Una din formele cele mai bune de a va elibera de stres exista sub forma masajului Acesta este un remediu natural care exista de multe secole si se considera ca provine din instinctul uman de a atinge zonele care dor ale corpului. Cu toate ca este considerat un mod invechit de vindecare, oamenii inca apeleaza la masaj pentru a scapa de stres, tensiune si oboseala muschilor. Cu toate acestea, un masaj eficient nu consta in atingeri imprastiate si miscarea mainilor asupra unui pacient. Daca va doriti sa invatati sa faceti un masaj ca la carte, iata cateva tehnici de masaj pe care ar trebui sa le stiti.
Terapeutii de masaj folosesc cel mai des trei tehnici de masaj- framantarea, frecarea si efleurajul.Aceste tehnici se aplica in general spatelui, cu toate acestea ele pot fi exercitate si asupra altor parti ale corpului.
Framantarea este o tehnica aplicata simuland framantarea aluatului de paine. Aceasta tehnica ajuta la eliberarea durerii si tensiunii muschilor. Mai ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si inlatura toxine din nervi si muschi. Framantarea poate fi facuta in doua feluri- framantare superficiala sau adanca.
Framantarea superficiala se face piscand usor muschii intre degetul mare si restul mainii. Aceasta actioneaza doar asupra straturilor superioare ale pielii unde nu exista muschi majori. Framantarea adanca, pe de alta parte, aplica mai multa presiune pe muschi. Spre deosebire de framantarea superficiala, framantarea profunda cere aplicarea unor miscari invatate in general de la un terapeut la scoala. Acest tip de masaj implica cuprinderea si cutremurarea muschilor majori ai corpul.
O alta tehnica importanta de masaj este eflorajul. Cateodata este numit ” effleurage” , aceasta tehnica are origini frantuzesti si inseamna ” a atinge incet” . Aceasta de cele mai multe ori indica inceperea sau incheierea unui masaj. Aceasta tehnica relaxeaza pacientul si i-l ajuta sa se familiarizeze cu atingerile maseorului. Aceasta tehnica promoveaza o actiune usoara si sedanta care relaxeaza muschii. Maseorul poate de asemena sa mareasca sau sa scada presiunea, in functie de preferinta pacientului. Este de asemenea tehnica in care se foloseste ulei de masaj pe corpul pacientului.
Ultima dar nu cea din urma tehnica de masaj se numeste frecare. Practic cere maseorului sa isi puna degetele in zona vizata. Aceasta mana este trecuta usor peste zona respectiva in timp ce se exercita o anumita presiune. Tehnica este considerata benefica din cauza ca distribuie mai mult sange in aceea zona si va alunga durerea. Este de asemenea eficienta in a elimina toxinele si depozitele de grasime, facand aceasta tehnica ideala pentru oamenii obezi. Marirea presiunii ar trebui sa fie progresiva devreme ce a exagera poate provoca durere muschilor. Maseorul trebuie de asemenea sa stea intr-o pozitie adecvata in timpul frecarii, altfel se poate alege de asemenea cu dureri dupa masaj. In cele din urma, se recomanda folosirea buricelor degetelor si nu unghiile pentru a apasa in pielea pacientului.
Pentru a efectua un masaj eficient si cu rezultate este fundamental sa stiti aceste 3 tehnici de masaj. Executate in mod adecvat, constituie incredere intre maseor si pacient si va conduce la o stare de relaxare.