Exerciții pentru prevenirea și combaterea varicelor

Vă prezentăm câteva exerciții pentru combaterea varicelor care sunt foarte utile, știind că acestea apar îndeosebit în activitățile prelungite de ortostatism din tinerețe sau în poziția așezat a sedentarilor, mai ales „picior peste picior”.

De asemenea, mai apar și după nașterile laborioase la femeile care au avut predispoziție. Mentionăm că pentru varicele accentuate trebuie consultat medicul specialist, deoarece există unele contraindicații de mișcare și masaj în această privință.

Citește și: Exerciții pentru femeile deștepte

Cele mai recomandate 6 exerciții pentru combaterea varicelor și prevenirea acestora

exerciții pentru combaterea varicelor

  1. Exercițiul 1. Culcat pe spate cu brațele și picioarele la verticală: depărtarea și apropierea brațelor și picioarelor; îndoirea brațelor și picioarelor la piept. Se repetă miscarea.
  2. Exercițiul 2. Sprijin pe genunchi cu mâinile pe sol: (1) balansarea piciorului stâng întins înapoi; (2) balansarea pe jos lateral aceluiași picior. Întoarcere de 180° la stânga în culcat dorsal, brațele lateral sprijinite pe sol, depărtarea și apropierea picioarelor la verticală; întoarcere de 180° la dreapta și revenire în poziția inițială, executându-se balansarea cu piciorul opus. Se repetă alternativ.
  3. Exercițiul 3. Ghemuit sprijinit cu mâinile în spate: întinderea genunchilor fără desprinderea mâinilor de pe sol; revenire; aceleași mișcări dar cu trecere pe antebrațe, apoi cu mâinile sprijinite sub regiunea lombară. Forfecarea picioarelor înainte-înapoi; revenire în poziția inițială.
  4. Exercițiul 4. „Bărcuța” : culcat pe burtă: apucarea gleznelor înapoi cu picioarele îndoite, se menține poziția sau se execută „legănare”; desprinderea prizei și întoarcere de 180° la stânga, culcat pe spate. Ridicarea picioarelor la verticală depărtate, cu labele în flexie: apucați de vârfuri. Întoarcere de 180° la dreapta, revenire in poziția inițială. Repetarea exercițiului.
  5. Exercițiul 5. Stând pe omoplați cu spatele și picioarele sprijinite de perete: ducerea picioarelor peste cap; revenire; aceleași miscări se execută în continuare.
  6. Exercițiul 6. Stând culcat pe spate: ridicarea picioarelor la 45°; ridicarea picioarelor la verticală; revenire. Repetarea exercițiului.

Află în continuare: De ce nu reușești să slăbești?

Aceste exerciții sunt importante pentru combaterea varicelor sau chiar prevenirea lor și ajută la tonifierea mușchilor de la picioare inclusiv cei ai abdomenului!
O variantă ajutătoare poate fi această bancă de exerciții, cu ajutorul ei ne solicităm musculatura picioarelor, având o mai bună circulație periferică și putem exercita o varietate de exerciții, întărind astfel tonusul muscular din tot corpul. Mai multe detalii aici.

Lasă un comentariu