Ce trebuie să știm despre vitamina B2?

Doriți să aflați mai multe informații despre vitamina B2, mai exact modul în care acționează și motivele pentru care este de ajutor? Din informațiile următoare puteți afla totul despre vitamina B2, care este importantă, pentru ca organismul să funcționeze corect și prin urmare să fiți sănătoși.

Ce trebuie știut despre vitamina B2?

Vitamina B2 este denumită și riboflavină, trebuie știut că face parte din grupul vitaminelor solubile în apă. Aceste tipuri de vitamine sunt eliminate din organism prin urină și nu sunt stocate în celule.

Trebuie introduse mai frecvent în organism, pentru a preveni deficiența vitaminei și pentru ca organismul să poată funcționa bine. Această vitamină este sensibilă la lumină și are rezistență la temperaturi ridicate, asadar nu trebuie neapărat ca alimentele care o conțin să fie consumate proaspete.

Citește și: Complexul de vitamine B – Care este doza necesară?

În cazul adulților este necesară cantitatea de 1-1,5 mg de vitamina B2 pe zi. Femeile însărcinate sau cele care alăptează trebuie să asimileze o cantitate mai ridicată din această vitamină în organism. Persoanele care au un stil de viață activ, la fel, au nevoie de o cantitate mai mare de vitamină. Înainte de a mari cantitatea, sfătuiți-vă cu un medic, pentru a nu depasi doza zilnică recomandată.

Care este rolul vitaminei B2?

rolul vitaminei B2

Vitamina B2 este foarte importantă pentru funcționarea ideală a organismului, indiferent de vârstă. În primul rând, această vitamină este importantă în producerea globulelor roșii și pentru fixarea fierului în hemoglobină.

La fel, această vitamină este utilă și pentru a oferi organismului energie, deoarece transformă carbohidrații și grăsimile în energie. Consumând regulat această vitamina veți putea preveni: anemia, migrenele deranjante, cataracta, problemele digestive și nu numai. Vitamina B2 este de ajutor și pentru fertilitate.

Așadar, ca o concluzie, iată care este rolul acestei vitamine este de a te ajuta în:

  • Procesul de creștere
  • Protecția celolelor hepatice care
  • Ajută la absorbția lipidelor din tractul digestiv
  • Ajută la îmbunătățirea procesului vederii, fiind alături de vitamina A
  • Asigură integritatea epiteliilor
  • Participă la transformarea alimentelor în energie, intervenind în metabolismul glucidelor, lipidelor și al proteinelor

Te-ar putea interesa: Cum ne afectează deficitul de fier?

De asemenea, ajută la procesul de creștere si dezvoltare armonioasa, asadar trebuie consumată de la cele mai fragede vârste.

Vitamina B2 poate fi asimilată, consumând alimente precum ciuperci, varză, spanac, mere, migdale, roșii, fasole verde, țelină, mazăre, căpșuni, prune, produse lactate, cereale, ficat, inimă, carne de vită, peste etc.

Puteți să vă dați seama că organismul dumneavoastră are nevoie de o cantitate mai mare de vitamina B2, dacă aveți următoarele simptome: mâncărime în jurul ochilor, sensibilitate la lumină, anxietate, nervozitate și oboseală accentuată.

Cu toate că o carență de această vitamină este mai rară deoarece se găsește în atât de multe alimente, aceasta poate exista.  Iată care sunt principalele simptome când această vitamină lipsește din organismul dumneavoastră:

  • Stomatită angulară cu lmibă purpurie
  • Fotofobie, cataractă
  • Apariția dermatitei seboreice la nivelul feței și al scrotului
  • Buzele strălucitpare, uscate, prevăzute cu fisuri și cruste
  • Steaoză hepatică și renală
  • Obozeală accentuată, tulburări ale reflexelor
  • Tulburări neurologice (cunoscută sub numele de ataxie).

Lasă un comentariu