Cele mai recomandate produse fara grasimi

Alimentatia fara grasimi este o sursa sigura de sanatate. Majoritatea persoanelor vegetariene militeaza pentru impunerea de reguli impotriva consumului de carne. Daca nu va lasati impresionati de actiunile vegetarienilor, trebuie sa luati in considerare macar faptul ca o alimentatie alcatuita in principal din produse fara grasimi s-a dovedit, prin numeroase experimente, mult mai sanatoasa. Persoanele care consuma produse fara grasimi sunt mai sanatoase si asta se vede in aspectul fizic.

Desi numai consumul de produse fara grasimi nu este suficient pentru un regim de viata sanatos care implica si sport, este un pas pe care il puteti face. Grasimile incetinesc digestia si duc la supraincarcarea pancreasului si a ficatului. Cu alte cuvinte, efectele grasimilor sunt un motiv pertinent pentru care ar trebuie sa renuntati pe cat se poate la ele. Renuntarea totala la grasimi nu este o solutie pentru ca totusi aveti nevoie de o cantitate minima de grasimi pentru ca creierul dumneavoastra sa functioneze corespunzator.

Nu prea gasim produse fara grasimi de origine animala. Dar riscul de boli cardiovasculare poate fi inlaturat prin eliminarea grasimilor saturate din alimentatie. Alegeti in schimb alimente cu un continut mediu de grasimi mono sau poli-saturate. O alimentatie sanatoasa poate fi o dieta ce are la baza consumul de fructe, legume si carne slaba este una pentru sustinerea careia trebuie sa cumparati produse fara grasimi.

Colesterolul se reduce prin evitarea consumului de carne, deci prin alegerea de produse fara grasimi. Fibrele vegetale sunt recomandate pentru o silueta exceptionala. Lactatele grase (branza, smantana, s.a.) sunt de evitat, dar pot fi inlocuite cu lactate degresate, care fac si ele parte din categoria de produse fara grasimi. Similar, este recomandata renuntarea la alimente prajite si folosirea grasimilor de origine vegetala.

Ce produse fara grasimi puteti consuma?

cirese produse fara grasimi

Vom realiza o lista cu astfel de produse: broccoli, castraveti, castane, fasole verde, orez brun, rosii, si multe fructe cum ar fi: nectarinele, rosiile, merele, grepfrutul, kiwi, lamaie, mango, avocado, caise si cirese. Mai sunt recomandate: busuiocul, cimbrul, dafinul, menta, musetelul, patrunjelul, semintele de tot felul, spanacul, varza sau vinetele.

Este important sa consumati produse fara grasimi care sa fie pe placul dumneavoastra.

Alimentatia fara grasimi este o sursa sigura de sanatate. Majoritatea persoanelor vegetariene militeaza pentru impunerea de reguli impotriva consumului de carne. Daca nu va lasati impresionati de actiunile vegetarienilor, trebuie sa luati in considerare macar faptul ca o alimentatie alcatuita in principal din produse fara grasimi s-a dovedit, prin numeroase experimente, mult mai sanatoasa. Persoanele care consuma produse fara grasimi sunt mai sanatoase si asta se vede in aspectul fizic.

Desi numai consumul de produse fara grasimi nu este suficient pentru un regim de viata sanatos care implica si sport, este un pas pe care il puteti face. Grasimile incetinesc digestia si duc la supraincarcarea pancreasului si a ficatului. Cu alte cuvinte, efectele grasimilor sunt un motiv pertinent pentru care ar trebuie sa renuntati pe cat se poate la ele. Renuntarea totala la grasimi nu este o solutie pentru ca totusi aveti nevoie de o cantitate minima de grasimi pentru ca creierul dumneavoastra sa functioneze corespunzator.

Nu prea gasim produse fara grasimi de origine animala. Dar riscul de boli cardiovasculare poate fi inlaturat prin eliminarea grasimilor saturate din alimentatie. Alegeti in schimb alimente cu un continut mediu de grasimi mono sau poli-saturate. O dieta ce are la baza consumul de fructe, legume si carne slaba  este una pentru sustinerea careia trebuie sa cumparati produse fara grasimi.

