Terapia prin masaj și efectele acesteia asupra organismului

Masajul este definit ca fiind o funcție de presare și frecare a părților moi ale organismului (pielea, țesutul celular subcutanat, mușchii, vasele limfatice, nervii și organele interne), cu scopul obținerii unor efecte fiziologice și terapeutice. Iată ce beneficii are terapia prin masaj și cum o poți face.

Care sunt Procedeele Masajului?

Procedeele masajului manual se împart în două mari grupe: manevre principale sau fundamentale, care se execută pe aproape toate segmentele corpului, acestea fiind netezirea, fricțiunea, frământul, loviturile și vibrațiile. Iar pentru ajutor, manevrele secundare, cum ar fi cernutul și rulatul, presiunile, tensiunile și tractiunile precum și manevre derivate din acestea și care potențează sau completează efectele primelor.

Terapia prin masaj sau masajul segmentar (reflexogen), înglobează manevre după o tehnică proprie asemănătoare cu cele amintite mai sus, în vederea obținerii unor efecte reflexe. Masajul segmentar se aplică fie pe unele zone cutanate sau pe unele puncte “maximale”. Cu toate că masajul poate fi făcut simplu, poți de asemenea utiliza diferite echipamente cum ar fi aparatul de masaj Massage Gun.

Ce Avantaje are Terapia Prin Masaj?

avantaje terapia prin masaj

Terapia prin masaj este una dintre cele mai bune instrumente folosite în medicina chineză. Tensiunea poate fi echilibrată doar prin presarea și masarea unor zone din corp. Una din aceste metode se pune în practică prin intermediul reflexoterapiei. Pe scurt, ideea este că poți obține rezultate pozitive în ceea ce privește sănătatea întregului tău organism, doar prin presarea anumitor părți ale corpului, deseori mâinile și picioarele.

Masarea diferitelor părți ale piciorelor au o strânsă legătură cu sănătatea unor organe interioare. Nu doar atât, terapia prin masaj poate duce la o viață mai relaxată, mai puțin stres și un apetit sexual mai ridicat.

Masarea picioarelor, de asmenea, ajută la îmbunătățirea circulației sangvine, ameliorează numeroase boli, ajută la menținerea echilibrului, sa dovedit a fi foarte benefic pentru sindromul picioarelor neliniștite, pentru anxietate, îmbunătățește somnul și este extrem de bun pentru piele.

Masarea degetului mare de la picior aduce mari beneficii plămânilor și creierului. De asemenea, masarea degetelor doi, trei și patru ameliorează durerea de dinți, în cazul în care ai probleme dentare si ajuta vederea. Degetul mic de la picior este un punct important de masaj când ai dureri de ureche. Imaginea urmatoare este un ghid excelent pentru rezultate ideale.

Contradicțiile acestor masaje sunt asemănătoare cu cele ale masajului general. Astfel evitați să aplicați această formă de masaj în stări infecțioase, inflamatorii acute, febrile, în tumori precum și în acele afecțiuni ale organelor interne în care nu se constată modificări ale reflexelor la nivelul segmentului cutanat corespunzător.

Pentru a simplifica lucrurile puteți folosi aparatul de masaj pentru picioare INNOFIT, fiind unul dintre cele mai cumpărate la ora actuală. Acest aparat oferă două tipuri de masaj: masajul mecanic (cu ajutorul bilelor) și masaj prin intermediul vibrațiilor, acestea fiind excelente pentru ce aveți nevoie. Mai sunt de asemenea si alte aparate pe care le puteti utiliza, cum ar fi aparatul de masaj MaxxMe. Este foarte simplu, când veniți de la lucru vă odihniți o jumătate de oră cu ajutorul masajului, având ca avantaj faptul că nu trebuie să depuneți absolut nici un efort. Verifică prețul aici.

Lasă un comentariu