în care are loc un dezechilibru în oricare dintre cele trei dosha, rezultatul este aparitia bolii. Medicina ayurvedica trateaza bolile in mai multe moduri, inclusiv prin schimbari de dieta, remedii din plante, și exerciții fizice. Conform filosofiei ayurvedice, puteți utiliza, de asemenea, yoga, meditația sau consilierea pentru a trata boala.

Pentru ce este folosita ayurveda?

Oamenii folosesc practici ayurvedice pentru a menține sănătatea, reduce stresul, și de a îmbunătăți flexibilitatea, puterea și rezistența. Cercetatorii au descoperit ca yoga si meditatia pot fi metode eficiente de a trata boli, cum ar fi astmul, hipertensiunea arteriala si artrita.

Ayurveda subliniaza dieta adecvata pentru mentinerea sanatatii si tratarea bolilor. Medicamente din plante sunt prescrise în funcție de tipul de dosha al unei persoane.Cercetatorii studiaza efectele medicamentelor pe bază de plante ayurvedice asupra diferitelor boli (cronice) pe termen lung.

Ayurveda este sigura?

Practicile ayurvedei, cum ar fi yoga și meditația pot fi metode sigure de promovare a sănătății. Dacă aveți o boală pe termen lung, se poate combina ayurveda cu tratamentul conventional medical.

Medicamentele pe bază de plante ayurvedice, asa cum sunt medicamentele convenționale, pot provoca sau declanșa reacții alergice, sau interacționează cu alte medicamente sau plante aromatice. Unele medicamente ayurvedice pot conține niveluri ridicate de metale grele.

Asigurați-vă că ii spuneți medicului dumneavoastră despre toate plantele si suplimentele naturale pe care le luați. Dacă ați luat produse din medicina ayurvedică, adresați-vă medicului dumneavoastră cu privire la screening-ul pentru metale grele.Întotdeauna spuneți medicului dacă utilizați o terapie alternativă sau dacă vă gândiți la combinarea unui tratament alternativ cu tratamentul conventional medical. Este posibil sa nu fiti in siguranta daca renuntati la tratamentul medical convențional și va bazati numai pe o terapie alternativă.

Lasă un comentariu