Dressingul este deopotriva locul in care iti depozitezi hainele, dar si cel in care te imbraci in fiecare zi. Spre deosebire de un dulap obisnuit, dressingul iti ofera suficient spatiu de depozitare, dar si un loc bine organizat in care in care procesul imbracarii sa fie mai usor si fara stres. Si pentru ca dressingul tau sa ocupe in locuinta ta locul pe care il merita si nu un spatiu dezorganizat in care sa nu gasesti ceea ce cauti, iti oferim cateva sfaturi despre cum sa iti organizezi dressingul.
- Scoate toate hainele si accesoriile din dressing si sorteaza-le. Le poti imparti in haine pe care le pastrezi, haine pe care le donezi si cele care nu mai pot fi reparate si trebuie aruncate. Cele pe care le pastrezi sorteaza-le in functie de tipul lor: de iarna, de vara; tricouri, bluze, fuste, pantaloni etc.
- Cumpara umerase pentru fiecare obiect vestimentar, dar si casete/cutii in care sa depozitezi accesoriile.
- Aseaza fiecare obiect vestimentar pe umerasul lui (maxim doua haine pe un umeras), iar in dressing le poti ordona fie dupa culori, fie dupa tipul lor: fuste, rochii, camasi etc. In acest mod vei sti exact unde sa cauti rochia favorita sau jacheta atunci cand vremea rea te ia prin surprindere.
- Cand asezi umerasele in dressing pastreaza suficient loc intre ele si in acest mod hainele nu se vor sifona.
- Pentru esarfe si curele monteaza bare speciale de care sa le agati. Le poti aseza dupa culori ca sa iti fie mai usor sa le gasesti.
- Daca ai timp poti incerca diferite costumatii in care sa te fotografiezi. Daca ai o zi in care nu stii cu ce sa te imbraci, poti sa te uiti pe aceste fotografii ca sa te decizi mai usor.
- Pantofii ii poti pastra in cutii, iar inainte le poti face cate o fotografie pe care sa o lipesti pe partea laterala a cutiei. In acest mod vei sti unde sa gasesti perechea de pantofi pe care o cauti fara sa mai ridici capacul la fiecare cutie si fara sa ridici cutiile suprapuse ca sa verifici.
- Hainele mai groase trebuie pastrate pe un perete separat. Sunt mai voluminoase si pot sifona hainele mai subtiri din jurul lor.
- Gentile le poti aseza pe rafturile mai inalte, dupa ce in prealabil le-ai umplut cu bucati de hartie ca sa nu isi piarda forma.
- Pastreaza un cos sau o cutie mai mica pe care sa il/o folosesti pentru nasturi cazuti sau maruntisurile pe care le pastrezi in buzunarele de la haine.
Cele mai noi modele de paturi
Patul este un accesoriu esential in fiecare dormitor. Fie ca face parte din setul de dormitor sau il cumperi separat, pe langa faptul ca trebuie sa fie confortabil, el ar putea sa fie si punctul de atractie al camerei. Un model nou iti poate scoate dormitorul din anonimat si te va face sa astepti cu nerabdare seara pentru a te bucura de beneficiile lui.
Patul platforma
Acest model de pat este cel mai comun model din lume. Indiferent daca sunt fabricate din lemn sau din fier sunt functionale, elegante, pe gustul tuturor si usor de intretinut. Sunt recomandate in special pentru cei care vor sa pastreze o linie traditionala in camera. Modelele care pot fi fabricate sunt nenumarate: de la modele din lemn lacuit sau lemn sculptat pana la modelele complicate cu fier forjat. Nu necesita multa munca pentru intretinerea ordinii deoarece poti oricand sa il aranjezi cu o cuvertura frumoasa.
Patul platforma cu lada
Acest model este asemanator patului platforma simplu, cu diferenta ca in componenta sa mai este si o lada de pat. Desi este un model clasic, folosit si de bunicile noastre, designerii au pastrat acest model si l-au imbunatatit pentru a-si gasi locul si in cel mai modern dormitor. Este deosebit de practic deoarece are spatiu de depozitare care poate fi folosit atat pentru lenjeria de pat, cat si pentru alte obiecte pe care nu vrei sa ai la vedere.
Paturile joase
Sunt reprezentate de acel model de pat in care salteaua este foarte aproape de parchet. Salteaua este asezata doar pe o platforma joasa din lemn, fara picioare. Avantajul acestora este ca nu ocupa mult spatiu fiind foarte utile in camerele nu prea spatioase.