5 Remedii Naturale Pentru Ten Îmbătrânit

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, structura de elastină și colagen își pierde din elasticitate, pielea nu se mai poate hidrata suficient, iar fața noastră arată tot mai îmbătrânită, are tot mai multe riduri și chiar dobândește un aspect palid. Astfel aspectul pielei de pe față se poate schimba, apărând acel aspect de ten îmbătrânit. Spaima de îmbătrânire susține o întreagă industrie de cosmetice, seruri și intervenții chirurgicale, însă îmbătrânirea nu poate fi îmblânzita decât prin metode naturale.

Cele mai recomandate remedii pentru un ten îmbătrânit

1. Albuș de ou și iaurt

Având efecte de astringent natural, albușul de ou se califică în lupta cu pielea tremurătoare. Dacă dorim să ne revigoram privirea, putem face o mască hidratantă, în care amestecăm bine 2 albușuri cu 2 lingurițe de iaurt. Aplicăm textura spumoasă pe piele, lăsăm să acționeze 15-20 min și clătim. Folosind această rețetă de 2 ori pe săptămâna, vom observa destul de repede că porii se diminuează și pielea devine tot mai flexibilă.

Citește și: 5 Motive pentru care tenul tău arată îmbâcsit

2. Lămâia

Sucul de lămâie s-a folosit de multă vreme, ca remediu popular pentru deschiderea culorii pielii și pentru a ajuta în cazul aspectului de ten îmbătrânit. Vitamina C, conținută de lămâie, ajută la creșterea producției de colagen, care are un rol important în restabilirea elasticității pielii.

O metodă eficientă prin care să dispuneți facil de tratamentul cu suc de lămâie este să amestecați, într-o sticlă cu pulverizator, apa cu suc de lămâie, în cantități egale. Pielea, proaspăt spălată se pulverizează cu acest amestec și se lasă să se usuce de la sine, fără să ștergem cu prosopul.

recomandari pentru tenul batran

3. Aloe Vera

Acidul malic, pe care îl conține planta de aloe vera îmbunătățește elasticitatea pielii și poate fi considerat un remediu natural, cu efect deosebit în cazul arsurilor solare.
Scoateți gelul dintr-o frunză de aloe vera și aplicați-l pe piele, până când se usucă de la sine, apoi clătiți cu apă călduță. Puteți urma acest tratament de câteva ori pe săptămână și rezultatele vor apărea mai rapid decât v-ați gândit vreodată.

4. Castravetele

Castravetele se bucură de recunoaștere ca astringent natural al pielii și poate reduce efectul de îmbătrânire.
O metodă eficientă de tratament, la care puteți recurge, o dată pe zi este să scoateți sucul din castravete, să aplicați acest suc pe față și să-l lăsați până când se usucă pe piele. Vă va da o senzație de revigorare, va tonifia pielea și va calma porii deschiși. Clătiți cu apă rece și uscați cu atenție, prin tapare, evitând să iritați fața.

Te poate interesa: Cum alegi un fond de ten?

5. Uleiuri naturale

Masajul cu uleiuri naturale va spori efectul anti-îmbătrânire, pentru că lasă pielea fermă și netedă, grație antioxidanților, pe care uleiurile îi conțin și care sunt de proveniență sigură, sănătoasă.
Încercați să încălziți puțin ulei, îl aduceți până la o temperatură la care poate fi aplicat pe piele și masați pielea, în mișcări circulare, cu acest ulei călduț, cam 10 min, după care spălați cu apă caldă. Urmând tratamentul o dată pe zi, înainte de culcare, vă veți trezi cu un plus estetic și cu o privire, care sfidează timpul.

Frumusețe pe muchie de cuțit

Femeile au câte un produs de îngrijire pentru fiecare zonă a corpului. Că ne referim la mâini, față sau picioare, există creme pentru fiecare zonă. Cremă de zi, cremă de noapte, cremă pentru pielea de sub ochi, cremă pentru colţul ochilor, cremă pentru conturul ochilor.

Dacă ne referim la machiaj … și acolo situația este la fel, nu se schimbă nimic. Femeile din viața noastră au în portfard un arsenal de ustensile de aplicare a fardurilor deşi toată tencuiala feţei poate fi făcută cu numai câteva pensule.

Unul dintre principalele motive pentru care trusa de machiaj a uni make-up artist este voluminoasă, se datorează și pensulelor care sunt în diferite marime și fiecare cu un scop bine stabilit. De exemplu, sunt pensule speciale pentru aplicarea pudrei, cu marimi diferite. Pensulele mai mari se folosesc pentru tapotarea feței cu efect mai lejer. Cu cele mai mici, putem interveni in zonele unde este nevoie de mai multă acoperire.

Foto pensulă pudră

Dacă nu sunteți make-up artist nu trebuie să faceți colecție de pensule. 4-5 ustensile sunt suficiente. Nu trebuie să lipsească din trusa de machiaj pensula pentru fondul de ten, pensula pentru aplicarea pudrei, ce trebuie să fie mai densă și cu o putere ridicată de acoperire, pensula pentru contur. Acestea sunt pensulele ce ajută la machiajul feței.

Când vine vorba de ochi, două pensule sunt de ajuns. Avem nevoie de aplicatoare destinate pentru aplicarea fardului de sprâncene și blending. Ar trebui să evitați produsele ce au păr natural, deoarece sunt foarte scumpe, absorb mult produs și pot provoca alergii. Lsați-le în seama make-up artistului.

Idealul frumuseții veșnice tulbură gândurile oricărei persoane încă din adolescență. Trucurile pentru îndeplinirea acestui scop se inventează și reinventează de epoci întregi. Dar niciunul dintre ele nu a reușit să oprească amprenta nemiloasă a timpului.

În contradicție cu asta, modernitatea își spune cuvântul cu tehnicile-i inovatoare. Soluția poate fi astăzi, pentru cine are bani: bisturiul. Operațiile estetice, se pare că reprezintă adesea o rampă directă de lansare a domnișoarelor pe scena show-bizului românesc. Întrebarea rămâne, însă, mereu aceeași: ai nevoie la 20 de ani de chirurgie plastică?

“Am 22 ani și momentan nu aș recurge la o asemenea intervenție. Sunt de acord cu ea doar dacă este nevoie urgentă, de genul – dacă ai un nas proeminent sau ceva care compromite aspectul feței și e mult prea evident. Dacă s-ar pune problema așa și aș dispune de suma necesară, mi-aș face o operație estetică, deși mi-e teamă de anestezie, de hemoragii, de injecții în general”, mărturisește Loredana Stan.

Dacă un lucru ne satisface orgoliul și setea de schimbare, mulți ne-ar sfătui să-l facem. Tinerețea veșnică rămâne totuși un mister. Nici măcar tehnologia avansată nu garantează rezultatul permanent. Frumusețea ține de natură, de perspectivele din care ne privim, de ce este în sufletul nostru. Putem să ascundem sub “lama cuțitului” orice rid sau vergetură, asta nu este decât o opțiune a fiecăruia. Mai devreme ori mai târziu, oglinda ne va trăda oricum și acest truc dezvoltat de medicină pentru frumusețe.

Potrivit ziare.com, 44% dintre femeile tinere consideră că injecțiile cu Botox sunt doar o procedură de rutină. Conform aceluiași site, 73% dintre femeile cu vârste între 35-49 de ani agreează ideea unei operații estetice.

Silicoane, acid hialuronic, Botox, implanturi de tot felul. Care mai este diferența atunci între păpușile de plastic și persoanele cu “conținut bogat” în produsele enumerate?

Lasă un comentariu