Dieta de toamna

Este bine cunoscut faptul ca toamna este sezonul fructelor si al legumelor si ar fi mare pacat sa nu profiti de acest lucru. Din acest punct de vedere toamna este anotimpul indicat sa incepi sa iti schimbi stilul alimentar si sa tii o dieta echilibrata fie ca este vegetariana, fie ca vei mai adauga si carne.

Orice medic nutritionist iti va recomanda fructele si legumele de sezon, daca pana acum te-ai racorit cu pepene, piersici si nectarine acum a venit randul perelor, strugurilor, merelor si gutuilor sa faca parte din meniul tau zilnic.

Regulile dietei de toamna

Este destul de usor sa tii o dieta de toamna avand la indemana atatea legume si fructe pe care le poti folosi. Insa, iata cum ar putea arata un meniu de toamna:

Dimineata:  un sandwich cu ceai sau cafea neindulcita sau lapte cu cereale integrale

Pranz: ghiveci de legume sau supa de legume sau pui

Cina: peste sau pui la gratar la care poti adauga si o garnitura de legume

Gustari: un iaurt sau un fruct

Daca mai respecti si cateva reguli generale valabile pentru orice dieta atunci cu siguranta vei reusi sa slabesti rapid si nu vei avea probleme nici cu sanatatea:

  • Consuma cel putin 2l de apa pe zi
  • Renunta la sucurile acidulate si alcool
  • Fa sport sau miscare de cel putin 3 ori pe saptamana
  • Odihneste-te suficient

Beneficiile dietei de toamna

Un prim beneficiu al dietei de toamna este energia oferita. Odata cu venirea toamnei se instaleaza astenia de toamna, acest lucru se va schimba rapid daca veti tine o dieta de toamna. Un alt beneficiu este pregatirea pentru sezonul rece. In sezonul rece suntem predispusi la acumularea mai multor calorii, mai ales in perioada sarbatorilor, astfel daca tii corect o dieta de toamna in preajma sarbatorilor vei avea o silueta de invidiat.

Iata o serie de alimente ce nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta de toamna: pere, ciuperci, rodii, gutui, prune, curmale, macese, clementine, castane, morcovi, ardei, struguri, mere, broccoli, sfecla, gulii, vinete, cartofi sau fasole. Este recomandat sa le consumi in stare naturala insa, daca totusi le vrei gatite fa-le la aburi sau pe gratar pentru a nu-si pierde elemenetele nutritive.

Lasă un comentariu