Cazi de baie modele si materiale

Baia este pentru multi dintre noi zona perfecta de relaxare dupa o zi stresanta la birou. Aici, in timp ce ne facem o baie calda si aromata, ne deconectam de stresul si agitatia lumii din jur. Daca vreti sa va mentineti in tendinte trebuie neaparat sa va decorati casa cu elemente din granit si/sau marmura. Cada este in baie zona centrala de relaxare. De aceea, sa nu uitam sa-i acordam o atentie deosebita. Cele mai noi modele de cazi de baie sunt confectionate din fibra de sticla sau acrilic. Alte materiale care se mai utilizeaza pentru realizarea de cazi de baie sunt: otel emailat sau lemn rezistent la apa.

Modelele mai noi de cazi de baie beneficiaza de facilitati precum: tetiere, computer cu telecomanda, iluminat subacvatic, radio, sistem de auto-curatare, detector pentru nivelul apei, si pompe ce indeplinesc diferite functii precum: caldura, aermasaj, hidromasaj. Unele au si un robinet pneumatic pentru reglarea debitului.

Pentru ca design-ul baii sa fie in concordanta cu intreaga casa este absolut necesar sa va mobilati si echipati baia cu dispozitive in culori placute. Un dulap de baie este asadar recomandat pentru a oferi un aspect placut camerei. Culoarea cazii este de asemenea importanta. Cele mai comune culori pentru cazi de baie sunt: alb, albastru si crem. O cada de culoare alba se potriveste oricarui design si in plus da impresia de curatenie si spatiu. Asa ca daca baia dumneavoastra nu are tocmai dimensiunile dorite, este indicat sa amplasati o cada de culoare deschisa.

Avantaje si dezavantaje cazi de baie din otel

Cele mai multe cazi de baie confectionate din otel, acoperite cu stratul fin de email au dezavantajul ca se zgarie repede si nu-si pastreaza stralucirea. Acestea sunt cazi de baie clasice pe care le regasim in locuintele vechi. Si ele ca si cele din fonta sunt foarte grele si greu de manevrat.

Daca doriti modele de cazi de baie cu forme interesante, alegeti-le pe cele facute din fibra de sticla sau acril. Flexibilitatea mare de care beneficiaza acestea le face sa poata fi modelate intr-o varietate de forme. Acestea pastreaza temperatura apei mai mult timp si sunt destul de usoare din punct de vedere al greutatii, deci pot fi mutate cu usurinta. Suprafata unei asttfel de cazi de baie poate fi zgariata cu usurinta daca se actioneaza cu produse abrazive de aceea se recomanda folosirea numai a materialelor moi pentru curatarea cazii. Acrilul se intretine mai usor si este mai rezistent decat fibra de sticla.

In ultimii ani s-a observat inlocuirea masiva a cazilor cu dusurile din nevoi economice. Specialistii considera ca un dus in 5 minute este mult mai revigorant pentru corp si minte si ca este intr-adevar mai econom decat o ora petrecuta intr-o cada. Daca doriti sa aveti parte de momente de ralaxare alegeti o cada in locul dusului.

Pentru a imbunatati aspectul baii, se recomanda de asemenea achizitionare unui covor de baie langa cada. Trebuie unul care sa se usuce usor, deoarece in baie de obicei se mai stropeste apa pe jos.

Lasă un comentariu