Tratarea răcelii – Ajutoare de la natură

Cum zilele friguroase sunt tot mai aproape, vă propun să prevenim posibilele răceli şi gripe cu ajutorul naturii sau să le tratăm. Insist pe tratamentul preventiv naturist deoarece ştim cu toţii că medicamentele au efecte nedorite asupra organismului, iar prin administrarea acestora în mod repetat şi îndelungat, se poate ajunge la tahifilaxie.

Aceasta este, conform http://www.sfatulmedicului.ro, un fenomen de toleranţă rapidă a organismului nostru faţă de un medicament a cărui eficacitate descreşte pe măsură ce se înmulţesc crizele, obligând ca dozele să crească. Aşadar, mai bine să prevenim decât să tratam! Mai mult decât atât, să ne amintim că bunicii şi străbunicii noştri nu beneficiau de prea multe medicamente, iar cei care locuiau la ţara erau străini de aşa ceva. În aceste condiţii, salvarea lor venea tot de la natură. Bineînţeles, atunci când situaţia se agravează, este indicat să apelăm şi la medicamentele prescrise de medic.

În continuare v-am pregătit câteva remedii extrem de utile în această perioadă:

1. Usturoiul – am auzit cu toţii atâtea despre el, încât nici nu mai e nevoie să vă reamintesc. Va voi spune doar că este considerat cel mai puternic antibiotic natural.

2. Ceapa – cunoscută atât pentru proprietăţile sale antimicrobiene, cât şi pentru calmarea tusei, atenuarea răcelii sub formă de ceai sau comprese.

3. Ceaiul verde- puternic antioxidant, anticancerigen, distruge radicalii liberi, creşte nivelul de energie şi nu în ultimul rând are un efect puternic asupra virusului gripal. Atenţie însă, nu lăsaţi ceaiul mai mult de 2-3 minute în apă la o temperatură de 70 grade Celsius!

4. Ceaiul roşu(Rooibos) sau ceaiul roşu african- spre deosebire de ceaiul verde, nu conţine o cantitate mare de teină, ca urmare poate fi consumat în orice perioadă a zilei, inducând un somn liniştit. Este eficace în cazul febrei mari, întăreşte sistemul imunitar, luptă contra durerilor de cap. Poate înlocui cu success medicamentele antiinflamatoare de tipul NSAID(antiinflamatoare nesteroidiene).

5. Echinacea- o plantă binecunoscută pentru proprietăţile sale terapeutice, în special imunostimulante, mai ales datorită diversităţii substanţelor bioactive precum acidul clorogenic, acidul cafeic, ester, polizaharide, echinacozide, etca€¦Planta reprezintă un alt antibiotic natural, crescând numărul de leucocite despre care ştim că luptă cu viruşii. Este utilă în tratarea şi prevenirea răcelilor, gripelor, a amigdalelor, a răguşelii. Se administrează sub formă de ceai, tinctură, comprimate sau pudră.

10 alimente pe care trebuie sa le consumi iarna

6. Patrunjelul- deşi nu i se acordă atenţie, această plantă are multe calităţi terapeutice. Este de până la patru ori mai bogat în vitamina C decât citricele, este imunostimulant, conţine mult calciu şi distruge radicalii liberi.

7. Ceaiul de tei- la fel de ignorat probabil pentru că multe persoane nu sunt informate, ceaul de tei nu este doar un uşor sedativ, ci acesta produce transpiraţie abundenţă care scade febra, calmează tusea, reduce febra musculară şi durerea de cap.

8. Mierea- alimentul cel mai bine asimilat de organism, care, graţie bioflavonoidelor, are un efect antibacterian, calmează tusea, este un tonic perfect pentru convalescenţi. Atenţie la persoanele alergice la miere!

9. Spirulina- este o algă, considerată a fi unul dintre cele mai vechi organisme de pe Terra. Ajută în special în virozele respiratorii, inclusiv gripă porcină. Concentraţia de peste 70% substanţe active împiedică replicarea viruşilor , în aces mod fiind evitate complicaţiile.

10 condimente importante pentru sanatatea ta!

10. Siropul de pătlagină, muguri de pin, de brad cu sau fără propolis- are acţiune antitusivă, emolientă şi antiseptică asupra căilor respiratorii.

Aproape fiecare din cele prezentate anterior are mult mai multe întrebuinţări. Depinde de fiecare persoană în parte dacă vrea să afle mai multe despre ele, să le folosească pe post de tratament adjuvant ori să aleagă varianta prevenirii în locul tratării.

Lasă un comentariu