Cum te îngrași rapid și sănătos? Sfaturi Pentru Cei Care Vor Să Se Îngrașe

O mare parte din populație se luptă cu obezitatea. De altfel o altă parte se luptă cu opusul acestei probleme. În timp ce unii încearcă să slăbească, alții nu înțeleg cum pot să se îngrașe. Subponderalitatea poate fi la fel de problematică ca și obezitatea. În ambele cazuri, unii oameni au nevoie de puțin ajutor. În continuare vom vorbi despre cum te îngrași într-un mod sănătos.

Ce înseamnă să fii subponderal?

A fi subponderal înseamnă că indicele greutății corporale să fie sub 18.5. Această cifră este estimată ca fiind mai mică decât greutatea corporală care poate susține sănătatea optimă. De asemenea, indicele greutății corporale peste 25 este considerat a fi surpuls în greutate și peste 30 sunt cei obezi.

ghid pentru a te ingrasa sanatos

Indicele de greutate corporală are o mică problemă. Pentru a fi măsurat, se ia în considerare doar înălțimea și masa corporală. Nu se ia în considerare și masa musculară, care are o mare importantă de fapt.

Anumite persoane sunt foarte slabe (natural) și deasemenea sunt și sănătoase. Având indexul greutății corporale sub medie nu înseamnă că ai o problemă de sănătate.

Cum să te îngrași într-o manieră sănătoasă?

Dacă vrei să iei în greutate, este foarte important să o faci într-un mod corect. Există foarte multe informații eronate și minciuni despre diete, așadar trebuie să ții cont de câteva sfaturi importante pentru a reuși să te îngrași „ca la carte”. Consumând sucuri și mâncând gogoși poți să te îngrași dar nu este prea sănătos modul în care o faci.

  1. Consumă mai multe calorii decât poate să ardă organismul: consumă mai mult cu 700-1000 calorii decât nivelul obișnuit, variază consumul acestor calorii.
  2. Consumă multe proteine : proteinele formează musculatura. Consumul de proteine este benefic pentru a depune greutate musculară nu doar grăsimi.
  3. Consumă mulți carbohidrați și multe garsimi. Mănâncă cel puțin de 3 ori pe zi și încearcă să mai aduagi câte o gustare între mese.
  4. Consumă multe mâncăruri care oferă energie organismului, sosuri și condimente. Este mult mai ușor de mâncat orice dacă adaugi un sos gustos peste. Bazează-te pe consumul de mâncăruri care oferă organismului energrie, cum ar fi : migdale, alune, nuci, cereale, ciocolată neagră, carne roșie, ciuperci, etc.
  5. Fă Sport! Mergi la sală sau fă sport acasă, ridică greutăți. Încearcă să adaugi treptat greutăți mai mari, pentru a îmbunătății greutatea și dezvoltarea musculară.

Lasă un comentariu