Colesterolul se reduce prin evitarea consumului de carne, in special de carne rosie, deci prin alegerea de produse fara grasimi. Fibrele vegetale sunt recomandate pentru o silueta exceptionala. Lactatele grase (branza, smantana, s.a.) sunt de evitat, dar pot fi inlocuite cu lactate degresate, care fac si ele parte din categoria de produse fara grasimi. Similar, este recomandata renuntarea la alimente prajite si folosirea grasimilor de origine vegetala.

Separatoare de grasimi

Echipamentele care joaca rol de separatoare de grasimi au la baza functionarii principiul decantarii. Peretele despartitor din aceste separatoare de grasimi retine namolul acumulat in partea inferioara a echipamentului, timp in care apa separata de grasimi si namol se evacueaza in retea printr-un orificiu de iesire. Grasimile sunt astfel impiedicate sa iasa in reteaua de canalizare.

In ceea ce priveste operatiunea de mentananta la separatoare de grasimi aceasta consta in golirea completa a separatorului. Aceasta operatiune nu poate fi efectuata decat de personal specializat in domeniu. Operatiunea de curatare si verificare a echipamentului se face in functie de doi factori:

  • Cantitatea de apa reziduala care trece prin separatoare grasimi;
  • Volumul separatorului

Astfel, daca volumul separatorului este mare, odata cu acesta creste si complexitatea operatiunii. Ca urmare, numarul operatiilor de golire va fi mai mic. In mod obisnuit, aceasta se realizeaza la separatoare de grasimi la cel putin doua luni. O astfel de operatiune consta din mai multe etape, in urmatoarea ordine: deschidere separator, eliminare grasime de la suprafata, drenare a continutului rezervorului, reumplere a rezervorului cu apa, inchidere separator. Exceptie fac acele separatoare grasimi care au vas de vidanjare, acestea putand fi golite fara deschidere capacului. Temperatura apei aflta in vasul de vidanjare poate fi de maxim 30 de grade Celsius.

Exista separatoare de grasimi si pentru bucatarii mai mici, nu atat de mari ca cele ale restaurantelor: pensiuni, cantine sau fast-food-uri de dimensiune mica. Acestea pot fi amplasate fie sub chiuveta sau intr-o anexa, fie ingropate undeva in exterior, in apropiere.

Toate tipurile de separatoare de grasimi au ca principal scop protejarea sistemului de canalizare si a statiilor de tratare pentru apele reziduale impotriva fenomenelor de infundare cu grasime. Sunt inlaturate astfel in totalitate problemele tehnologice. Separatoare de grasimi putem intalni in industria alimentara (ex: de prelucrare a carnii), in restaurante (care prepara hrana in bucatariile proprii), s.a. Apa reziduala obtinuta in aceste locuri contine grasimi si uleiuri ce pot crea probleme grave sistemului de canalizare.

Orice model de separatoare de grasimi este constituit dintr-o cuva etansa ce are in interior pereti despartitori. In camerele individuale realizate prin compartimentare au loc operatiuni de: sedimentare, decantare si stocare a grasimilor. Ventilarea pentru separatoare de grasimi se poate face prin intermediul unui tub de polipropilena, amplasat deasupra camerei in care se realizeaza a treia treapta de tratare.

Alimente saturate daunatoare organismului

Grasimi saturate daunatoare organismului

Cand un nutritionist va recomanda sa renuntati la grasimi saturate, la alimentele care contin astfel de grasimi, trebuie sa stiti ca se refera la grasimile provenite de la animale.

De ce trebuie sa renuntam la grasimile saturate din alimente?

In primul rand pentru ca acestea provoaca riscul aparitiei bolilor de inima si duc la cresterea excesiva a colesterolului. Nutritionistii din intreaga lume recomanda clientilor sai sa renunte pe cat posibil la grasimi saturate si sa le inlocuiasca cu carne slaba si produse cu un continut mic de grasimi, cum sunt lactatele. Alimentele care contin grasimi saturate sunt: carnea grasa, laptele in cantitati mari(in cantitati mari, laptele este daunator), branza, untul, pielea de la pui, inghetata, etc.

Carnea de peste este un inlocuitor excenlent al alimentelor cu un continut ridicat de grasimi saturate. Preparatele gatite la cuptor, cele coapte, uleiul si mesele vegetariene indeplinesc acelasi rol. Cele mai periculoase s-au dovedit a fi grasimile transformate, adica grasimi saturate preparate. Multi producatori de alimente folosesc o strategie de marketing „falsa”: inscriu pe etichetele produselor mentiunea „fara grasimi transformate” desi in realitate nu este deloc asa. Si aceste produse au un continut caloric ridicat, periculos pentru persoanele care isi doresc un regim de viata sanatos.

