Exerciiții fizice zilnice – Care sunt Exercițiile pe care trebuie să le faci în aceeași zi?

Practicarea sistematică a exercițiilor fizice contribuie, la întărirea sănătății, fortificarea organismului, creșterea capacității de muncă atât fizică cât și intelectuală, dezvoltarea frumoasă și armonioasă a organismului și contribuie foarte mult și la creșterea imunității. De asemenea practicarea exercițiilor fizice influențează favorabil activitatea tuturor aparatelor și sistemelor organismului, contribuind la formarea și perfecționarea mișcărilor, a orientării în spațiu și timp, la dezvoltarea calităților motrice, etc. Iată așadar ce exerciții fizice zilnice sunt recomandate pentru a te menține sănătos.

Exerciții fizice zilnice recomandate

exerciții fizice simple pentru femeile sportive

Prin intermediul acestor exerciții fizice avem ocazia să lucrăm musculatura întregului corp. Sunt multe tipuri de mișcări pe care trebuie să le faci. De la exerciții pentru abdomene până la cele pentru picioare, fese sau brațe, fiecare are importanța sa. În lista de mai jos voi încerca să fac o listă în care să cuprind cât mai multe. Ține minte: mișcarea sistematică poate face minuni în oragnismul tău!

Câteva exerciții fizice simple pentru femeile sportive:

  1. Joc de glezne cu trecerea treptată la alergare pe loc cu genunchii ridicați (câteva minute).
  2. Stând depărtat cu mâinile pe șolduri: rotirea capului spre partea stângă și spre dreapta; ridicarea capului în sus și aplecarea capului în jos.
  3. Stând în poziție de genoflexiune : (1) ridicarea brațelor lateral, sus (menținere 3 secunde); (2) ducerea brațelor înainte; (3) ducerea brațelor lateral; (4) revenire în poziția inițială. Pentru fiecare mișcare se acordă cel puțin 3 secunde și se repetă de 10 ori cu 2 pauze.
  4. Stând culcat pe sapte, cu brațele îndoite, mâinile la ceafă: ușoară ridicare a trunchiului cu mișcări de pedalare a picioarelor ca la bicicletă, în același timp răsucirea trunchiului cu ducerea cotului spre partea internă a genunchiului îndoit. Se execută exercițiul alternativ și se fac 15-20 abdomene.
  5. Stând în poziție de flotare cu genunchii îndoiți pe sol: se execută semi-flotări, spatele se menține în permanență drept. Se repetă mișcarea de 10-15 ori. Sunt exerciții bune pentru brațe dar și pentru abdomen, deoarece ajută la încordarea ambelor categorii de mușchi.
  6. Stând depărtat, cu trunchiul aplecat înainte, spatele drept, brațele întinse în față (menținerea poziției câteva secunde): ducerea brațelor prin lateral în jos, atingerea solului cu palmele sau cu vârful degetelor de la mâini.

Aceste exerciții sculptează corpul și oferă o sănătate mai bună organismului tău. Există multe alte tipuri de exerciții fizic zilnice pe care le poți face, însă eu am ales unele cât mai simple, care să nu necesite echipament speciale pentru sport. Sper să te ajute. Succes!

Exerciţiile de Dimineață

Exerciţiile de Dimineață

Nu ai timp dimineața să mergi la sală? Nicio problemă! Răpește câteva minute din timpul tău prețios pentru a efectua niște exerciții foarte rapid realizabile. Aceste exerciții te ajută să ai parte de o zi liniștită din punct de vedere mental și plină de energie la lucru sau acasă.

  1. Stând drept în picioare: 1- fandare laterală spre stânga, brațele diagonal, stânga sus; 2- schimbarea fandării în sprijin ghemuit pe piciorul drept, stângul fiind întins lateral; 3- revenire în poziția de la timpul 1; 4- revenire în poziția inițială. Se repetă aceeași mișcare spre dreapta.
  2. Stând depărtat cu mâinile pe șolduri : 1- îndoire laterală spre stânga și arcuire; 2- îndoire laterală spre dreapta și arcuire; 3- îndoirea laterală spre stânga cu ducerea brațului stâng spre gleznă ( atingerea gleznei cu mâna); 4- îndoirea laterală spre dreapta, cu ducerea brațului drept spre gleznă.
  3. Așezat ( șezând) cu picioarele depărtate și întinse, sprijin dorsal: 1- ducerea brațelor lateral; 2- îndoire înainte cu ducerea brațelor în sus; 3- revenire; 4- apropierea picioarelor și ridicarea lor în echer; 5- ghemuirea picioarelor la piept; 6- întinderea picioarelor în echer; 7- revenire în poziția inițială. Aceste exerciții repetandu-se de câteva ori.

Dacă nu ești mulțumit cu aceste exerciții, poți improviza. La urma urmei, poți face chiar și Yoga dimineață dacă dorești. Important este să faci mișcare.

O dimineață plină de energie !

PS: Dacă ai nevoie de alte idei, îți recomand exercițiile de la Pammela Reif. Personal, mi se pare cele mai bune. Uite unele pentru începători pe care le poți încerca:

Lasă un comentariu