Totul despre aerul conditionat

Există mai multe tipuri de aer condiționat. Fiecare este potrivit pentru anumite situații. În continuare vom vorbi despre toate tipurile de aparate de aer condiționat și cum funcționează acestea.

Totul despre aerul conditionat auto

aerul conditionat auto

Un aer conditionat portabil auto reprezinta un aparat care este creat pentru a raci aerul din interiorul unei masini. Inainte de aparitia acestui aer conditionat portabil auto, aerisirea unei masini se facea exclusiv prin deschiderea geamurilor. Aerul de afara intra, mai ales atunci cand automobilul era in miscare, insa de cele mai multe ori, in perioadele extrem de calde, temperaturile din interior erau aceleasi cu cele din exterior.

Din fericire, odata cu aparitia acestui aer conditionat portabil auto, in interiorul masinii aerul este mult mai rece si mai respirabil. Detinatorul masinii nu mai depinde de conditiile de temperatura externe, deoarece acest aparat aer conditionat portabil este de sine statator si raceste aerul din automobil indiferent de cat de cald este afara. Un astfel de aer conditionat portabil este de un real ajutor si creeaza un mediu mult mai confortabil si mai sanatos pentru cei care se afla in interiorul masinii. De exemplu, aparatul de aer conditionat Vortex Vac A18A1D poate fi de ajutor in aceasta situatie.

Un aer conditionat portabil auto functioneaza in acelasi mod ca si alte aparate de aer conditionat. Acest aer conditionat portabil auto actioneaza astfel incat sa elimine aerul cald si umiditatea. El asigura racirea aerului din interiorul masinii si uneori, daca este prevazut si cu un filtru, asigura si purificarea acestuia. Dincolo de designul unui aer conditionat portabil auto, orice aparat de acest tip este format din trei componente: un compresor, un condensator si un evaporator.

Compresorul unui aer conditionat portabil auto reprezinta o pompa care ajuta agentul frigorific sa circule de-a lungul sistemului de racire. De asemenea, acesta comprima sau pune presiune pe agentul de racire, care se incalzeste, transformandu-se in vapori. Agentul frigorific al acestui aer conditionat mobil ajunge apoi la condensator. Aici, este racit cu ajutorul unui ventilator si transformat in lichid. Din momentul in care acesta este lichid, este mult mai usor sa elimine caldura.

Atunci cand se afla sub forma de vapori, un aer conditionat portabil auto nu reusea sa elimine la fel de repede caldura ca atunci cand se afla sub forma de lichid. Dupa ce s-a transformat in lichid, agentul frigorific din aer conditionat portabil auto ajunge la evaporator. Aici, un ventilator imprastie agentul frigorific rece care duce la eliminarea de aer racit, in locul lui venind aerul cald in interior, moment in care procesul incepe din nou.

Despre aerul conditionat portabil

aerul conditionat portabil

Aer conditionat portabil reprezinta un aparat de racire care nu este atasat de un perete, de o fereastra sau de o structura interna. Un aer conditionat portabil este de sine statator, este usor de transportat, usor de instalat, de mutat si de depozitat atunci cand nu mai este nevoie de el. Acest aer conditionat mobil este de obicei disponibil in variante de pana la 18000 de wati. Aer conditionat portabil are in componenta un compresor care preia aerul cald, il raceste si il distribuie inapoi, in general prin intermediul unei conducte sau al unui furtun.

Un aer conditionat portabil este format din doua elemente existente la sistemele de racire: apa si caldura. Apa se condenseaza atunci cand compresorul raceste aerul si se colecteaza in afara aparatului de aer conditionat portabil. Caldura unui aparat aer conditionat portabil este generata de activitatea compresorului si este eliminata la exterior, prin intermediul unui orificiu aflat in spatele aparatului. Cele mai multe persoane opteaza pentru acest tip de aer conditionat deoarece lasa multa libertate de alegere.

Un aer conditionat portabil reprezinta un aparat de mici dimensiuni, in general prevazut cu roti, care poate fi mutat dintr-o parte in alta cu usurinta. De multe ori, un aer conditionat portabil este racordat la un sistem central prin intermediul unor furtunuri flexibile, in asa fel incat caldura si apa rezultate in urma procesului de racire a aerului sa fie eliminate la exterior. In acest fel, un aer conditionat portabil este cu atat mai flexibil.

Un aparat de aer conditionat portabil elimina umiditatea din aer atunci cand il racesc, astfel ca acest aparat este cel mai bun de folosit in climatele umede. Indepartarea excesului de umiditate cu ajutorul unui aer conditionat portabil ieftin reprezinta o prioritate in mediile cu multa umezeala. Daca intr-un climat temperat sau cald, lipsa umezelii poate dauna, deoarece aerul uscat poate fi simtit greu si irespirabil, in cazul zonelor umede, aparatul reprezinta o adevarata solutie.

Multe persoane opteaza pentru un aer conditionat portabil, deoarece este usor de transportat si usor de folosit. In plus, este mai ieftin fata de un aer conditionat central, care necesita o instalare mai complicata si mai costisitoare. De asemenea, un aer conditionat portabil ofera multa libertate de miscare. Poate fi folosit in orice incapere din locuinta, in functie de necesitati, iar directia de propagare a aerului poate fi aleasa de utilizator.

Aparat aer conditionat portabil

Atunci cand vrei sa nu mai depinzi de temperaturile de afara, destul de ridicate pe perioada verii, iti poti achizitiona un aparat aer conditionat portabil care sa te ajute sa ai parte de aer rece si respirabil. Un aer conditionat portabil ieftin reprezinta un dispozitiv care nu necesita instalare fixa si care poate fi mutat dintr-un loc in altul, avand aceleasi beneficii indiferent de localizare.

Un aparat aer conditionat portabil poate functiona la aceeasi capacitate ca si un aparat de aer conditionat fix, deoarece functiile sunt aceleasi. Diferenta dintre cele doua tipuri de aparate de racire consta in faptul ca acel aer conditionat mobil confera libertatea de miscare pe care celalalt nu o poate avea. Poti folosi in diverse camere acest dispozitiv, spre deosebire de cel fix, care poate functiona doar acolo unde a fost instalat.

Cele mai multe tipuri de aparat aer conditionat portabil sunt prevazute cu roti, pentru a putea fi mutate cu usurinta dintr-un loc in altul in functie de zona in care este nevoie de ele. Un alt avantaj al acestui aparat aer conditionat portabil consta in faptul ca poate fi depozitat pe perioadele reci intr-o debara sau cutie. Desi un aparat aer conditionat portabil este destul de greu, poate fi deplasat insa cu usurinta daca este tras prin intermediul rotilor.

Un aparat aer conditionat portabil poate fi disponibil in doua variante: cel de mai mici dimensiuni, potrivit pentru locuinta, deoarece nu ocupa spatiu mult si poate raci in timp util o incapere, si cel de mai mari dimensiuni, destinat locurilor publice, cum ar fi supermarketurile, in care aparatul este mult mai mare si are o capacitate de racire mai extinsa. De multe ori, diversele tipuri de aer conditionat portabil ieftin sunt folosite ca dispozitive auxiliare unui sistem central de racire.

Un alt avantaj al unui aparat aer conditionat portabil consta in faptul ca poate fi alimentat si de alte surse de energie, diferite de curentul electric. Unele tipuri de aparat aer conditionat portabil pot avea ca sursa de energie un sistem de baterii, care poate fi folosit in momentul in care nu mai este disponibil curentul electric, precum si surse de energie alternativa, cum ar fi energia solara, care poate fi captata prin intermediul unor panouri solare.

Lasă un comentariu