Partenerul nu te iubeste asa cum iti doresti?

Odata ce ti-ai definit clar si riguros nevoile, pe acelea pe care nu vrei si nici nu ar trebui sa le negociezi, intreaba-te daca sunt indeplinite suficient de catre persoana pe care o iubesti. Aceasta verificare este esentiala ca sa dobandesti un echilibru interior si sa te simti impacat cu tine insuti.

 O adolescenta ii reprosa prietenului ei chiar in timpul consultatiei: „Nu este de ajuns! Intelegi? Nu este suficienta pentru mine dragostea ta, nu imi ajunge! Este putina, plictisitoare, distanta! Ma simt nemultumita si abandonata, chiar daca esti langa mine! Mai bine te duci si ma lasi in pace. Daca nu sti sa iubesti, cauta-ti una care sa te invete”. Tanarul abia a reusit sa clipeasca  in timp ce asculta inmarmurit. A incercat sa o consoleze, dar era prea suparata si agresiva. In cele din urma, el a indraznit sa intrebe: „ Bine, atunci cum vrei sa te iubesc?” Ceea ce a pornit o noua furtuna, pentru ca ea se astepta (ca majoritatea dintre noi) ca persoana iubita sa stie sa o iubeasca sau sa se ridice la nivelul asteptarilor sale in mod spontan si sa nu aiba nevoie sa ia lectii. 

A-ti asuma rolul de profesor pentru a-i arata partenerului cum sa te iubeasca este un lucru foarte frustrant. In plus, cum sa o faci? I-ai putea lua mana, sa o treci peste pielea ta si sa-i spui: „uite asa vreau sa ma mangai”. De asemenea i-ai putea oferi o lista in care sa apara in mod clar datele aniversare, zilele de nastere si celelalte, ca sa nu uite amanuntele? Sau ai putea sa-i ilustrezi cu exemple in PowerPoint care sunt cele mai bune moduri de a spune te iubesc si de a-l imbratisa pe cel de langa tine fara sa-l sugrumi si fara sa para o corvoada?

Dar ar fi ridicol, nu doar artificial. Intr-o relatie de dragoste normala, chestiunile principale, cum este exprimarea afectiunii, trebuie sa fie prezente, chiar daca este nevoie sa fie lustruite intr-un fel. Prin urmare, daca partenerul tau se comporta ca un „zombie” si se mandreste cu o „iubire mecanica si rece”, lucrul cel mai important nu s-a rezolvat. Nu spun ca este imposibil sa-ti umanizezi partenerul; ceea ce sustin este ca aceasta sarcina este descurajatoare si neprofitabila pentru un indragostit.

In ziua in care esti nevoit sa-i spui partenerului ca dragostea lui nu se vede, nici nu se simte, a inceput numaratoarea inversa. Este ca si cum i-ai explica cuiva ca loviturile dor si, prin urmare, nu ar trebui sa te loveasca.

Lasă un comentariu