De ce nu reușești să slăbești?

Multe persoane se confrunta cu aceasta problema. Depun sacrificii pentru a slabi dar nu observa rezultate satisfacatoare. Totuși, dar este motivul din spate? De ce nu reușești să slăbești?

Lasă-mă să te întreb ceva: dacă de fiecare dată când te urci pe cântar acesta indică un număr mai mic și dacă atunci când te uiți în oglindă vezi rezultate evidente, vei continua să faci ceea ce ai făcut până acum?

Te-ar putea interesa: Cele mai bune exerciții pentru abdomen

Da-mi voie să răspund eu pentru tine: da, cu siguranță vei continua. Nu contează cât de greu este ceea ce faci, vei continua să faci acest sacrificiu. Probabil te vei antrena mai mult și alimentația ta va fi tot mai sănătoasă deoarece vezi rezultate. Rezultatele te motivează. De fapt, dacă stăm bine să ne gândim, nu există nimic mai motivant.

Motive pentru care nu reușești să slăbești: nu vezi rezultate

Motive pentru care nu reușești să slăbești

Este la fel de adevărat că: dacă nu obții rezultate, nu vei continua să muncești din greu și să depui efortul necesar pentru a-ți transformă corpul.

Din păcate uneori munca grea și efortul nu echivalează cu obținerea de rezultate. Există o mulțime de persoane care lucrează din greu fără a obține rezultate. De ce? Pentru că în domeniul slăbitului găsești peste tot tone de informații care nu toate funcționează, deși îți cer să faci multe sacrificii mai ales în ceea ce privește alimentația, stilul de viață și antrenamentul.

Citește și: Despre ceaiul de cătină. Te ajută să slăbești?

De exemplu: ai putea urma o dietă alegând alimentele greșite și în acest fel greutatea ta va rămâne mereu aceeași. Ai putea să faci ore și ore de antrenament cardio lent în fiecare săptămână doar pentru a vedea același număr atunci când te cântărești. Ai putea să te înfometezi, să îți întorci metabolismul pe dos, și să te îngrași cu timpul ca urmare a acestor decizii.

Atunci ce se întâmplă? Probabil că renunți.

Nu este de condamnat. Ce sens are să continui să faci sacrificii dacă nu ai nici o recompensă? Așa că analizează bine ceea ce mănânci în timpul zilei, antrenamentele pe care le faci și răspunde la aceste întrebări: Cine te face să vrei să te antrenezi? Ce te face să îți dorești să mănânci sănătos și să consumi mai puține calorii?
În cazul în care rezultatele nu sunt combustibilul tău, mai devreme sau mai târziu, vei renunța. De exemplu, încearcă să mergi cu mașina atunci când combustibilul s-a epuizat și vei vedea ce se întâmplă. Oamenii în general se bazează pe rezultate palpabile.

Vei continua să mergi mai departe pentru un singur motiv: pentru că vezi rezultate. De aceea a fost creat acest blog: să îți ofere informații și strategii pentru diferite tipuri de organism care funcționează, astfel încât să te poți apropia tot mai mult de obiectivele tale, fără să pierzi timp.

Cum Să Începi Un Plan De Exerciții Pentru Slăbit

Indiferent de vârstă, sex sau capacitate fizică un plan de exerciții pentru slăbit oferă mereu foarte multe beneficii. Uneori însă efortul ce trebuie depus pentru a începe este prea mare. Este mai ușor să stai pe canapea și să visezi că vei slăbi și vei obține un corp fit decât să faci ceva concret în această direcție. Mișcarea regulată produce beneficii atât imediate cât și de lungă durată, dar este foarte ușor de evitat. Trebuie să elimini acest obicei. Un corp în stare de repaus tinde să rămână în repaus, un corp în mișcare tinde să rămână în mișcare.

Iată cei 5 pași pe care trebuie să-i urmezi pentru a începe un plan de exerciții pentru slăbit și să ai o viață mai fericită, mai sănătoasă și mai lungă.

plan exercitii slabit

1. Fă exercițiile dimineața

A fost demonstrat că executarea exercițiilor dimineața devreme îmbunătățește starea de sănătate, crește productivitatea din timpul zilei și ajută la menținerea obiceiului de a face mișcare. Este mult mai ușor să găsești scuze și să renunți la antrenament după o zi lungă și agitată. Dimineața suntem plin de energie și putem face mișcare înainte de a începe celelate activități.

2. Fă exerciții în mod regulat

Fă exerciții în mod regulat timp de 21 de zile. Ai nevoie de 3 săptămâni pentru a introduce un nou obicei, după această perioadă mintea ta se va obișnui și totul va fii mai ușor. Unele persoane se obișnuiesc mai repede altele mai greu, dar în general după acesta perioadă executarea planului de exerciții devine o rutină normală. În acest fel mișcarea devine o activitate automată în programul tău săptămânal.

Citește și despre: Exerciții pentru brațe și fese

3. Schimbă-ți atitudinea față de mișcare

Lăsând la o parte kilogramele pe care le vei da jos, un plan de exerciții pentru slăbit îți va aduce multe alte beneficii. Printre acestea vei avea următoarele beneficii psihice: autostima ta va crește considerabil, se vor reduce stările de depresie și nivelul tău de stres va fii tot mai scăzut. Exercițiile te vor ajuta și să dormi mai bine. Începe cu câteva exerciții simple și apoi crează un plan de exerciții pe care să îl execuți săptămâna de săptămâna. Ai să vezi că în cele din urmă părerea ta despre exerciții se va schimba cu timpul.

4. Fixează un obiectiv

Printre cele mai mari beneficii ale activității fizice găsim rezultatele evidente. Atunci când elimini câteva kilograme sau câțiva centimetri începi să vezi exercițiile fizice cu alți ochi. Stabilind un obiectiv ai un scop, având un scop pentru exercițiile tale crești foarte mult șansele de reușită și foarte probabil vei ajunge la greutatea corporală și la forma dorită.

5. Găsește un partener de antrenament

Multe studii au demonstrat că implicarea altor persoane în planul de exerciții pentru slăbit te ajută să fii mai responsabil/ă, și să faci exerciții în mod consistent. În acest fel vei avea benficii sociale precum și beneficii fizice deoarece vei începe să elimini grăsimea. Un prieten sau o prietenă care se antrenează împreună cu tine te poate motiva să mergi mereu mai departe.

Lasă un comentariu