Reguli de aur pentru un căţel fericit

Sunt sigură că toţi posesorii de patrupezi şi-ar dori să aibă cei mai fericiţi şi sănătoşi căţei din lume. Pentru aceasta ei sunt gata să ofere animalelor cea mai bună îngrijire. Câinii sunt diferiţi, nevoile variază de la o rasă la alta. Cu toate acestea există nişte reguli universal valabile pentru patrupezii, pe care dacă stăpânii le respectă vor avea parte de un căţel sănătos, cuminte şi fericit.

În primul rând este important să asiguraţi căţelului îngrijirea zilnică de care are nevoie. Aceasta presupune hrană de calitate, apă proaspătă precum şi spaţiul şi condiţiile necesare pentru exerciţiile fizice ale patrupedului. Prin acestea căţelul va consuma energia excesivă, va fi mai sănătos, mai puţin agresiv şi agitat. Aveţi grijă ca blana şi dinţii câinelui să fie într-o stare bună.

Preocupaţi-vă de sănătatea câinelui dumneavoastră, fiind atenţi la comportamentul acestuia, iar la cel mai mic semn de boală nu ezitaţi să-l duceţi la veterinar. Sănătatea este condiţia esenţială pentru fericirea unui căţel.

Un punct foarte important îl reprezintă dresajul. Câinele ar trebuie să fie instruit încă de când este un pui. Prin aceasta îl veţi ajuta să nu fie confuz, să înţeleagă ce anume aşteptaţi de la el. Căţelul are nevoie de un lider, care să-l îndrume cu calm şi dragoste. Dacă procedaţi astfel relaţia dintre dumneavoastră şi patruped va fi una bună, iar comunicarea se va realiza mult mai uşor. Nu uitaţi că dresajul îl ajută pe câine să nu fie agresiv, capricios şi timid. Într-un cuvânt un căţel dresat este un căţel fericit.

Apoi trebuie menţionată importanţa socializării. Este bine să vă asiguraţi că încă de mic, patrupedul intră în contact cu alţi oameni şi cu alte animale. Astfel el se va obişnui cu compania umană şi va învăţa să se joace cu alţi câini. Un căţel ce ştie să fie sociabil se va înţelege bine cu cei din jur şi nu va fi fricos sau agresiv.

Nu în ultimul rând, oferiţi-i patrupedului multă dragoste. În definitiv căţelul este un animal loial şi iubitor şi ce altceva îşi doreşte decât să aibă parte de dragostea şi atenţia dumneavoastră.

Urmaţi aceste sfaturi şi căţelul dumneavoastră va fi fericit, jucăuş, răsplătindu-vă din plin cu dragostea şi loialitatea sa pentru toată îngrijirea pe care i-o acordaţi.

Lasă un comentariu