Efectul Natura – Studii de la Universitatea din Illinois

Apropierea de natură ne face mult bine, spun cercetătorii. Expunerea la lumea naturală poate duce la o gamă largă de beneficii pentru sănătate printre care întărirea sistemului imunitar. Efectul Natura a fost studiat la Universitatea din Illinois. Iată la ce concluzii au ajuns.

Datorită medicinii moderne și a instalațiilor sanitare, durata de viață a omului s-a dublat, însă tehnologia are și latura ei întunecată. Stilul de viață urban reduce semnificativ accesul la aer liber și la un mediu relativ curat. Această lipsă a naturii aproape provoacă în mulți dintre oameni reacții depresive, ADHD sau cancer. Niciun suc natural pentru sănătate nu este la fel de puternic și eficient precum timpul petrecut în natură.

Totul Despre Efectul Natura – 21 de căi pentru a fi sănătos

efectul natura

Ming Kuo, de la Universitatea din Illinois, Urbana-Champaign este autor al mai multor lucrări care vorbesc despre Efectul Natura. Beneficiile naturii sunt la dispoziția ta, dacă urmezi cele 21 de căi care te duc la o stare de perfectă sănătate. Timpul petrecut în natură este considerat vindecător, în aceste lucrări.

“Natura nu are doar unul sau două ingrediente active, ci este mai degrabă ca o tabletă de multivitamine, care ne asigură tot felul de nutrienți, care ne sunt necesari. Astfel, natura ne poate proteja de diferite tipuri de boli-cardiovasculare, respiratorii, sănătate mentală, musculoskeletal, etc.-simultan“, spune Ming Kuo.

Kuo sugerează că aerul curat, lumina soarelui și o vedere frumoasă ne relaxează și mecanismele noastre de apărare nu sunt atât de active. Faptul că în natură trăim o stare de bine, ca și cum ne-am simți în siguranță, îi permite corpului nostru să fortifieze sistemul imunitar. Printre cele mai recente proiecte realizate de Kuo Ming, se număra și un studiu care propune schimbarea design-ului orașelor, astfel încât să poată fi utilizate la maxim beneficiile mediilor naturale, din cadrul urban, cum ar fi parcuri sau grădini. Evadarea în natură pare o raritate, privind din perspectivă unui stil de viață grăbit, dar chemarea naturii se întâmplă de fiecare data.

Lasă un comentariu