Exerciții pentru Spate, Corectarea Cifozei

Atitudinea coloanei vertebrale nu este aceeași la toți oamenii. Ea depinde de vârsta, sexul, profesia și starea de oboseală a persoanei în cauză. Cifoza reprezintă o curbare a coloanei vertebrale în plan antero-posterior, având convexitatea curburii orientată posterior. Cifoza este cea mai frecventa și tipică deviație a coloanei vertebrale, putând îmbrăca aspecte și caractere diferite, în funcție de cauzele și mecanismele de producere, de formă, întinderea și localizarea la nivelul coloanei, de evoluție și de posibilitățile de corectare. În continuare vom discuta despre cele mai recomandate exerciții pentru spate, pentru a corecta cifoza.

exercitii care ajuta la corectarea cifozei

Există diferite forme de cifoză:

  • Cifoză funcțională : deviații tipice, ușoare, care se instalează încet, au o evoluție lungă și un prognostic favorabil.
  • Cifozele patologice sau structurale: deviații mai accentuate și mai grave a coloanei vertebrale, cu modificări profunde în formă, structură și funcțiile ei.

Exerciții pentru spate, pentru corectarea cifozei:

  1. Culcat pe burtă, picioarele intinse, brațele pe langă corp- extensia trunchiului cu brațele pe langă corp, capul sus, revenire.
  2. Culcat pe spate, brațele întinse pe lânga corp, genunchii ușor îndoiți – ridicarea sezutei cu sprijin pe umeri și tălpi, menținerea poziției, revenire.
  3. Stând in picioare, cu o halteră ( greutate) de 2 kg in mâna: (1) îndoirea brațelor cu ducerea halterei la ceafă, capul sus și spatele drept; (2) întinderea brațelor sus cu respirație.
  4. Mersul piticului cu un săculeț cu nisip ( carte) pe cap, spatele drept, se execută câte 16 pași, în 2 reprize, cu o pauză de 15 secunde între reprize.
  5. Stând atârnat: balansul corpului spre stânga și spre dreapta, cu picioarele în extensie; se repetă de 20 de ori.
  6. Stând în picioare, cu un baston pe omoplați: (1) îndoirea trunchiului în partea stânga cu arcuire; (2) aceeași mișcare la dreapta.

Cifoza poate să stagneze sau să fie chiar corectată datorită exercițiilor zilnice. Aceste exerciții pentru spate pot fi foarte eficiente pentru sănătatea ta, ajutându-te să corectezi cifoza sau pur și simplu pentru a tonifia mușchii din această zonă.

Lasă un comentariu