Tabieturile pe care ţi le-ai format peste vară nu mai corespund frigului de afară. Schimbarea orei ar trebui să te facă fericită pentru că ai ocazia să dormi mai mult şi să profiţi cu o oră în plus de plapuma pufoasă şi caldă. Totuşi, ticăitul suplimentar al ceasului nu reprezintă deloc un motiv de bucurie. C
hiar dacă somnul de înfrumuseţare se prelungeşte şi acesta o dată cu sosirea iernii. Trecerea bruscă de la un orar la altul îţi provoacă, de fapt, anxietate. Pentru că erai obişnuită să iei micul dejun într-un anumit moment al zilei clar stabilit.
După o duminică de 25 de ore, de parcă nu ar fi suficient te-ai trezit ca de obicei, doar că ceasul indica exact cu o oră mai puţin, ceea ce a condus la un ritm cardiac accelerat, uşoare ameţeli, dureri de cap şi tulburări de vedere. Ideea este că nu trebuie să te impacientezi, ci să rămâi calmă.
Soluţii de adaptare la noul fus orar
1. Plimbări dese şi lungi în parc, în aer liber, pe malul unui lac sau al unei ape.
2. Relaxarea privirii cu un covor de frunze, pictate de toamnă în culori calde.
3. Petrece cât mai mult timp alături de familie şi iubit, conversează cu ei; râzi, simte-te bine, trăieşte orice clipă la maximum.
4. Fă-ţi un program propriu pe care să-l adaptezi şi la organism şi să fie şi compatibil cu ceasul de iarnă.
5. Încearcă să circuli cu bicicleta ori de câte ori ai ocazia, poate faci rost chiar şi de un abonament la o piscină închisă. Înnotul tonifiază muşchii şi eliberează creierul de încărcăturile negative.