Câteva metode de relaxare care trebuie puse în practică pentru a ne simți mai bine în propria piele?

Este un vis ușor de transpus în realitate. Ce trebuie să facem pentru a ne simți bine în propria piele, având în vedere lumea agitată și nesiguranța în care trăim? Vă prezentăm câteva metode de relaxare care trebuie respectate pentru a vă simți bine în diferite circumstanțe.

Care sunt cele mai cunoscute metode de relaxare?

Să respiri înseamnă să trăiești. Dar cum să respiri? Specialiștii spun că nu respirăm cum trebuie, de la 10 la 30 de ori pe minut. Asta înseamnă că am uitat semnificația expresiei “respiră cu toți plămânii”. Cu toate acestea dacă este înțeleasă și realizată cum trebuie, respirația constituie un exercițiu complet de dezintoxicare, un masaj delicat și profund al organelor.
Sănătatea cu ajutorul respirației yoga (se practică în poziție culcată sau în picioare):

  • Inspirați, umflând mai întâi pântecele și lăsând aerul să urce până în partea superioară a plămânilor;
  • Tineți-vă respirația și numărați până la cinci;
  • Expirați, retrăgând pântecele, apoi stomacul și la sfârșit goliți plămânii.

Citește și despre: Neck Massager – Un aparat pentru masajul gâtului

La început veți avea o senzație de amețeală din cauza acestui aer pe care nu obișnuiți să îl inspirați. Perseverați și foarte repede vă veți obișnui să respirați adânc, devenind cu timpul o reală nevoie. Mai ales dacă ați observat că umerii se redresează și că globulele roșii nu mai lipsesc decât într-o mică măsură.

Respirația este benefică și în înlăturarea stresului sau a nervilor. De fiecare dată când vă enervați, respirați adânc de câteva ori. Veți observa că peste câteva secunde se va așterne o stare de calm. Este un exercițiu eficient.

Relaxarea

cum te relaxezi

Relaxarea este o metodă simplă și testată în ceea ce privește recăpătarea frumuseții și formei.
Cuvântul și noțiunea de “relaxare” încă mai stârnesc râsul. Să te relaxezi înseamnă să nu faci absolut nimic. Scuza permanentă a oamenilor este faptul că nu au timpul necesar. Nu există așa ceva, timp este pentru orice, important este ca noi să știm cum să ne folosim de el, aceasta fiind o problemă majoră a secolului în care trăim. Faceți-vă timp și în momentul în care simțiți o oboseală bruscă, chiar și în timpul zilei, intindeti-vă câteva minute.

1. Relaxarea de seară

Întindeți-vă, cu capul bine așezat pe pernă, puneți o altă pernă sub picioare și sub genunchi. Așezați de o parte și de alta a corpului câte o perniță pe care se vor sprijini antebrațele și mâinile. Imediat vă veți simți mai bine, departe de zgomot.

Respirați profund, lăsând fiecare dintre cele patru membre să atârne cu toată greutatea. Concentrați-vă asupra brațului stâng și repetați : “brațul meu este greu, foarte greu, din ce în ce mai greu…”, până veți simți cu adevărat că se instalează greutatea. în momentul în care nu veți mai simți brațul stâng ( veți avea nevoie de ceva timp, în funcție de gradul de concentrare), concentrați-vă asupra brațului drept și repetați aceleași cuvinte. Apoi coborâți mai întâi piciorul stâng și apoi cel drept. Veți termina concentrându-vă asupra întregului corp: “corpul meu este greu, din ce în ce mai greu ….”.

După două sau trei ședințe, veți fi surprinsă de modul în care veți reuși să vă controlați corpul, precum și de modul în care acesta vă răspunde. S-ar putea să adormiți fără să vă dați seama, relaxată și calmă.

Află și despre: MaxxMe – Un Aparat Pentru Relaxarea Mușchilor Picioarelor

Vă veți trezi mai pline de energie, veți avea gândurile mai limpezi și mușchii relaxați. Trăsăturile feței vor fi destinse și întinerite, fapt care vă va încuraja să continuați practicarea acestei metode de relaxare. Aceste ședințe de relaxare sunt mult mai ușor de realizat dacă sunteți singure în încăpere.

2. Relaxarea “la minut”

Brusc vă simțiți obosită? Nici o problemă. Așezați-vă în poziția culcat (pe spate), lăsați mușchii să se destindă și inspirați adânc . Uitați de tot și de toate, ca și când ați cădea într-un somn adânc, concentrați-vă doar pe respirație. Este dificil la început să reusiti să nu vă gândiți la absolut nimic și să ascultați respirația, dar prin exercițiu, cu timpul se poate.

3. Relaxarea la birou

Dacă aveți un job solicitant, vă prezentăm câteva metode de a vă relaxa în timpul jobului.

  • Lăsați bărbia în piept fără să depuneți rezitenta și ridicați-o ușor inspirând de mai multe ori la rând. Aplecați capul de la dreapta la stânga și de la stânga la dreapta, realizând o rotație completă. Repetați de mai multe ori.
  • Încrucișați brațele pe birou, așezați fruntea pe mâini și închideți ochii curbând spatele.
  • Îndreptați spatele pe spătar, lăsați brațele să atârne și mișcați ușor mâinile și încheieturile.
  • Întindeți-vă umerii apropiind omoplații, cu coatele îndoite în spate, ca și când v-ați lua zborul.
  • Încrucișați mâinile la spate, cu palmele spre exterior și trageți în sus ca și când ați vrea să le despărțiți.

Pentru a avea parte de o viață liniștită și calmă în această lume agitată este necesar să executați aceste metode de relaxare zilnic.

Lasă un comentariu