O relatie sanatoasa inseamna doi indivizi sanatosi.

Intelegeti ca depinde de voi sa fiti fericiti, nu este vorba de job-ul partenerului. Nu zic ca nu ar trebui sa faceti lucruri frumoase pentru partener, sau faptul ca partenerul nu va poate face fericiti. Nu este responsabilitatea lor. – Mandy

Multe lucruri sunt facute cu sacrificii in relatie, ar trbeui sa va mentineti relatia fericita sacrificandu-va in mod constant pentru partener.

Este un oarecare adevar in asta. Fiecare relatie necesita ca fiecare persoana sa renunte la ceva in mod constient. Dar problema este atunci cand toata fericirea relatiei sta la baza celeilalte persoane si ambele persoana sunt intr-un constant sacrificiu. Citit asta din nou, asta suna oribil.

O relatie sanatoasa si fericita necesita doi indivizi sanatosi. Cuvant cheie : „indivizi”. Asta inseamna ca doi oameni, fiecare cu indentitatea lui, si interesul lor propriu, ce fac lucruri diferite in timpul lor propriu.

De aceea incercarea de a controla partenerul (sau iti aplici controlul asupra partenerului) pentru a-l face mai fericit,  are un efect nedorit – si face ca indentitatea acelui individ sa fie distrusa, acea identitate care v-a adus impreuna la inceput.

Lasă un comentariu