Exerciții în perioada sarcinii – Care sunt cele mai recomandate în primele luni?

Perioada de sarcină, reprezintă un domeniu de care aproape fiecare femeie se bate la un moment dat în viață. Impunerea unui program rațional de exerciții în perioada sarcinii, este dependentă de evoluția sarcinii (fiziologică și patologică), de starea de sănătate a femeii, de gradul de antrenament fizic ( dacă a practicat sau nu în mod sistematic exerciții fizice și sport înaintea sarcinii), de aptitudinile și plăcerea pentru un sport sau altul. Aceste exerciții sunt utilizate pentru corectarea unor tulburări organice sau funcționale, induse de evoluția sarcinii.

Care sunt cele mai recomandate exerciții în perioada sarcinii?

cele mai recomandate exerciții in perioada sarcinii

 • Gimnastică de înviorare;
 • Gimnastică de întreținere;
 • Mers pe jos 90 de minute;
 • Înot în bazine sau apa mării;
 • Masajul (se evită abdomenul);
 • Mers pe bicicletă (doar în primele luni).
 • Exerciții cu mingea de gimnastică.

Citește și despre: Exercițiile pentru femeile inteligente

Exerciții  pentru femei în perioada sarcinii:

 1. Din poziția șezând, pe marginea unul scăunel, palmele pe creștetul capului : coborârea bazinului, (trunchiul fix) ; ridicarea bazinului cu trunchiul fix.
 2. Stând pe genunchi cu șezuta pe călcaie, brațele la spate: inspiratie profundă cu ridicarea sezutei și ducerea brațelor sus ; expirație profundă cu aplecarea capului înainte.
 3. Stând pe scăunel cu brațele lateral: răsucirea trunchiului la dreapta cu arcuiri ; aceeași mișcare spre stânga.
 4. Culcat pe spate, brațele pe langă corp, palmele pe sol : menținerea poziției; îndoirea genunchilor, tălpile sprijinite pe sol și ridicarea sezutei cât mai sus.
 5. Stând pe scăunel: inspirație profundă cu brațele întinse sus; expirație cu îndoirea trunchiului pană la atingerea solului cu palmele.
 6. Stând cu brațele pe langă corp: îndoirea unui genunchi la 90 garde ; întinderea piciorului în fată; îndoirea celuilalt genunchi la 90 grade; revenire.
 7. Culcat pe spate : îndoirea genunchilor la piept ; întinderea genunchilor.

Află și: Care sunt cele mai recomandate exerciții pentru abdomen?

Pentru a avea o sarcină ușoară, gimnastica de înviorare, gimnastica de întreținere și mersul zilnic pe jos sunt exerciții care trebuie efectuate fără nici o reticență.
De asemenea, mingea de gimnastică poate fi de mare ajutor dacă efectuați exerciții acasă, ea se poate alege doar după înălțime, dacă aveți înălțimea între 135 – 160 cm, alegeți mingea cu diametrul de 55 cm, iar dacă aveți înălțimea între 160 – 180 cm, alegeți mingea cu diametrul de 65 cm.

Vă dorim mult succes!

Lasă un comentariu