5 rase de câini ideale pentru un apartament

Majoritatea oamenilor locuiesc într-un apartament de bloc. Dacă şi dumneavoastră sunteţi în situaţia aceasta şi vă doriţi un căţel, este util să ştiţi că sunt anumite rase ce se pot adapta foarte bine într-un spaţiu mai restrâns, fără să creeze deranj, nici pentru dumneavoastră, nici pentru vecini. Mai jos veţi găsi o scurtă prezentare a cinci astfel de rase de patrupezi ce pot locui fără probleme într-un apartament.

1. Pe primul loc tronează Chihuahua, una dintre cele mai mici rase de câini. Acest patruped inteligent, iubitor şi loial este un excelent câine de apartament, fiind ideal nu numai datorită mărimii ci şi a personalităţii, fiind un căţel ce se va simţi foarte bine stând în casă cu dumneavoastră. Deşi trebuie să facă puţină mişcare nu este genul de câine ce are nevoie să iasă prea mult pe afară. Nici îngrijirea sa nu vă va crea probleme, datorită mărimii şi blăniţei scurte.

2. A două rasă este Bichonul Frise. Acest ghemotoc alb ca zăpada, cu ochişori rotunzi şi negri, este un căţel prietenos şi iubitor ce se înţelege bine cu toată lumea. Patrupedul va trăi foarte fericit în casă, neavând nevoie de foarte mult spaţiu. Apartamnetul este suficient pentru exerciţiile zilnice ale căţelului, însă ocazional este nevoie să fie scos la o plimbare.

3. Pugul este un căţel foarte popular datorită aspectului său drăgălaş şi amuzant şi a comportamentului prietenos. Acest patruped mititel se va adapta uşor în apartamentul dumneavoastră, iar inteligenţa sa şi personalitatea prietenoasă îl vor face să se înţeleagă bine cu toată lumea. Pugul nu are nevoie de foartă multă mişcare, aşa că lipsa unei curţi nu va reprezenta o problemă.

4. Buldogul francez este un căţel absolut fermecător. Are un aspect fizic deosebit, din care se remarcă ochişorii foarte mari şi inteligenţi, urechile ca de liliac şi botul turtit. Este un căţel blând, prietenos şi inteligent, ce se bucură să stea în compania oamenilor. Buldogul francez este un bun câine de apartament, cu un temperament blând şi fără să necesite foartă multă mişcare. Îngrijirea sa este relativ simplă, periajul ocazional fiind suficient.

5. ShihTzu este un câine mic, cu un bot scurt, ochi mari şi negri şi cu blană lungă şi moale. Pe lângă aspectul fizic foarte frumos, este jucăuş, inteligent şi plin de viaţă, un animal de companie foarte plăcut. Shih Tzu este cel mai robust căţel din categoria raselor mici. Are capacitatea de a se adapta foarte bine, aşa că deşi este un căţel activ nu are nici o problemă să locuiască într-un apartament, unde se poate desfăşura foarte bine.

Lasă un comentariu