5 Exerciții Pentru Abdomen – Cele Mai Recomandate Exerciții pentru 6 Packs

Un abdomen mai tonifiat poate ușura anxietatea ta față de hainele mulate și față de costumele de baie. De asemenea te poate proteja de un prejudiciu: cercetările arată că masa musculară abdominală ajută și la stabilizarea spatelui, ceea ce ne ajută să ridicăm lucrurile grele mult mai ușor, fie că este vorba de copii sau de plasele de cumpărături. Implementarea unor exerciții pentru abdomen în rutina zilnică poate aduce multe beneficii abdomenului tău.

Cele mai recomandate exerciții pentru abdomen

1. Abdomenele de încălzire

Metodă: Culcat pe spate ( pe o saltea de yoga) cu genunchii îndoiți. Inspiră , bagă bărbia în piept și ridică capul, gâtul și umerii de pe sol, după aceea revino la poziția inițială și în același timp expiră. Mâinile să fie întinse pe lângă corp (priviti imaginea alaturata).

2. Rularea

cele mai recomandate exercitii

Metodă:

  1. Culcat pe spate , concentrează-te ca picioarele și brațele să fie întinse deasupra capului, astfel încât corpul să formeze o linie dreaptă. Inspiră, adu-ți mâinile in fata capului și ridica partea superioară a corpului de pe podea.
  2. Expiră, în momentul în care te afli în poziția șezut ( corpul la 90 grade) și continuă să te apleci încercând să atingi cu mâinile, degetele picioarelor.

3. Aruncarea picioarelor

Metodă:

  1. Ridica ambele picioare spre tavan. Inspiră și incoardă mușchii abdomenului.
  2. Expiră și lasă picioarele foarte încet jos, până ajung aproximativ la o distanță de 10 cm de podea (fără a ridica spatele). Pauză și inspiră. Expiră în timp ce ridici picioarele la poziția inițială.

4. Foarfeca

Metodă:

Sunt niște exerciții pentru abdomen eficiente însă destul de intense. Ridică ambele picioare spre tavan. Menținându-le drepte, lasă piciorul stâng încet în jos până ajunge la o distanță de 15 cm de podea. Ridică capul și umerii de pe podea, prinde piciorul drept și trage-l încet spre tine. Schimbă piciorul și repetă exercițiul. Repetă rapid de câteva ori.

5. Twist Torso

Metodă:

  1. Stai cu picioarele încrucișate, spatele drept și întinde brațele în fața ta, atingând-se vârfurile degetelor. Inspiră.
  2. Cu abdomenul încordat, expiră în timp ce îți rotești partea superioară a corpului, aproximativ 45 de grade spre dreapta. Întoarce-te spre centru și repetă miscările în partea stânga.

De ce să faci exerciții pentru întărirea abdomenului?

beneficii exercitii abdomen

Mușchii abdominali sunt esențiali în stabilizarea corpului și te ajută nu doar în antremanemte dar și în viața de zi cu zi, în activitățile codtidiene cum ar fi îndoirea corpului , în atingerea unor anumite puncte ale corpului sau pentru a te răsuci.

Cu toate că majoritatea oamenilor au tendința de a se focusa în special pe mușchii din partea centrală a corpului, trebuie să avem în vedere faptul că și ceilalți mușchi de la baza abdomenului sunt importanți. Astfel, prin urmare este important să ne antrenăm toți mușchi e la nivelul abdomenului, atât mușchii oblici care se extind de în diagonală până la pelvis, spinele erectoare și laturile inferioare.

Antrenarea abdomenului duce la întărirea mușchilor și scade riscurile de accidentare din activitățile cotidiene.

Mai mult de atât, antrenarea mușchilor abdominali poate ajuta și la obținerea corpului mult visat. Multe persoane își doresc un corp sculptat perfect, dar pentru a obține abdomene este nevoie de multă dedicație. Nu doar de antrenamente regulate și exerciții localizate în această zonă dar și de o dietă care să ducă la reducerea grăsimii abdominale (viscerale).

Lasă un comentariu