Condimentele recomandate pentru orice dietă

Există un mit fals conform căruia mâncarea pentru orice dietă este lipsită de gust şi de arome. Astăzi vom afla care sunt condimentele permise şi chiar recomandate în orice regim.

Boia de ardei iute

Acest condiment este ideal pentru orice mâncare dacă îţi plac aromele picante. Este indicat în diete pentru că te ajută să arzi mai repede grăsimile din corp. Mai mult, acest condiment ajută la reglarea colesterolului şi la ridicarea imunităţii.

Piperul

Piperul, mai ales cel negru, este un condiment foarte cunoscut în bucătăria românească. Puţini ştiu însă de proprietăţiile acestui condiment. Acesta ajută la digestie şi este indicat în cazul curelor de slăbire. Mai mult, piperul ajută şi în cazul afecţiunilor respiratorii. Pentru rezultate mai bune, foloseşte piper proaspăt.

Cimbru

Acest condiment este des folosit şi apreciat datorită aromei pe care o dă mâncării. Este recomandat în orice regim pentru că ajută la arderea grăsimilor dar şi pentru că oferă energie. Această plantă este bună şi pentru întărirea sistemului imunitar şi pentru curăţarea căilor respiratorii.

Scorţişoara

Acest condiment este ideal în dietă. Scorţişoara ajută la reducerea zahărului din sânge şi scade colesterolul rău. Ai grijă să o adaugi înainte de servirea preparatului fiindcă îşi pierde repede proprietăţiile de la căldură.

Ghimbir

Deşi nu foarte cunoscut la noi, ghimbirul este o adevărată mână cerească atunci când e vorba de condimente recomandate într-o dietă. Este un diuretic foarte bun şi ajută la digestie. Acest condiment ajută foarte bine şi la menţinerea nivelului colesterolui.

Iată câteva din condimentele perfecte pentru orice dietă. Totuşi, ai grijă să nu exagerezi cu utilizarea acestora pentru că pot provoca ulcer, diaree sau iritaţia tractului gastro-intestinal.

Lasă un comentariu