Exerciții Yoga pentru Începători – 6 Exerciții Ușoare

Yoga este un sistem complex care se axează pe armonia dintre minte și trup. Combină diferite exerciții, exercită diferite grupări musculare și necesită disciplină. De asemenea, respirația este una dintre cele mai esențiale etape în momentul în care practici yoga, fiind energia vitală a organismului. Respirația poate fi controlată în așa fel încât poate să ofere o liniște interioară aparte datorită oxigenării excesive a organismului.

Beneficiile pe care le oferă practicile de yoga:

 • Calmează stresul și oboseala mentală;
 • Scade nervozitatea, iritabilitatea și confuzia;
 • Ajută la detoxifierea organismului;
 • Reînvie atenția și dorința;
 • Intereste imunitatea întregului oragnism;
 • Intereste metabolismul și crește energia;
 • Crește flexibilitatea și confortul fizic.

Vezi și: Cele mai recomandate exerciții pentru brațe și fese

6 Exerciții Yoga Pe Care Le pot Face Chiar și Începătorii

cele mai recomandate exercitii yoga

 1. Postura câinelui: Stați în patru labe cu sprijin pe genunchi, picioarele depărtate la nivelul șoldurilor, palmele pe sol, ridicați ușor genunchii, astfel încât corpul să formeze un V întors. Tineți mâinile, spatele și picioarele perfect întinse. Palmele și tălpile să fie lipite de sol. Încercați să păstrați această poziție câteva secunde, cam între 3-8 cicluri de resprație.
 2. Postura porumbelului: Din poziția șezând, cu picioarele încrucișate și cu spatele drept, duceți-vă piciorul stâng în spate, îndoiți-l, astfel încât laba piciorului să fie rezemată sus de mâna stângă și sprijinul piciorului să fie pe coapsă. Executați același tip de exercițiu dar cu piciorul stâng. Păstrați această poziție timp de aproximativ 3-5 cicluri de respirație.
 3. Postura arcului (bărcuța): Stați culcate pe burtă, îndoiți-vă genunchii și ridicați pieptul de pe sol, astfel încât reușiți să vă prindeți gleznele cu mâinile. Păstrați acesta postură timp de 5-10 cicluri respiratorii.
 4. Postura lăcustei: Este o postură de yoga pentru începători. Stați pe burtă cu mâinile lângă corp și picioarele întinse, astfel încât corpul să formeze o linie dreaptă. Ridicați picioarele și pieptul de pe sol, astfel încât sprijinul să fie pe burtă. De asemenea, este necesar să țineți capul sus și privirea în față. Păstrați această postură timp de 3-6 cicluri respiratorii.
 5. Stați în genunchi și cu partea superioară a corpului drept. Aplecați-vă încet în spate, astfel încât mâna stângă să se sprijine de talpa piciorului stâng, iar mână dreaptă să fie întinsă sus, formând o linie continuă a corpului. Executați același tip de exercițiu dar cu mâna dreaptă.
 6. Postura peștelui: Stați întinse pe spate cu mâinile pe lângă corp și cu palmele orientate în sus. Executați o extensie a spatelui astfel încât partea superioară a corpului să fie sprijinită pe creștetul capului și pe coate. Păstrați această poziție timp de câteva secunde.

Când nu sunt recomandate aceste exerciții?

cand ar trebui evitate astfel de exercitii

Cu toate că au atât de multe beneficii pentru sănătatea ta, există unele momente în care aceste exerciții nu sunt recomandate dar și anumite activități care nu trebuie făcute înainte și după practicarea de Yoga.

 1. Nu ar trebui să faci Yoga dacă ești extenuat (dupa exerciții)
 2. Nu ar trebui să faci astfel de exerciții pe fugă. Dacă te grăbești să ajungi undeva, cel mai bine ar fi să renunți la ele, altfel pot cauza acumularea de stres
 3. Nu fa Yoga imediat după masă. Așteaptă 2-3 ore după fiecare masă principală
 4. Nu sunt recomandate persoanelor bolnave, celor care au trecut de curând printr-o operație sau care au fracturi sau entorse. Poți reveni la astfel de exerciții atunci atunci când îți recomandă medicul
 5. Nu practica Yoha în condiții climatice extreme (când e foarte cald, foarte frig sau foarte mare umezeală)
 6. Nu fă exerciții intense după yoga
 7. Exercițiile Yoga nu ar trebui făcute în timpul menstruației. Se recomandă în schimb tehnicile de relaxare și exercițiile Pranayama în această perioadă.

Alte exerciții care te-ar putea interesa: 5 Exerciții pentru Abdomen Plat

În momentul în care ești hotărâtă și vrei să începi să practici yoga cu regularitate , acela este momentul în care vei începe să te cunoști cu adevărat. Mult succes!

Lasă un comentariu