Sucul din lămaie verde și pierderea în greutate

Cu toate că sucul din lămâie verde nu este o băutură atât de comună ca și sucul din portocale, poate fi o alegere sănătoasă, deoarece oferă o serie de vitamine organismului și este o sursă bogată de carbohidrați complecși (buni). Sucul din lămâie verde ajută la pierderea în greutate, deoarece posedă mai multe caracteristici nutriționale care au un impact pozitiv asupra dietelor, fiind un bun detoxifiant și punându-și amprenta masiv asupra sistemului digestiv.

Ce conține sucul din lămâie verde?

Cu toate că nu este o băutură atât de comună, este totuși extrem de importantă pentru organism, având în compoziția sa nenumărați nutrienți. Acestea fiind spuse, iată ce conține acest suc  și de ce merită și tu să îl consumi mai des de acum înainte.

Calorii

Datorită faptului că sucul din lămâie verde este sărac în calorii, poate ajuta la pierderea în greutate. O cană de suc, oferă 60 de calorii, fiind doar 3% din consumul zilnic recomandat. Numărul caloriilor este extrem de scăzut, acestea pot fi arse rapid, în 7 minute de înot poți arde 60 de calorii.

Fibre

Sucul este o băutură săracă în fibre, o cană de suc (aprox. 240 ml) conține doar 1 gram de fibre. Fibrele contribuie la asigurarea unei digestii sănătoase, pot ajuta mult la pierderea în greutate prin creșterea sentimentului de plenitudine și reducerea apetitului, susțin nutriționiștii.

Citește și: Despre sucul de lămâie și pierderea în greutate

Mai susțin și faptul că lămâile verzi care nu sunt tranformate în suc și sunt mâncate, un numar mai mare de fibre ajunge in corp. Lămâia verde poate fi consumată mai ușor în salată de fructe.

ce contine sucul de lamaie verde

Carbohidrați

Cum am menționat mai sus, sucul din lămâie verde este bogat în carbohidrați, o cană conținând 20 de grame. Dintre acești carbohidrați doar 4 grame provin din zahăr. Corpul tău folosește carbohidrații ca sursă primară de energie, dar o dietă mai săracă în carbohidrați este mai eficace în cazul în care îți dorești să slăbești, astfel încât poți opta pentru produsele alimentare scăzute în carbohidrați.

Consumând porții mici acest suc, poate fi acceptabil în cazul în care ți o dietă scăzută în carbohidrați, 1/4 dintr-o cană poate oferi o cantitate de 5 grame de carbohidrați. Așadar, te poți folosi de aceste măsurători pentru a oferi o aromă fresh dressingurilor, renunțând astfel la cele cumpărate din supermarket.

Grăsimi

Sucul din lămâie verde nu conține grăsimi alimentare. Acest nutrient este dens în ceea ce privește conținutul caloriilor, având 9 calorii în fiecare gram. De asemenea, oferă sentimentul de sațietate, așadar, caloriile sunt eficiente în curele de slăbire. Beneficiile acestora pot fi semnificative, dietele scăzute în grăsimi, s-a constatat a fi inferioare celor care conțin un nivel scăzut de carbohidrați.

Vitamina C

Un aspect important pe care îl oferă sucul în ceea ce privește cura de slăbire, este conținutul ridicat de vitamina C. O cană de suc conține, 75 mg din acest nutrient. Vitamina C, accelerează metabolismul, de asemenea, ajută la reducerea kilogramelor și a surplusului de grăsimi.

Este așadar plin de nutrienți care au grijă de organismul tău, ajutându-te să ai o viață sănătoasă. Este ideal pentru curele de slăbire dar și pnetru cei care pur și simplu doresc un plus de sănătate în viața lor. Nu ai niciun motiv să nu îl consumi!

Ceea ce nu știi despre lămâie

Parfumată și bogată în Vitamina C, lămâia este principalul tratament în prevenirea răcelilor și gripelor acute. Acest fruct ne scapă de multe probleme de sănătate, sucul de lămâie ameliorând chiar și efectele secundare provocate de chimioterapie. Lămâia curăță sângele de toxine și reprezintă un bun insecticid, deoarece elimină muștele și țânțarii. Unii nutriționiștii recomandă zeama fructului îndulcită cu miere de albine pentru o dietă sănătoasă cu rezultate sigure și cu pierderi serioase ale surplusului de grăsime. Un pahar de limonadă proaspătă consumat măcar o dată pe zi îmbunătățește ritmul cardiac și ajută stomacul să funcționeze corect.

Conținutul ridicat de vitamine B1, B6, B2, fier, potasiu al lămâiei face ca fructul exotic să fie și un extraordinar stimulent de strălucire și vitalitate pentru păr, precum și o „pastă de dinți” eficientă care să curețe perfect dantura, înlăturând astfel și mirosurile neplăcute din gură.

Dacă amestecăm zeama de lămâie cu miere de albine vom obține și o mască de față împotriva sebumului excesiv ce face tenul să arate ca o suprafață îmbibată în ulei, de cele mai multe ori. Pulpa fructului aplicată sub ochi și pe gât are proprietăți antirid.

Lămâia e un fruct ce conferă tonicitate corpului, prin capacitățile sale antibactericide și antiseptice și îndepărtează oboseala. Ai stări de anxietate, nu poți dormi noaptea din cauza insomniilor repetate? Soluția e facilă. În lămâie găsim remediul.

Lasă un comentariu