Imaginea corporală vs. sănătatea

Într-un mediu în care starurile, oamenii slăbi și tineretul sunt idealuri de frumusețe, nu e de mirare că expunerea în public (la ștrand, la piscină sau la sală) a devenit practic un lucru de care să ne fie rușine.

Nu are nici un sens să ne apucăm să ne comparăm cu starurile pe care le vedem la TV și care arată impecabil. Arată în felul acesta deoarece în primul rând acesta este jobul lor (să arate în permanență bine) și pe lângă asta mai au o echipă întreagă de persoane care se ocupă de imaginea lor. Pozele de pe internet și din reviste pot fi modificate foarte simplu cu ajutorul Photoshop-ului. Din păcate rușinea față de propria imagine corporală, a devenit o parte a vieții de zi cu zi.

A devenit imaginea corpului tău insuportabilă?

A devenit imaginea corpului tău insuportabilă

Este categoric că această gândire nu ne ajută absolut deloc. S-a demonstrat faptul că, în cazul în care ai o imagine negativă despre corpul tău, poate avea un mare impact din punct de vedere fizic asupra organismului. Oamenii care au rețineri și cărora le este rușine de imaginea lor, sau nu sunt mulțumiți de aceasta, indiferent de greutatea pe care o au în momentul acela, ajung să aibă în general o stare mai slabă de sănătate.

Că să privim mai amănunțit acest proces distructiv, corp-minte, cercetătorul Jean Lamont, a menționat faptul că femeile cărora le este rușine de corpul lor, că nu întrunesc carcateristicile “ideale” (impuse de media), de asemenea, sunt rușinate și de funcțile naturale trupești, cum ar fi menstruația, transpirația și mâncatul în locuri publice. Intrând în acest proces, femeile pot fi determinate să respingă igiena corporală obișnuită. “Dacă nu ești mulțumit de corpul tău, atunci nu o să vrei să ai grijă de el cu adevărat” spune Lemont, menționând și faptul că “este o stare tristă pe care mulți dintre noi o experimentam”. Ai renunțat vreodată să mergi la sală sau la piscină doar datorită faptului că nu ești mulțumită de corpul tău? Ti-ai cumpărat junk food doar pentru că nu ai fost mulțumită de ce ai văzut în oglindă?

Femeile care au o părere negativă despre corpul lor se îmbolnăvesc, sau se îmbolnăvesc datorită faptului că le scade stima de sine?

Dr. Lamont a primit acest răspuns de la 300 de femei tinere care au participat la două studii efectuate de acesta. El a descoperit că femeile care au raportat a fi cele mai rușinate de imaginea corpului lor, au avut parte de infecții mult mai des în oragnism, o imunitate scăzută și simptome cum ar fi diaree sau dureri de cap. Participantele, s-au confruntat cu astfel de probleme încă din adolescență, indiferent de greutatea pe care o aveau. În concluzie, rușinea fată de imaginea corporală cauzează probleme de sănătate.

Trebuie să știți acest lucru: Rușinea nu vă ajută să pierdeți în greutate și nici să arătați mai bine! Fiecare om este diferit și are fumusețea lui. Acceptați felul în care arătați, totul depinde de voi și de modul în care percepeți acest lucru. Toți oamenii sunt frumoși!

Lasă un comentariu