Cele mai bune fructe și legume pentru slăbit

Există multe alimente care ajută corpul nostru să crească și să se vindece, asigurând în același timp un sistem imunitar ce funcționează corect. Care sunt cele mai bune fructe și legume pentru slăbit?

Fiecare dintre noi ar trebui să își asigure o mare varietate de legume și fructe zilnic. Ideal ar fii să consumi cinci porții încercând să amesteci culorile și gusturile pentru a putea avea o bună combinație de substanțe nutritive. Este foarte importatnt să mânaci sănătos, așa că hai să vedem care sunt cinci dintre cele mai bune fructe și legume pentru slăbit și de ce ar trebui să le introduci în dieta ta zilnică.

Top 5 Cele Mai Bune Fructe și Legume Pentru Slăbit

top fructe si legume pentru slabit

În continuare vom discuta despre produsele alimentare la care ar trebui să apelezi atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Iată care sunt cele mai bune 5 alimente (fructe și legume) care te ajută să slăbești.

Broccoli

Cele mai bune legume pe care le poți mânca atunci când vrei să slăbești sunt legumele care aparțin familiei cruciferelor și broccoli este cu siguranță printre cele mai bogate legume în substanțe nutritive. Broccoli conține substanțe care împiedică celelalte alimente să se depună sub formă de grăsime în zona stomacului.

Este de asemenea o sursă minunată de vitamine C și K, precum și de acid folic, vitamina B și fibre. în plus conține potasiu, vitaminele B1, B2, B3, B5 și B6, proteine și calciu. Broccoli poate ajuta la reducerea colesterolului îmbunătățind sănătatea cardiovasculară. Susține detoxifierea organismului, ajută la absorbția vitaminei D și poate reduce sensibilitatea la anumite alergii.

Afinele

Pe locul doi pe lista noastră cu cele mai bune fructe și legume pentru slăbit găsim afinele. Acestea sunt printre cele mai bune fructe pentru slăbit deoarece au un indice glicemic scăzut. Acest lucru înseamnă că au un impact redus asupra nivelului zahărului din sângele nostru. Consumul de alimente cu indice glicemic scăzut reduce riscul de a dezvolta diabet de tip II sau alte boli cardiovasculare.

Afinele sunt de asemenea o sursă de antioxidanți, vitamina K, magneziu și vitamina C de aceea sunt foarte bine poziționate în topul alimentelor bogate în substanțe nutritive.

Spanacul

Spanacul este cu siguranță una dintre cele mai bune și mai sănătoase legume verzi pe care le poți mânca. Conține o mare cantitate de substanțe nutritive și oferă foarte multe beneficii. Printre cele mai concentrate substanțe nutritive găsim magneziu, acid folic, potasiu, fier, calciu, vitamina E, proteine și zinc.

Spanacul ajută la reducerea riscului de cancer de prostată. Este de asemenea un antiinflamator, ceea ce înseamnă că poate reduce sensibilitatea noastră la alergii. Vitamina K, magneziul și calciul din spanac ne ajută să menținem sănătatea oaselor; de asemenea, prezența antioxidanților ajută la eliminarea radicalilor liberi din organism.

Pepenele

Cele mai bune fructe pe care le poți mânca atunci când vrei să slăbești sunt fructele care conțin multă apă (de exemplu pepenele), deoarece îți satisfaci foamea fără să mananci multe calorii. Pepenele roșu este alcătuit 92% din apă fiind în același timp o sursă bună de vitamina C. Conține și licopen, un antioxidant ce protejează împotriva bolilor de inimă și a unor forme de cancer. Alte fructe și legume pe care le poți mânca atunci când vrei să slăbești, deoarece conțin multă apă sunt: castraveții (95%), salata verde (90%) și căpșunile (91%).

Merele

Nu te mulțumi cu sucuri sau cu nectare, alege un măr parfumat și crocant. Mărul întreg îți potolește foamea deoarece conține mai multe fibre. Acestea te ajută să menții un sistem digestiv sănătos, iar mestecatul este un semnal pentru creierului tău: îi comunică faptul că ai mâncat ceva substanțial. De aceea merele sunt printre cele mai bune fructe pentru slăbit.
mere verzi

Merele sunt de asemenea o sursă bună de vitamina C și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Se spune că au proprietăți anti-cancer și anti-astmatice, în plus sunt bune pentru sănătatea cardiovasculară.

Dieta ta trebuie să includă cele mai bune fructe și legume disponibile. Cel mai eficient mod de a slăbi menținând în același timp o stare bună de sănătate, atât fizică cât și mentală, este crearea unui plan de alimentație hrănitor care să îți permită din când în când să mânaci tot ceea ce îți dorești.

Lasă un comentariu