Inlocuiti alimentele ce contin grasimi saturate cu cele cu un continut in limitele normale de grasimi sanatoase, adica mono-nesaturate. Acestea, in comparatie cu grasimile normale, reduc riscul de aparitie al bolilor cardio-vasculare si scad colesterolul. Grasimi mono-nesaturate gasim in: migdale, ulei de masline, alune, unt de arahide, avocado, etc. O recomandare puternica din partea nutritionistilor este un consum mai des de ulei de masline, mai ales in salate. Legumele vor ramane la fel de gustoase si cu siguranta va veti indragosti de faimosul ulei de masline. Uleiul de masline este un aliment sanatos, cu implicatii nu numai legate de digestie ci si de frumusete.

Grasimile Omega 3 sunt un tip de grasimi poli-nesaturate si au un efect benefic in bolile precum artrita si bolile de inima. Este recomandat consumul de alimente bogate in grasimi Omega 3 de doua ori pe saptamana. Le gasiti in somon, maioneza, nuci si mai ales in uleiurile vegetale.Consumul de grasimi saturate dauneaza sanatatii dar mai ales siluetei, fiind un motiv esential pentru care majoritatea doamnelor sunt preocupate sa le excluda din regimul lor de hrana.

Necesitatea consumului de alimente sarace in grasimi

Necesitatea consumului de alimente sarace in grasimi

Deoarece grasimile ne afecteaza in mod iremediabil sanatatea si silueta, multi dintre noi aleg sa renunte la alimentele cu un continut bogat in grasimi, care sunt atat de gustoase, in schimbul acelor alimente sarace in grasimi. Urmarea unei diete cu alimente sarace in grasimi impreuna cu sportul fac minuni pentru silueta noastra. De aceea, trebuie sa invatam ce e bine sa consumam si ce nu, de preferinta sa alegem sfaturile unui specialist nutritionist, care sa ne indrume pe aceasta cale.

Ce trebuie sa eliminam din alimentatia noastra si sa inlocuim cu alimente sarace in grasimi?

Probabil ca nu este prima oara cand auziti ca alimentele din categoria fast-food sunt nefaste pentru sanatatea si silueta dumneavoastra. Si pentru a nu face nota discordanta cu alte articole pe aceeasi tema va repetam: cartofii prajiti si sosurile sin fast-food au un efect extrem de nociv pentru stomacul dumneavoastra. Pizza, shake-uri, clatite si hamburgheri. Toate acestea trebuie evitate si inlocuite cu alimente sarace in grasimi, care sa va redea santatea din copilarie.

Produsele de patiserie (placinte, saleuri, pateuri) sunt si ele un inamic important al unei alimentatii sanatoase. Aportul caloric pe care il aduc aceste alimente este asigurat de combinatia de faina alba si uleiuri vegetale precum margarina. Prajiturile si produsele preparate in patiserii au o cantitate apreciabila de grasimi, ce trebuie evitata daca tineti la o sanatate frumoasa.

Consumul de carne de porc si mezeluri, dulciuri si lactate in exces este inlocuit cu alimente sarace in grasimi in toate dietele. Consumati o cantitate mare de paine si paste? Daca da, probabil ca ati auzit cat de rau fac aceste produse sanatatii dumneavoastra.

Sfaturi cu privire la diferitele tipuri de alimente sarace in grasimi

Consumati peste pentru un continut bogat de acizi grasi Omega 3. Acestia fac parte din categoria grasimi sanatoase si sunt preferabili preparatelor din carte de pui sau porc prajite. Nimeni nu va recomanda sa eliminati grasimile in totalitate din dieta dumneavoastra, pentru ca nici asta nu este sanatos. Orice organism are nevoie de grasimi dar intr-o cantitate moderata. Grasimile asigura o buna functionare a sistemului nervos, dar sunt o parte constitutiva si a altor procese din corpul nostru.

Consumati alimente sarace in grasimi, dar nu renuntati in totalitate la acestea. O solutie intermediara, care este de altfel si reteta succesului este o dieta echilibrata, din care sa luati toate vitaminele de care organismul dumneavoastra are nevoie pentru a functiona in mod corespunzator.

Lasă un comentariu