Cu toții ne dorim să arătăm minunat, să ne simțim în formă și plini de încredere, însă unii pur și simplu nu reușesc și au nevoie de câteva idei motivaționale să atingă forma fizică maximă, cei cu adevărat motivați, care nu-și caută scuze și își organizează bine timpul. Chiar dacă, aparent, să faci exerciții fizice nu pare mare scofală, cere o anumită auto-disciplină și ascunde un impuls puternic, orientat spre schimbare.
1. Listă de obiective
Deciziile se iau mai greu decât o minte își poate închipui și sunt instabile, de multe ori, dar, dacă v-ați hotărât să arătați bine, nu mai amânați. Nu are ce rău să va facă. Faceți o lista de țeluri la care vreți să ajungeți și la care puteți ajunge doar dacă începeți un program serios de exerciții. Un corp sănătos, atrăgător și o dispoziție zilnică ameliorată, va pot ajuta în multe situații-problemă.
Faceți o listă, chiar cu imagini, de obiective care v-ar motiva, în a depune efort fizic, afișați-o undeva la vedere ( ex. în toaletă), citiți-o zilnic, să nu uitați și țineți-vă de treaba.
2. Informații în legătură cu sănătatea
Un stil de viață sănătos este ca un vis, devenit realitate prin cunoaștere și disciplină. Să înțelegi care sunt obiceiurile sănătoase și care sunt cele care fac rău, pe termen lung îți va fi util toată viață. Cunoaște relația dintre corp și psihic și realizează că sunt complementare, încât, dacă îți ignori fizicul, acest obicei îți va afecta mentalul. Viață sănătoasă există și e păcat să nu o trăim.
3. Micile schimbări
Ai răbdare și înțelege că timpul scurt nu face mari diferențe, concentrează-te la ceva pe timp îndelungat și organizează-ți mici scopuri de atins, până când formele corpului încep să prindă contur. Schimbă-ți treptat stilul de viață și introdu noi tipuri de exerciții în programul cotidian. Nu-ți fie frică de mișcare. Ar trebui să-ți fie frică să NU faci mișcare, având în vedere care sunt efectele mișcării insuficiente. Cu cât mai multe exerciții și mai diversificate, cu atât te vei simți mai bine și se va observă.
4. Vizualizarea succesului
Imaginează-te în formă, cu un corp sănătos, chiar dacă nu se suprapune peste dispoziția ta reală. închide ochii și vizualizează că mănânci mâncare lejera, corpul tău este atrăgător, stai drept și simți putere și încredere. Atunci când visăm cu ochii deschiși, vizualizând succesul, facem de fapt un exercițiu important, de schimbare a gândirii negative în gândire pozitivă sau, măcar neutră și ne ajută să ne menținem motivația.
5. Vision board
Găsește citate care te inspiră, legate de a te menține în formă, extrage experiențele de viață care te-au impresionat și fă un vision board, colaj sau cum dorești. Dacă nu ai chef să faci un colaj în singurătate, organizează un proiect de grup, cu membrii familiei sau cu prieteni, care te-ar putea motiva.
Acestea sunt cele 5 idei motivaționale care pot să te ajute să intri în forma fizică maximă. Sper că te-au ajutat!