Alergii sezoniere – când începe sezonul alergiilor și cât durează? Remedii naturale împotriva alergiilor

Sezonul alergiilor începe din momentul în care copacii înmuguresc. Practic, intrăm imediat în sezonul alergiilor. Nu trebuie să știm doar când începe sezonul alergiilor, ci și cât durează. Sezonul alergiilor la polenul arborilor începe în februarie și se încheie în luna iunie.

Sezonul alergiei la iarba durează toată vara, iar sezonul alergiei la ambrozie începe din august și se incheie când dă prima ninsoare.

Când trebuie să începi să iei tratamentul pentru alergii?

De regula, trebuie să începi să iei tratamentul cu cel puțin două săptămâni înainte de începerea sezonului alergic. Astfel, medicamentul va avea suficient timp să intre și să se acumuleze în sistemul imunitar al unei persoane.

Este mult mai ușor să previi apariția simptomelor, decât să aștepți să te confrunți cu ele și apoi să încerci să le elimini.

Dacă în ultimele câteva zile te-ai simțit rău, ți-a curs nasul, ai stranutat des sau ai avut mâncărimi la nivelul ochilor ar trebui să-ți faci o programare la un medic alergolog.

Sunt mari șanse ca aceste simptome să apară din cauza alergiilor, și nu din cauza unei răceli, mai ales dacă te confrunți cu ele, în fiecare an, în luna martie.

Persoanele care suferă de alergii, trebuie să prevină reacțiile alergice. Atunci când vor să călătorească, trebuie să țină cont de nivelul de polen din aer.

De asemenea, trebuie să urmeze tratamentul recomandat de medic pentru a-și menține sistemul imunitar puternic și a se asigura că nu au nevoie de mai multe medicamente pentru a ține la distanță episoadele alergice.

Odată ce are loc un episod alergic, sistemul imunitar eliberează tot felul de substanțe chimice responsabile de apariția mâncărimilor, umflăturilor și roseței. Asta inseamnă că de multe ori trebuie administrate doze mai mari de medicamente.

Deși alegiile sezoniere se manifestă prin nas infundat, măncărimi la nivelul ochilor sau strănut constant și nu pun viața în pericol, persoanele care suferă și de astm pot avea simptome severe.

Dacă ai astm bronșic și ai dificultăți de respirație sau tușești foarte mult, trebuie să mergi la un medic specialist pentru a primi un tratament eficient.

Cum iți dai seama că ești alergic și nu răcit

Am cerut ajutorul experților pentru a afla cum să distingem simptomele alergice de simptomele răcelii. Iată care sunt simptomele ce apar din cauza alergiilor sezoniere.

femeie stranutand alergiiMucus limpede

La început, atât răceala cât și alergia, provoacă un mucul limpede și lichid. Pe măsură ce simptomele continuă să apară, în cazul răcelii, mucusul devine mai galben și mai gros, in timp ce în cazul alergiilor, acesta rămâne intotdeauna limpede și apos.

Tuse uscată

Alergiile pot provoca, de asemenea, o anumita iritație a gâtului, dar de obicei, nu se manifestă prin dureri de gât. Persoanele care răcesc se confruntă, în schimb, cu dureri de gât.

Mâncărimi în zona ochilor

Deși s-ar putea să observi o anumită roșeață sau un disconfort in jurul ochilor atunci când ești răcit, dacă simți o mâncărime puternică iar ochii tăi sunt mai mereu uzi, înseamnă că ai o alergie sezonieră.

Simptomele persistă

De obicei, o răceală durează între 3 și 5 zile. Simptomele alergice pot dura mult mai mult, mai ales atunci când persoana continuă să se expună la alergeni.

Dacă începi să te îndepărtezi de alergenul care declanșează simptomele, s-ar putea să te simți instantaneu mai bine. Asta nu se va întampla dacă ești răcit.

Ai aceste simptome în fiecare an, în aceeasi perioadă

Dacă ești genul de persoană care are impresia că răcește in fiecare an, în luna martie, ar trebui să faci o reevaluare a simptomelor și să-ți dai seama că, de fapt, s-ar putea să ai alergii sezoniere.

Te poți ridica din pat

Alergiile te pot face să te simți obosit însă nu te vor face să te simți atât de rău încât să nu te poți ridica din pat, cum se întâmplă în cazul unor răceli puternice.

Nu ai febră

Atunci când răcesc, oamenii au mari șanse să facă febră. Dacă nu sunt răciți, ci, de fapt, au alergii sezoniere, nu vor face febră.

Cele mai bune remedii pentru alergii

Miere de albine

miere de albineConsumul de miere de albine poate ajuta la ameliorarea alergiilor. Albinele transferă polenul din flori în miere, așa că, dacă mănânci puțină miere în fiecare zi, vei preveni simptomele alergiei la polen.

Deși această teorie este larg răspândită nu există dovezi științifice care să o susțină. Totuși, nu ai nimic de pierdut dacă încerci!

Filtru Hepa

Filtrele de aer de înaltă eficiență (HEPA) ameliorează simptomele prin captarea alergenilor și a altor iritanți din aer, cum ar fi părul animalelor de companie și praful. Purificatoarele de aer portabile, echipate cu filtru HEPA pot purifica aerul din dormitor și alte spații închise.

De asemenea, aparatele de aer condiționat și dezumidificatoarele pot ajuta la curătațarea aerului, deoarece îndepărtează umezeala din aer și podea, împiedicând apariția mucegaiului. Mucegaiul poate agrava alergiile.

Duș fierbinte

dus fierbinteOricine a avut o alergie știe cât de eficient este un duș fierbinte. Aburii calmeaza sinusurile și curăță pasajele nazale, chiar dacă o fac doar temporar. Dușurile oferă un beneficiu suplimentar persoanelor care suferă de alergii de primăvară.

Un duș rapid după câteva ore petrecute în aer liber, te poate ajuta să îndepărtezi alergenii de pe piele și păr. De asemenea, împiedică răspândirea aceastora pe haine, mobilier și alte suprafețe.

Aburi

Nu ai chef să faci duș de fiecare dată când ți se înfundă sinusurile? Poți inhala aburii, folosind un vaporizator.

Toarnă apa clocotită într-un vas sau un recipient, pune-ți un prosop deasupra capului și inspira profund timp de 5-10 minute. Ai grijă să nu te aproii prea mult de apă, pentru că te poți opări.

Ulei de eucalipt

ulei de eucaliptAroma puternică a uleiului de eucalipt poate curăța pasajele nazale și sinusurile. Unele cercetări sugerează că uleiul esențial, extras din frunze de eucalipt, are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene.

Mâncăruri picante

alergii remedii mancare picantaMulți oameni susțin că reușesc să-ți curețe sinusurile consumând alimente picante cum ar fi ardei iute, wasabi, muștar Dijon, usturoi și hrean.

Un ingrediente activ din usturoi (tiosulfinat) și un ingredient similar din wazabi (izotiocianat) par să aibă un efect decongestionant temporar.

Ceai

ceai de menta alergiiMentolul din ceaiul de mentă pare să funcționeze ca un decongestionat și expectorant, ceea ce înseamnă că ajută la eliminarea mucusului din nas și gât.

De asemenea, ceaiul verde contine un compus (galat de epigalocatechina) cu proprietăți antioxidante care inhibă reacțiile alergice.

Lasă un comentariu